• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GIANT: Kmín nebo římský kmín, bába nebo sníh...
    GIANT
    GIANT --- ---
    KOOTCHA: nahodou jsem videl par vterin a rovnou jsem to prepnul, kdyz do vseho cpali "kmin" - diky prekladu si pak clovek uvari jidlo na zbliti, nebo se mejlim ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a je fakt super, ze jim tam mohl varit, skvele jim to pohostinstvi mohl vratit :) supr zpusob!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOOTCHA: presne Maroko :), skvely dokument, diky uplne me to tam vratilo :)
    jinak tajine mam doma, obcas ho delam, je to vyborna vec, to jidlo proste chutna vyborne, at jsou to obycejne brambory s mrkvi, cuketa, maso atd. touhe pripravou je to vyborny vzdycky! a harira je taky skvela, da se to uvarit i tady, ale je fakt ze treba to maso se dela proste dlouho, jo 7hodin je sedm hodin casu :) kdyz oni taky treba fakt nic jinyho nedelaj :D, ale huste oni maj ten tajine rovnou na plotne? aha uz to slysim, obcas jim to praskne proste no...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    87HIGHFLYER: jn, ja si furt pletu ty ulice, ale vime o co jde :)
    vetsinou si davam gyros v tortile. a tu pizzu taky nemaji nejhorsi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KHARL: herbář je biomanželkovská katastrofa kde autoři, ani protagonistky neumí vařit a ty nebohé byliny k tomu přišly jak pilát do kréda, protože jsou tam jen tak na ozdobu a na potvrzení tradovaných klišé z oněnky dnes.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SIRLOON: a hlavně tam maj tzv zapečenou bagetu, což je velká bageta s masem za pade. Dobrej poměr cena/výkon. Btw ta ulice je lidická, zborovská je zastávka tramvaje
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EFFKA: v praze vim jen o gyrosu ve zborovsky, kde maji takovy maso. a tam si ho pichaji na tyc sami, to uz sem parkrat videl na vlastni oci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOOTCHA: taky jste to mohli vychválit dřív, unikla mi brazílie a thajsko
    KHARL
    KHARL --- ---
    ..jako za dalsi celkem k podívaní je ,,herbář", co si jedou ty dvě divoženky...tušim na ct2
    KHARL
    KHARL --- ---
    KOOTCHA: taky jsem to videl, a musim rict, že paradne popsany recepty, jaky ingredience pouzit, zeleniny, ovoce..atd...vse parada + jestě typek opravdu projel kus kraje!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAN_SPRCHA: To se u nás na venkově bohužel asi ještě dostatečně neprojevilo.
    Každopádně co se těch ingrediencí týče, tak jim podle mýho nic nechybí. Spíš je to taková cesta nejmenšího odporu smaknout to s tim, co tady jede většina a mít to tak pohodlnější. Ale je to imho škoda.

    Mimochodem asi jsem objevil ameriku, ale včera od 8mi na ct2 super pořad s cestujícím kuchařem. Sobotní Pohlreich začíná být estráda na šavli...

    S kuchařem kolem světa: Maroko — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10464003092-s-kucharem-kolem-sveta/
    GIANT
    GIANT --- ---
    PAN_SPRCHA: vietnamci jsou snazivy, takze zacinaj reagovat na to, ze jejich jidlo maj cesi radsi nez ozranou pseudocinu, ale zacina to bejt situace jako s tema jejich vecerkama, uz mas zase pho a bun cha na kazdym rohu - teda aspon v praze a kavlita zustane stejne jen v par podnicich. akorat budou zvedat ceny, protoze si prehltej trh hovada a nebudou mit kseft. smutnejsi situace je napriklad v nasem mensim meste - porad varej stejny sracky, ale to bude zase ten ceskej problem - v praze jsou lidi prece jen trochu vic svetovejsi.
    GIANT
    GIANT --- ---
    CHORCHE: presne tak, ridej se tim, jaka bude poptavka. kvuli par "gurmanu" z nyxu, co prijdou jednou za tejden to asi nezmeni. holt najit ten jeden podnik, kde to delaj dobre. to samy s cinama, vitnamcema atd.

    je to to samy jako kdyz v "mexickejch" varujou, ze to je palivy - kvuli 80 procentum ceskejch gulasniku to proste palit nebude a s mexickou kuchyni to taky nebude mit moc spolecnyho ;-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOOTCHA: tak u vietnamců se to za posledních pár let hodně změnilo. ještě pár let zpátky byla jediná možnost jak si dát autentický jídlo jenom u nich v sapě a všude po městě měli rádobyčíny a v nich kung pao a kachnu podivuhodné chuti.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MARIHAI: jj, v Politickych veznu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    nekdy sem si teda prisel jak na ustredi mafie tam :]
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SAMIEL: potvrzuju. Skvely ty chleby tam pecou ty sou snad nejlepsi. Mluvim o politickejch veznich. Pak maj jeste naproti u paladia a ten je drazsi a ne tak dobrej imho. Chodil jsem tam mozna i nekolik let na obedy by se dalo rict :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KOOTCHA: ja bych rek, ze u nas se jim to financne nevyplati, delat to tak jak u nich - viz ten gyros/kebap whatever, co mas mit na tycce 1 den - pulka cechacku sou burani, co si za to nepriplati a pak maj treba velkej odpad... navic tady jejich tradicni suroviny, ci uprava, neni tak tradicni, coz opet zvysuje cenu
    takze ti tradicni sou treba v praze a prosadi se jich par a ten zbytek dela proste sracku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA: proč ne, když je to uživí...respektive je otázka, jestli by jim vynaložená snaha přinesla odpovídající zvýšení příjmů. Řek bych že ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam