• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: představuju si to správně, že se pasou a ožírají výhonky, řečníce při tom o čištění organismu?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: To jsem jednou omylem shlédla a myslela jsem, že pojdu smíchy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Putyka je zavřená, pojal mě hlad, tak jsem si říkala, že vytáhnu válečné placky a ukradnu si kus sýra. V lednici na sýry byl příšerný puch (zítra někdo dostane kartáč za ten plesnivý ajdam, já to po nich uklízet nebudu) a tříkilový zavakuovaný pytel pommes parisiennes neboli vařenejch brambor od McCaina, spotřebujte do zítřka. Proč to provozák koupil, je jedna otázka, proč to není dávno sežrané, když dva měsíce předem ví, že nebudou lidi, je druhá, podstatnější otázka.

    Připadám si jako Mrakoplaš a přemýšlím, jestli si mám dát třetí mísu brambor s máslem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GIANT: je pravda, ze rozdil je zcela zasadni :),
    me treba taky prekvapilo, ze tam nemluvi o mátovým čaji, protože ta marocká máta je taky poměrně zásadně odlišná od naší... no jenže co tamnení odlišnýho, marockej pomerančovej džus je nejlahodnější pití a takovej tu prostě neochutnáte, protože to ovoce a zelenina tam je prostě chuťově naprostá bomba proti tomu co se dá sehnat tady holt skvělé podnebí a vydatná půda dělá svoje, je to lahoda ;)
    GIANT
    GIANT --- ---
    njn ale chudak baba z vesnice, co si to bude chtit uvarit :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    WITTGENSTEIN: jo tak to me napadlo tyka, ale prislo mi to celkem jasne, v Maroku se samozrejme pouziva římský kmín, to
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GIANT: Kmín nebo římský kmín, bába nebo sníh...
    GIANT
    GIANT --- ---
    KOOTCHA: nahodou jsem videl par vterin a rovnou jsem to prepnul, kdyz do vseho cpali "kmin" - diky prekladu si pak clovek uvari jidlo na zbliti, nebo se mejlim ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a je fakt super, ze jim tam mohl varit, skvele jim to pohostinstvi mohl vratit :) supr zpusob!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOOTCHA: presne Maroko :), skvely dokument, diky uplne me to tam vratilo :)
    jinak tajine mam doma, obcas ho delam, je to vyborna vec, to jidlo proste chutna vyborne, at jsou to obycejne brambory s mrkvi, cuketa, maso atd. touhe pripravou je to vyborny vzdycky! a harira je taky skvela, da se to uvarit i tady, ale je fakt ze treba to maso se dela proste dlouho, jo 7hodin je sedm hodin casu :) kdyz oni taky treba fakt nic jinyho nedelaj :D, ale huste oni maj ten tajine rovnou na plotne? aha uz to slysim, obcas jim to praskne proste no...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    87HIGHFLYER: jn, ja si furt pletu ty ulice, ale vime o co jde :)
    vetsinou si davam gyros v tortile. a tu pizzu taky nemaji nejhorsi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KHARL: herbář je biomanželkovská katastrofa kde autoři, ani protagonistky neumí vařit a ty nebohé byliny k tomu přišly jak pilát do kréda, protože jsou tam jen tak na ozdobu a na potvrzení tradovaných klišé z oněnky dnes.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SIRLOON: a hlavně tam maj tzv zapečenou bagetu, což je velká bageta s masem za pade. Dobrej poměr cena/výkon. Btw ta ulice je lidická, zborovská je zastávka tramvaje
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EFFKA: v praze vim jen o gyrosu ve zborovsky, kde maji takovy maso. a tam si ho pichaji na tyc sami, to uz sem parkrat videl na vlastni oci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOOTCHA: taky jste to mohli vychválit dřív, unikla mi brazílie a thajsko
    KHARL
    KHARL --- ---
    ..jako za dalsi celkem k podívaní je ,,herbář", co si jedou ty dvě divoženky...tušim na ct2
    KHARL
    KHARL --- ---
    KOOTCHA: taky jsem to videl, a musim rict, že paradne popsany recepty, jaky ingredience pouzit, zeleniny, ovoce..atd...vse parada + jestě typek opravdu projel kus kraje!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAN_SPRCHA: To se u nás na venkově bohužel asi ještě dostatečně neprojevilo.
    Každopádně co se těch ingrediencí týče, tak jim podle mýho nic nechybí. Spíš je to taková cesta nejmenšího odporu smaknout to s tim, co tady jede většina a mít to tak pohodlnější. Ale je to imho škoda.

    Mimochodem asi jsem objevil ameriku, ale včera od 8mi na ct2 super pořad s cestujícím kuchařem. Sobotní Pohlreich začíná být estráda na šavli...

    S kuchařem kolem světa: Maroko — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10464003092-s-kucharem-kolem-sveta/
    GIANT
    GIANT --- ---
    PAN_SPRCHA: vietnamci jsou snazivy, takze zacinaj reagovat na to, ze jejich jidlo maj cesi radsi nez ozranou pseudocinu, ale zacina to bejt situace jako s tema jejich vecerkama, uz mas zase pho a bun cha na kazdym rohu - teda aspon v praze a kavlita zustane stejne jen v par podnicich. akorat budou zvedat ceny, protoze si prehltej trh hovada a nebudou mit kseft. smutnejsi situace je napriklad v nasem mensim meste - porad varej stejny sracky, ale to bude zase ten ceskej problem - v praze jsou lidi prece jen trochu vic svetovejsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam