• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ZCR: Dýně v psychologické omáčce zní jako velezlý recept.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: tak to mi přijde ještě docela krotké, dýně můžu, i když v té psychologické omáčce to asi musí být utrpení...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: Vaří dýně, neboť to je symbol změny životního stylu. A jakási paní psycholožka tam moudře národu sděluje, že přechod na ten zdravý životní styl symbolizovaný dýněmi může pomoci mnohému manželství z krize, ačkoliv se manžové z počátku urputně brání.

    Ale přežila jsem jen první díl.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: představuju si to správně, že se pasou a ožírají výhonky, řečníce při tom o čištění organismu?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: To jsem jednou omylem shlédla a myslela jsem, že pojdu smíchy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Putyka je zavřená, pojal mě hlad, tak jsem si říkala, že vytáhnu válečné placky a ukradnu si kus sýra. V lednici na sýry byl příšerný puch (zítra někdo dostane kartáč za ten plesnivý ajdam, já to po nich uklízet nebudu) a tříkilový zavakuovaný pytel pommes parisiennes neboli vařenejch brambor od McCaina, spotřebujte do zítřka. Proč to provozák koupil, je jedna otázka, proč to není dávno sežrané, když dva měsíce předem ví, že nebudou lidi, je druhá, podstatnější otázka.

    Připadám si jako Mrakoplaš a přemýšlím, jestli si mám dát třetí mísu brambor s máslem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GIANT: je pravda, ze rozdil je zcela zasadni :),
    me treba taky prekvapilo, ze tam nemluvi o mátovým čaji, protože ta marocká máta je taky poměrně zásadně odlišná od naší... no jenže co tamnení odlišnýho, marockej pomerančovej džus je nejlahodnější pití a takovej tu prostě neochutnáte, protože to ovoce a zelenina tam je prostě chuťově naprostá bomba proti tomu co se dá sehnat tady holt skvělé podnebí a vydatná půda dělá svoje, je to lahoda ;)
    GIANT
    GIANT --- ---
    njn ale chudak baba z vesnice, co si to bude chtit uvarit :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    WITTGENSTEIN: jo tak to me napadlo tyka, ale prislo mi to celkem jasne, v Maroku se samozrejme pouziva římský kmín, to
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GIANT: Kmín nebo římský kmín, bába nebo sníh...
    GIANT
    GIANT --- ---
    KOOTCHA: nahodou jsem videl par vterin a rovnou jsem to prepnul, kdyz do vseho cpali "kmin" - diky prekladu si pak clovek uvari jidlo na zbliti, nebo se mejlim ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a je fakt super, ze jim tam mohl varit, skvele jim to pohostinstvi mohl vratit :) supr zpusob!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOOTCHA: presne Maroko :), skvely dokument, diky uplne me to tam vratilo :)
    jinak tajine mam doma, obcas ho delam, je to vyborna vec, to jidlo proste chutna vyborne, at jsou to obycejne brambory s mrkvi, cuketa, maso atd. touhe pripravou je to vyborny vzdycky! a harira je taky skvela, da se to uvarit i tady, ale je fakt ze treba to maso se dela proste dlouho, jo 7hodin je sedm hodin casu :) kdyz oni taky treba fakt nic jinyho nedelaj :D, ale huste oni maj ten tajine rovnou na plotne? aha uz to slysim, obcas jim to praskne proste no...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    87HIGHFLYER: jn, ja si furt pletu ty ulice, ale vime o co jde :)
    vetsinou si davam gyros v tortile. a tu pizzu taky nemaji nejhorsi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KHARL: herbář je biomanželkovská katastrofa kde autoři, ani protagonistky neumí vařit a ty nebohé byliny k tomu přišly jak pilát do kréda, protože jsou tam jen tak na ozdobu a na potvrzení tradovaných klišé z oněnky dnes.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SIRLOON: a hlavně tam maj tzv zapečenou bagetu, což je velká bageta s masem za pade. Dobrej poměr cena/výkon. Btw ta ulice je lidická, zborovská je zastávka tramvaje
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    EFFKA: v praze vim jen o gyrosu ve zborovsky, kde maji takovy maso. a tam si ho pichaji na tyc sami, to uz sem parkrat videl na vlastni oci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOOTCHA: taky jste to mohli vychválit dřív, unikla mi brazílie a thajsko
    KHARL
    KHARL --- ---
    ..jako za dalsi celkem k podívaní je ,,herbář", co si jedou ty dvě divoženky...tušim na ct2
    KHARL
    KHARL --- ---
    KOOTCHA: taky jsem to videl, a musim rict, že paradne popsany recepty, jaky ingredience pouzit, zeleniny, ovoce..atd...vse parada + jestě typek opravdu projel kus kraje!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAN_SPRCHA: To se u nás na venkově bohužel asi ještě dostatečně neprojevilo.
    Každopádně co se těch ingrediencí týče, tak jim podle mýho nic nechybí. Spíš je to taková cesta nejmenšího odporu smaknout to s tim, co tady jede většina a mít to tak pohodlnější. Ale je to imho škoda.

    Mimochodem asi jsem objevil ameriku, ale včera od 8mi na ct2 super pořad s cestujícím kuchařem. Sobotní Pohlreich začíná být estráda na šavli...

    S kuchařem kolem světa: Maroko — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10464003092-s-kucharem-kolem-sveta/
    GIANT
    GIANT --- ---
    PAN_SPRCHA: vietnamci jsou snazivy, takze zacinaj reagovat na to, ze jejich jidlo maj cesi radsi nez ozranou pseudocinu, ale zacina to bejt situace jako s tema jejich vecerkama, uz mas zase pho a bun cha na kazdym rohu - teda aspon v praze a kavlita zustane stejne jen v par podnicich. akorat budou zvedat ceny, protoze si prehltej trh hovada a nebudou mit kseft. smutnejsi situace je napriklad v nasem mensim meste - porad varej stejny sracky, ale to bude zase ten ceskej problem - v praze jsou lidi prece jen trochu vic svetovejsi.
    GIANT
    GIANT --- ---
    CHORCHE: presne tak, ridej se tim, jaka bude poptavka. kvuli par "gurmanu" z nyxu, co prijdou jednou za tejden to asi nezmeni. holt najit ten jeden podnik, kde to delaj dobre. to samy s cinama, vitnamcema atd.

    je to to samy jako kdyz v "mexickejch" varujou, ze to je palivy - kvuli 80 procentum ceskejch gulasniku to proste palit nebude a s mexickou kuchyni to taky nebude mit moc spolecnyho ;-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOOTCHA: tak u vietnamců se to za posledních pár let hodně změnilo. ještě pár let zpátky byla jediná možnost jak si dát autentický jídlo jenom u nich v sapě a všude po městě měli rádobyčíny a v nich kung pao a kachnu podivuhodné chuti.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MARIHAI: jj, v Politickych veznu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    nekdy sem si teda prisel jak na ustredi mafie tam :]
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SAMIEL: potvrzuju. Skvely ty chleby tam pecou ty sou snad nejlepsi. Mluvim o politickejch veznich. Pak maj jeste naproti u paladia a ten je drazsi a ne tak dobrej imho. Chodil jsem tam mozna i nekolik let na obedy by se dalo rict :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KOOTCHA: ja bych rek, ze u nas se jim to financne nevyplati, delat to tak jak u nich - viz ten gyros/kebap whatever, co mas mit na tycce 1 den - pulka cechacku sou burani, co si za to nepriplati a pak maj treba velkej odpad... navic tady jejich tradicni suroviny, ci uprava, neni tak tradicni, coz opet zvysuje cenu
    takze ti tradicni sou treba v praze a prosadi se jich par a ten zbytek dela proste sracku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA: proč ne, když je to uživí...respektive je otázka, jestli by jim vynaložená snaha přinesla odpovídající zvýšení příjmů. Řek bych že ne
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já hlavně nechápu proč veškerý ty přistěhovalci tu svojí přidanou hodnotu, která s nima přichází, vždycky takhle sprzněj. TAdy turků 3 prdele, ale že by ten kebab udělali prostě tak, jak se dělá u nich, to je nenapadne. Místo, aby ti tam udělali turecký kafe, tak ti zalejou rozpustňáka a daj si vývěsku doner kebab. Vietnamci to samý. jedno bistro jako druhý, mongolové, ukáčka whatever. Všichni maj esa v rukávu a stejně je cosi nutí si na podnik pověsit předtištěnou ceduli s typizovanýma jídlama plnou gramatickejch chyb a jedem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam