• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    DOCKINEZ: Tak to je stara pravda... vsechny puvodni filmy i serialy predelane pro amiky stoji za hovno. Spis mne prekvapuje, ze do toho Gordon sel. Koukni na puvodni britske, to je jiny level...
    MICKK
    MICKK --- ---
    DOCKINEZ: ten původní Britskej je jinej, ty americký jsou víc o emocích něž o vaření
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, tak jsem se mrknul na par (cca deset) dilu Gordona v USA. A musim rict, ze jsem byl velmi zklaman. Furt stejny, oproti Pohlreichovi se clovek ani nenauci zadnej kucharskej figl (zadnej se totiz neukazuje), neresej se skutecny problemy.

    Naposledy mne dostal dil, kdy nasracku blba blondata zlatokopka, co dokazala akorat uhnat majitele restaurace k oltari a nasledne rozfofrovat jeho prachy pri "modernizaci", od zacatku do konce frfla a pičuje a jeste se u toho tvari ublizene. A ze by ji blboun Gordon natvrdo rekl, ze problem je jaksi v ni? Ani zdani.

    Brrr, spatny. Jsou dily z jinych zemi lepsi?
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BRUKEV: otázkou je esi se ji vůbec dožijou ty kuchaři :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAPTAIN_TACUD: tohle mi nedělej, v první chvíli jsme se těšil, že pastuješ třetí řadu.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Two Greedy Italians BBC

    Two Greedy Italians is a BBC television series that first aired on BBC Two in the UK on 4 May 2011. The series sees the chefs Gennaro Contaldo and Antonio Carluccio travelling around Italy to see how society and food has evolved over the years. It was produced by Nicola Gooch. An accompanying cookery book was produced for the series. A second series (entitled Two Greedy Italians: Still Hungry) was broadcast in April and May 2012. The series has also been sold ad broadcast internationally, including on the Australian channels ABC and SBS, and the Swedish broadcaster SVT.

    Episodes

    Series 2
    Calabria and Bambinone (aired 19 April 12): Antonio and Gennaro begin the second series investigating how children's food in Italy has changed since they were young.

    Liguria and La Bella Figura (aired 26 April 12): The two chefs tour Portofino and observe how Italy's social history has created a culture of admiration for superficial accoutrements.

    The Alps and Arrangiarsi (aired 10 May 12): Arrangiarsi is the art of making do, Antonio and Gennaro travel in Northern Italy exploring Italian resourcefulness.

    Lazio and Machismo (aired 17 May 12): The pair travel to Rome to look at how modern Italian men live.

    https://www.youtube.com/watch?v=6T9ip-jRDD4

    https://www.youtube.com/watch?v=w7n_mXE4OD8

    https://www.youtube.com/watch?v=m1XTTLjgYrc

    https://www.youtube.com/watch?v=WvZ1w_oPvJk
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ve vlastní šťávě: Na talíři Láďa Hruška | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...wave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-na-taliri-lada-hruska--1438905
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Nejsem automechanik, ale cosi se tam zlomilo a nešlo řadit.

    Nakonec to skončilo tak, že přijel šéf sousedního hotelu, který taktéž čekal na svoje pivo, cesťák z Makra, který tam je na dovolené a paní ředitelová, protože páni už měli upito a po návštěvě našeho baru měli ještě víc upito. Dojeli mechanici, to zlomený vyměnili za celý, pošibovali autem, já dostala své tři palety ledu, limonády, uzeného lososa, smetáků a kdovíčeho a řidič vyrazil do tmy. Chudák; tohle se zásadně nestane za vlahého letního dne.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Ať vymáčkne spojku, odtlačit, vyložit a pak je to jejich problém.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jen tak mimo téma, na dvoře mi stojí náklaďák z Makra, přesně tak, že neodklopí zadní plošinu, a má rozbitou převodovku. Nejbližší servis je v Olomoucu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    koukam na kurzy Fortuny z chlivecku "Stane se v roce 2015", a tenhle je peknej:
    Láďa Hruška a Zdeněk Pohlreich odvysílají společnou televizní kuchařskou show - 1:6.66
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: No, já plantám dohromady dvě věci, ona je i 12% rama, která jde případně do těch omáček a spol. Sice jsem stále nevytloukla kuchařům z hlavy, že to nemaj vylepšovat třicítkou, ale furt lepší, než když dělali z třicítky všecko - protože přecinky vaříme kvalitně (kvalitní hádku si p. t. obecenstvo jistě představí samo.)

    A mezitím jsem absolvovala pohovor se zelinářem. Uteklo mi, že silvestr je až pozítří, tak jsem tak povídala, že na silvestrovskej raut nějaké ty karamboly ap. ozdobné divné ovoce a jemu to došlo a zeptal se, jestli na zítra nebo až na středu. Vzhledem k tomu, že místní majitel obchodu s kuchyňským vybavením je bohemista a s panem Večerkou se nějak kamarádí, začínám mít podezření, že jsou to spolužáci z vysoké. Kéž by takhle fungovali všichni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: do omáček dávejte 12%, je to dobré, ne tak mastné a levnější
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: tak u bikosu, podle faktury, rama cremefine ke šlehání 1 l 67.90, smetana jihočeská 30% v makro eshopu 70.20, když se vezmou čtyři kusy, tak 69 něco. V podstatě je ten rozdíl pro běžné použití marginální, ale...

    Zde odbočím a zaskuhrám si. Ministrerstvo životního prostředí začlo dávat dost peněz na ozdravné pobyty, školy musí udělat výběrové řízení a 100% rozhodovací váhu má cena. Takže všichni jdou nadoraz. Takže děcka dostanou, co se za ně zaplatí, a soryvole, i ty dvě koruny na litr smetanoidu pak hrajou roli. Mimochodem, poslední várka využívala smluvně určené ovoce na každou svačinu na ovocné války, takže jsem prostě zelinářovi říkala, že klidně ty hnusný levný kyselý jabka a mandarinky, protože si nic lepšího nezasloužej.

    A odbočím ještě jednou, místní zelinář, je teda z druhé strany hor, někde od polských hranic, je anděl. Všecko má krásné, když se s ním domluvím, že potřebuju maximální počet kusů ovoce na kilo nebo banány zvláště přezralé, tak zařídí. Občas je i v sudetech někdo normální a neštítí se práce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: co stojí Rama Skorojakošlehačka? Měla jsem dojem, že je to velká reklama a je to dražší než šlehačka. Tento týden v lidlu 14,90 / 250ml, trvanlivá, od kraviček.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ADAMIRA: No, moje zkušenost je spíš opačná, hromada byrokratů dokazuje svou užitečnost tak, že vymýšlí hovadiny.
    Ale třeba mám obecně dobrou zkušenost s hygieniky. Oni jsou totiž poměrně normální a nejde jim o buzeraci per se, ale o pořádek. Takže se třeba v posledních letech poměnily některé v podstatě marginální body různých vyhlášek - nebylo povolené dětským výpravám servírovat míchaná vajca nebo zmrzlinu z gastrobalení s premisou, že vajca by mohly být nedodělané a zmrzlina... něco, a v polních podmínkách pionýrského tábora nelze dodržet chladírenský řetězec aatd. Tohle se vyškrtalo, musí se dodržet chladírenský řetězec a tím to končí, šmytec. Pokud si umí zařídit příslušnou kvalitu transportu a skladování, tak ať to děcka dlabou klidně uprostřed lesa.

    Jo a dneska jsem vracela dva kartony Ramy Skorojakošlehačka. Pokaždé pana Bikose zjebu, že když říkám smetana, tak myslím tu od kraviček, když říkám máslo, tak míním máslo, ne margarín s příchutí. Jako, ta Rama je docela dobrá do omáček a tak, ale udělat z toho šlehačku do kávy, to fakt nejde. Ale párkrát nastala situace, kdy tu byli nějací levní hosti (ano, školy v přírodě a spol., tam rozhoduje cena a co si zaplatili, co maj), takže to vepřové na smetaně je vlastně vepřové na ramě. Ale jo, v papíře bude, že může obsahovat alergen mléko, takže budou všichni hepy a to je to hlavní :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GENTIANA: Ano, kdyby to tady takhle fungovao takhle standartně, tak to kromě pár úředníků neřeší...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DEVIL: A tak to už je koneckonců jedno, jestli někdo cibuli nemá rád, nadýmá ho, má z ní kopřivku, nebo jeho náboženství zakazuje konzumaci páchnoucí zeleniny ve středu. My jsme hospoda, morální důsledky nehodnotíme.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja bych se na celiaky a ostatni alergiky taky vysral. kdyz prijdou zrat k nam a maj s necim obtiz, tak mi bud reknou servirky, nebo naklusu rovnou ke stolu a domluvim se s hostem, kdyz mi na lince zrovna nepraska ud!
    muzu rict, ze u nas sypem vsemoznejma astronomickejma praskama a glutamatama a nikdy se mi nestalo, ze bych se nedomluvil a host byl nespokojen.
    pokud mam zradlo uvareny, a do toho mi pribehne servirka, ze jako tohle a tohle ne, tak ji poslu do prdele, zavolam manazera a pokud je to jeji chyba, ze se nezeptala nebo zapomnela, tak se ji to nauctuje. pokud se nepriznal host, tak se to uctuje jemu. v pripade ze drzkuje a nechce platit, tak je odporoucen a ztracen. o jidlo se pak hodi hyenam - servirkam.
    presne jak rika GENTIANA pokud ma stravovaci problem, ma usta kteryma si muze rict! pokud ne, nashledanou

    s tou cibuli teda uprimne, vetsinou to je jen problem spis jako ze nechtej, aby z nich netahla, nebo je nadyma, nebo buhvico. nejvetsi zastoupeni jidel s modifikacemi jsou pro celiaky.
    kdyz mam ale na grilu x sendvicu a do fritaku hazu vsemozny kureci mrdky obaleny strouhankou, tak pak kdyz mi prijde modifikace gluten free na burgr s hranolkama, me opravdu nedojima, ze ty hranolky se smazej ve stejnym fritaku jak strouhanka.. a nikdo nikdy nedrzkoval
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Když tady teda všichni řešíte, jak ti ubozí alergici doposud trpěli nedostatkem informací o tom, zda kotleta přírodní a brambory vařené náhodou neobsahují stopy mlžů, tak vězte, že jsem zažila x lidí s nějakým stravovacím problémem, všichni si uměli normálně říct. Byla tu v létě na docela dlouhou dobu paní, která nesměla cibuli. Takže se domluvila s kuchařem, na nástěnku si napsali Jednu porci bez kuchyně, paní si řekla personálu a jí dali extra porci čehokoli. A udělali jí i bezcibulový guláš. No hay problema.

    Jenomže v praxi prostě existujou variace - do vývaru se prostě nahází ořezaný kuřata, ale když jsou, tak kachny nebo krůta, a šťopky z listové zeleniny - což je standardně petržel, ale taky třeba celer, libeček, koriandr, cibule, pórek.... a vývar jde do omáček a polévek a kdovíčeho ještě. Pokud bych měla striktně dodržovat nějaký postup, tak toho mnohem víc vyhodím jenom proto, že pro to zrovna není žádné použití. Do generické omáčky na těstoviny se bez problémů dá narvat hromada cibule - nebo tam nemusí být žádná, a než aby mi shnila, tak ať je v té omáčce. A tohle ví personál, nebo se přeptá v kuchyni, protože ono lidí, co mají anafylaktický šok z něčeho nebo jiné tězké problémy, zase nejsou davy a ti se obvykle ptají předem.

    Nemluvě o tom, že pokud má někdo fakt těžkou alergii nebo jiný problém, tak s ním může zacloumat fakt minimální množství. A není v lidských silách zabránit křízové kontaminaci. Leda že bych tu měla oddělenou bezvaječnou, bezpšeničnou atd. provozovnu, separátní nádobí atd.

    TAPINA: Bezlepkové těstoviny tu běžně máme a stačí říct. Jestli je někdo takovej kretén, že by do rajčatové omáčky najebal mouku, tak bych ho pravděpodobně umlátila lívanečníkem.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VANEK: Lunchtime je holt v křemíkovém nebi, to je už jasné. Zomato navíc vypovědělo smlouvy regionálním restauracím, překopali celou službu a jde to do úplně háje.

    Nicméně jsou tady jiní, kteří by třeba mohli zaujmout místo, viz třeba http://www.lupa.cz/clanky/prostor-po-lunchtime-cz-chce-obsadit-listek-cz-nova-sluzba-pro-menicka/ (a nejsou jediní, naštěstí).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam