• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    DR_COOPER: UK verze s Gordonem v podstate skoncila 2007 a v tom samym roce se presunul s natacenim do ameriky. Vic lidi vetsi trh atd. V americe si holt zadaj neco jinyho takze ty americky verze o vareni nejsou. Jinak UK verze vcetne takovejch jednohubek z Great British Nightmare (2 dily ) a Costa del Nightmares (4) .. celkem 36 dílu. Americka 92 a stale to pokracuje.
    Podle me nejvic vareni z tedle show je masterchef professionals, na mesterchef celebrity se koukat neda vubec a vobcas me prekvapi co dokazou uklohnit 10ti lety bejbaci v masterchef junior
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    DOCKINEZ: Tak to je stara pravda... vsechny puvodni filmy i serialy predelane pro amiky stoji za hovno. Spis mne prekvapuje, ze do toho Gordon sel. Koukni na puvodni britske, to je jiny level...
    MICKK
    MICKK --- ---
    DOCKINEZ: ten původní Britskej je jinej, ty americký jsou víc o emocích něž o vaření
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, tak jsem se mrknul na par (cca deset) dilu Gordona v USA. A musim rict, ze jsem byl velmi zklaman. Furt stejny, oproti Pohlreichovi se clovek ani nenauci zadnej kucharskej figl (zadnej se totiz neukazuje), neresej se skutecny problemy.

Naposledy mne dostal dil, kdy nasracku blba blondata zlatokopka, co dokazala akorat uhnat majitele restaurace k oltari a nasledne rozfofrovat jeho prachy pri "modernizaci", od zacatku do konce frfla a pičuje a jeste se u toho tvari ublizene. A ze by ji blboun Gordon natvrdo rekl, ze problem je jaksi v ni? Ani zdani.

Brrr, spatny. Jsou dily z jinych zemi lepsi?
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BRUKEV: otázkou je esi se ji vůbec dožijou ty kuchaři :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAPTAIN_TACUD: tohle mi nedělej, v první chvíli jsme se těšil, že pastuješ třetí řadu.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Two Greedy Italians BBC

Two Greedy Italians is a BBC television series that first aired on BBC Two in the UK on 4 May 2011. The series sees the chefs Gennaro Contaldo and Antonio Carluccio travelling around Italy to see how society and food has evolved over the years. It was produced by Nicola Gooch. An accompanying cookery book was produced for the series. A second series (entitled Two Greedy Italians: Still Hungry) was broadcast in April and May 2012. The series has also been sold ad broadcast internationally, including on the Australian channels ABC and SBS, and the Swedish broadcaster SVT.

Episodes

Series 2
    Calabria and Bambinone (aired 19 April 12): Antonio and Gennaro begin the second series investigating how children's food in Italy has changed since they were young.

Liguria and La Bella Figura (aired 26 April 12): The two chefs tour Portofino and observe how Italy's social history has created a culture of admiration for superficial accoutrements.

The Alps and Arrangiarsi (aired 10 May 12): Arrangiarsi is the art of making do, Antonio and Gennaro travel in Northern Italy exploring Italian resourcefulness.

Lazio and Machismo (aired 17 May 12): The pair travel to Rome to look at how modern Italian men live.

https://www.youtube.com/watch?v=6T9ip-jRDD4

https://www.youtube.com/watch?v=w7n_mXE4OD8

https://www.youtube.com/watch?v=m1XTTLjgYrc

https://www.youtube.com/watch?v=WvZ1w_oPvJk
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ve vlastní šťávě: Na talíři Láďa Hruška | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...wave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-na-taliri-lada-hruska--1438905
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Nejsem automechanik, ale cosi se tam zlomilo a nešlo řadit.

Nakonec to skončilo tak, že přijel šéf sousedního hotelu, který taktéž čekal na svoje pivo, cesťák z Makra, který tam je na dovolené a paní ředitelová, protože páni už měli upito a po návštěvě našeho baru měli ještě víc upito. Dojeli mechanici, to zlomený vyměnili za celý, pošibovali autem, já dostala své tři palety ledu, limonády, uzeného lososa, smetáků a kdovíčeho a řidič vyrazil do tmy. Chudák; tohle se zásadně nestane za vlahého letního dne.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Ať vymáčkne spojku, odtlačit, vyložit a pak je to jejich problém.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jen tak mimo téma, na dvoře mi stojí náklaďák z Makra, přesně tak, že neodklopí zadní plošinu, a má rozbitou převodovku. Nejbližší servis je v Olomoucu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    koukam na kurzy Fortuny z chlivecku "Stane se v roce 2015", a tenhle je peknej:
    Láďa Hruška a Zdeněk Pohlreich odvysílají společnou televizní kuchařskou show - 1:6.66
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: No, já plantám dohromady dvě věci, ona je i 12% rama, která jde případně do těch omáček a spol. Sice jsem stále nevytloukla kuchařům z hlavy, že to nemaj vylepšovat třicítkou, ale furt lepší, než když dělali z třicítky všecko - protože přecinky vaříme kvalitně (kvalitní hádku si p. t. obecenstvo jistě představí samo.)

A mezitím jsem absolvovala pohovor se zelinářem. Uteklo mi, že silvestr je až pozítří, tak jsem tak povídala, že na silvestrovskej raut nějaké ty karamboly ap. ozdobné divné ovoce a jemu to došlo a zeptal se, jestli na zítra nebo až na středu. Vzhledem k tomu, že místní majitel obchodu s kuchyňským vybavením je bohemista a s panem Večerkou se nějak kamarádí, začínám mít podezření, že jsou to spolužáci z vysoké. Kéž by takhle fungovali všichni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: do omáček dávejte 12%, je to dobré, ne tak mastné a levnější
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: tak u bikosu, podle faktury, rama cremefine ke šlehání 1 l 67.90, smetana jihočeská 30% v makro eshopu 70.20, když se vezmou čtyři kusy, tak 69 něco. V podstatě je ten rozdíl pro běžné použití marginální, ale...

Zde odbočím a zaskuhrám si. Ministrerstvo životního prostředí začlo dávat dost peněz na ozdravné pobyty, školy musí udělat výběrové řízení a 100% rozhodovací váhu má cena. Takže všichni jdou nadoraz. Takže děcka dostanou, co se za ně zaplatí, a soryvole, i ty dvě koruny na litr smetanoidu pak hrajou roli. Mimochodem, poslední várka využívala smluvně určené ovoce na každou svačinu na ovocné války, takže jsem prostě zelinářovi říkala, že klidně ty hnusný levný kyselý jabka a mandarinky, protože si nic lepšího nezasloužej.

A odbočím ještě jednou, místní zelinář, je teda z druhé strany hor, někde od polských hranic, je anděl. Všecko má krásné, když se s ním domluvím, že potřebuju maximální počet kusů ovoce na kilo nebo banány zvláště přezralé, tak zařídí. Občas je i v sudetech někdo normální a neštítí se práce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: co stojí Rama Skorojakošlehačka? Měla jsem dojem, že je to velká reklama a je to dražší než šlehačka. Tento týden v lidlu 14,90 / 250ml, trvanlivá, od kraviček.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ADAMIRA: No, moje zkušenost je spíš opačná, hromada byrokratů dokazuje svou užitečnost tak, že vymýšlí hovadiny.
    Ale třeba mám obecně dobrou zkušenost s hygieniky. Oni jsou totiž poměrně normální a nejde jim o buzeraci per se, ale o pořádek. Takže se třeba v posledních letech poměnily některé v podstatě marginální body různých vyhlášek - nebylo povolené dětským výpravám servírovat míchaná vajca nebo zmrzlinu z gastrobalení s premisou, že vajca by mohly být nedodělané a zmrzlina... něco, a v polních podmínkách pionýrského tábora nelze dodržet chladírenský řetězec aatd. Tohle se vyškrtalo, musí se dodržet chladírenský řetězec a tím to končí, šmytec. Pokud si umí zařídit příslušnou kvalitu transportu a skladování, tak ať to děcka dlabou klidně uprostřed lesa.

Jo a dneska jsem vracela dva kartony Ramy Skorojakošlehačka. Pokaždé pana Bikose zjebu, že když říkám smetana, tak myslím tu od kraviček, když říkám máslo, tak míním máslo, ne margarín s příchutí. Jako, ta Rama je docela dobrá do omáček a tak, ale udělat z toho šlehačku do kávy, to fakt nejde. Ale párkrát nastala situace, kdy tu byli nějací levní hosti (ano, školy v přírodě a spol., tam rozhoduje cena a co si zaplatili, co maj), takže to vepřové na smetaně je vlastně vepřové na ramě. Ale jo, v papíře bude, že může obsahovat alergen mléko, takže budou všichni hepy a to je to hlavní :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GENTIANA: Ano, kdyby to tady takhle fungovao takhle standartně, tak to kromě pár úředníků neřeší...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DEVIL: A tak to už je koneckonců jedno, jestli někdo cibuli nemá rád, nadýmá ho, má z ní kopřivku, nebo jeho náboženství zakazuje konzumaci páchnoucí zeleniny ve středu. My jsme hospoda, morální důsledky nehodnotíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam