• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    JAYME
    JAYME --- ---
    WITTGENSTEIN: uz jsem o tom cetl tady, kamarad posilal:
    Ježkův statek: Vytvoř značku, prodej s*ačku? | InvestPortal.cz
    http://www.investportal.cz/jezkuv-statek-vytvor-znacku-prodej-s-acku

    ze Sklizeno je smecko, me vubec neprekvapuje, smecko je 95% "farmarsky sceny", ale strasne me pobavilo tohle:

    „No, já mám se Sklizeno také své zkušenosti. Chodila jsem tam na kuřecí stehna - pěkná, velká, 2ks něco málo pod kilo. Pak je ale neměli a měli jiná, tak jsem koupila ta. Malá, asi jako z obchodu. Firma Zelenka. Tak jsem googlila. Zelenka chová krůty, o kuřatech ani řeč. Napsala jsem Zelenkovi. Napsali mi, že kuřata jsou z Vodňan. Napsala jsem do Sklizeno, že u nich chci kupovat kuřata od farmáře a ne od Babiše, jak si to dovolují takto klamat zákazníky.

    myslim, ze tohle krasne ztelesnuje celej problem. blba nana, ktery vubec neprijde divny, cituji, "kuřecí stehna - pěkná, velká, 2ks něco málo pod kilo." a naopak ji vadi stehna "Malá, asi jako z obchodu." dokud nezacala googlit Zelenku, nenapadlo ji, ze kure s kilovejma stehnama neni zadny farmarsky (at uz to znamena cokoliv) kuratko, ale spis zrudnej brojler, co vypada jako Goliath ze Starcraftu.
    presne to lidi chtej, aby to vypadalo jako normalni maso, krehka, bila, mohutna svalovina, a za rozumnou cenu. skutecny venku chovany kure tehle rozmeru by davno byla slepice nad hrobem s tmavym, tuhym, provazovitym masem, a stalo by to 2x tolik, a to foodies nechtej. foodies chtej odpustek a iluzi ;) pak holt kdo moc googli, ten se moc dovi.
    totez cesky cesnek v cervnu, domaci vajicka v lednu, rajcata celej rok...ja nerikam, ze se kazdej ten pozer s proutenym kosikem v ruce musi podrobne orientovat v zemedelstvi, ale trochu selskyho rozumu a znalosti na urovni prvouky by to chtelo. jinak je pak nabidka typu Sklizeno uplne adekvatni inteligenci poptavky.
    moralne me to nechava uplne v klidu, tady zakaznici nejsou ubohy stary babicky, ale snobove, ktery by si meli a mohli zjistit dostatek informaci. pravne, myslim ze Sklizeno si dava dostatecnyho majzla na to, aby vzdycky pouzilo dostatecne vagni terminy, takze jim muzou leda zkusit prisit nejakej obecnej "klamavej dojem"... no, hodne stesti. vzhledem k tomu, ze ty terminy ("domaci", "farmarsky" atd.) nemaj a nikdy nemely zadnou definici. on i Babis ma farmy a je nekde doma ;))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Uff, tak to je drsné:

    Obchody Sklizeno hlásají: U nás víte, co jíte. Ale nemluví pravdu - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...ek/20973-obchody-sklizeno-hlasaji-u-nas-vite-co-jite-ale-nemluvi-pravdu

    (lehce OT, kdyby pro to byl lepší klub, nechám si poradit.)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    PAN_SPRCHA: jsou tam i jiný chuťovky... třeba trocha matematiky pro pokročilé... [ DANKLAR @ Spolek přátel Mistra Babici aneb V.I.P klub boháčských zasranců ]
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdeněk Pohlreich: Chováme se jak ožralí milionáři - Dieta
    http://dieta.vitalia.cz/clanky/zdenek-pohlreich-chovame-se-jak-ozrali-milionari/
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Na druhou stranu ten Poštulka hned vedle je ani nevím jestli k smíchu nebo pláči.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Nemohl by tu knížku někdo napsat s ním?
    Matouš Petráň: Na gastronomii mě fascinuje, jak je křehká | Storyous Magazín
    http://storyous.com/cz/magazine/matous-petran-na-gastronomii-me-fascinuje-jak
    VANEK
    VANEK --- ---
    Okurkovka je tu; co je ten Šťastný za klauni?
    Jezte blafy za tisíce. Když to nepoznáte, vaše vina | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...to-nepoznate-vase-vina-fb8-/dobra-chut.aspx?c=A150716_133212_dobra-chut_sij
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Radek Kašpárek: Boom gastronomie skončil, Češi zase vaří ubohá jídla
    http://euro.e15.cz/...hiv/radek-kasparek-boom-gastronomie-skoncil-cesi-zase-vari-uboha-jidla-1210536
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TOOMIX: otazky typu "vas nezarazi, ze si nemec ze sveho platu muze koupit vic potravin nez cech" jsou teda hodne mimo misu.
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    Raw strava je na vzestupu, lidé chtějí „čisté“ jídlo – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/372872-raw-strava-je-na-vzestupu-lide-chteji-ciste-jidlo.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pět skvělých šunek místo gothaje? Večer je vyhodíme, říká šéf kvality Albertu | Firmy a trhy | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...ef-kvality-albertu-17i-/firmy-trhy.aspx?c=A150718_111803_firmy-trhy_pave
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    BRUKEV: prdlajs na nyxu a mozna ze jakoze frci. ale ja teda do bistra beru jen od nej, vzal mne od zabijeni po porcovani, minuly tyden jsem se poprve dostala jak do skladu tak do vyrobny...no a proste neco tak cistyho, poctivyho, to jen tak nevidite...na vsechny uzeniny vyzkousel spoustu receptu ze starych kucharek, vybral ty nejlepsi...navic jen ceskej strakatej skot a prestici co behaj kazdy den venku..proste se s tim mazli a vi co dela. nejenze o tom umi dobre mluvit. jakmile skoncim v kocourovi, jdu k nemu ucit se na reznici a k nikomu jinymu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HENNYVILLE: hunger :D asi jsem mela malej obed :D
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: No vidis, na hanger sem zapomel. Ten muj byl holandskej. :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HENNYVILLE:stalo se mi jednou, flank nebo hunger steak z ameriky, nevonel...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HENNYVILLE: peklo, ja tam jedu vetsinou CZ rib eye a nikdy me nepodelali..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    POHODAVOLE: Minulej rok Irsky svice, Uruguay flank, tento rok rostena Argentina. Ale byly to vzdy cely sarze, takze bych rekl, ze to bylo nekde v procesu baleni posrano.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HENNYVILLE: co bylo špatně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam