• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAYUZ: nikolivěk. to není označení stanovené zákonem. zákonem stanovené označení je "bez lepku"
    dietní potraviny pro zvláštní účely prostě mají svoje pravidla, sestimsmiř
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    87HIGHFLYER: Jasný, že je to náročnější to chápu, ale tak nebudu psát BEZ LEPKU a napíšu tam S MAXIMÁLNÍ POVOLENOU HRANÍCÍ LEPKU BEZ LEPKU :)))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    87HIGHFLYER: pro většinu celiaků těch 20 mg/kg bezpečných je. a kdo je citlivější, ví to o sobě a nekoupí si to. proto se tam ten údaj o maximální možné kontaminaci uvádí.
    třeba pro synovce se smí kupovat do 5 mg/kg
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SAYUZ: no, tak ono to ma samozrejme smysl - zajistit 0% lepku je mnohem narocnejsi nez tolerance nejakyho mnozstvi. Pokud tohle mnozstvi je bezpecny i pro lidi s celiakii, je to naprosto v poradku.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SAYUZ: To máš jako pivo bez alkoholu s alkoholem, ty metody odstraňování prostě nejsou dokonalý.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    BALAENA: Aha, takže čupr norma, bez lepku s lepkem :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAYUZ: na to, aby výrobek mohl být označen "bez lepku", nesmí obsah lepku v něm překročit 20 mg/kg. tak praví zákon.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MICKK: Konkrétně tyhle http://www.krasno.cz/produkty/detail/41000001--videnske-parky-premium-200g-nove-baleni/ , ale zvláštní (proč to taky píšu) je, že z přední strany píšou BEZ LEPKU a ze zadní strany ve složení píšou obsah lepku/gluténu max. 20mg/kg ...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    SKRU: Zvláštní pocit prohlížet si sekci vegan shoes a jíst u toho párek :D
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Kurkuma, návrat květáku a uzení. Současné trendy moderní kuchyně | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...trendy-moderni-kuchyne-pwz-/dobra-chut.aspx?c=A160623_142818_dobra-chut_ape
    SKRU
    SKRU --- ---
    CHORCHE: pro tebe..:)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SKRU: dik, asi sem to videl poprve... samozrejme je to hezci, nez psat boty z kozenky, ci gumy... ale ty trendy nalepky za kazdou cenu do vseho... je to ujety :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    CHORCHE: no jasne, proc wtf. kdyz se chces vyvarovat jatecnich produktu potazmo jakejchkoliv zivocisnejch, tezko budes nosit boty z kuze. i dr martens ma svoji non-leather nabidku:)
    Vegan Boots & Shoes | Official Dr Martens Store - UK
    http://www.drmartens.com/uk/c/vegan
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    veganska obuv? a posledni koment taky fajn... ne ze by to sem patrilo, nepatrilo... sem nevedel, ze maj vegani takovej presah, je to spis takove wtf
    Screenshot by Lightshot
    http://prntscr.com/brmw12
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: s nalozenejma nemam problem, ale ty cerstvy krajeny, vezici v jedny skatuli pres tejden a pexeny v pizze 10 minut, s tim problem mam. Pizzu s houbama nejim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: jako že se namáhaj sbírat houby a nepužívaj předkárejné a naložené z velké sklenice. Mno...
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: hlavně takhle v sezóně, když žampiony zápašné vyraší na každém sídlišti.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: na výrazivo typu tomatová omáčka a jiné variace tomátu jsem alergická. Na salsu taky.
    ZUZKAOU: Suši s lančmítem je ovšem typické havajské, nikoli japonské jídlo. (nemluvě o tom, že suši je fastfood/sváča ze zbytků tak ňáko per definitionem a ano, dá se udělat epesní suši, stejně jako se dá udělat luxusní sendvič, ale to furt neznamená, že model zbytky-ze-dna-ledničky je nelegitimní.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Jestli takhle zacházíš s lidma ty, tvoje věc, u mě z toho, co vyjmenováváš, byl krátkej dlouhej, pak vynechávka a pak až totální lumeni. Dávat někomu minimální mzdu a zbytek na ruku je prasárna z milionu důvodů a v něčem takovém odmítám jet obecně i speciálně, přesčasy jsem platila a že se na dovolené domlouvá, ne, že každej jouda oznámí, že prostě nepřijde, kdy se mu to hodí, to funguje naprosto všude, nejen v hospodě.


    OTAVA: Nojo, ale když holt provozního, který má vizi a umí spočítat, že se mi za těch 50 (70, 80, 150...) vyplatí a každý měsíc mi to dokáže, je jaksi problém sehnat. On je problém sehnat i takovýho, který stojí za těch 30. Nevím, co, kdo a proč je Kantýna, nemůžu tedy komentovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam