• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    VANEK
    VANEK --- ---
    TACHIBANA_UKYO:
    Mythbuster: Microwaved water can kill plant? Meh, just a fiction!
    http://dssmythbuster.blogspot.com/2015/02/microwaved-water-can-kill-plant-meh.html
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    VANEK: Výstup z našeho pokusu byl publikován maximálně v paměti účastníků.
    Samozřejmě pokus mohlo ovlivnit spoustu dalších faktorů (kvalita substrátu a semen, kontaminace nádob s vodou...), kde různě "upravená" voda byla pouze jedním nich a výsledek tak není pro čistě racionálně uvažujícího vědce relevantní a výstup do článku by tak ani nebyl na místě.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TACHIBANA_UKYO: A kde byl publikován?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Nemyslím si. Spis bych to viděl na naprosté nepochopení toho, o co jde a hledání “senzace” a argumentu proti mikrovlnce. Což je teď úplně zcestny
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    WITTGENSTEIN: Zřejmě jen nešťastná formulace. To, že voda převařená mikrovlnce nesvědčí květinám, to je stará ověřená věc.
    Sám jsem se účastnil pokusu v laborce se zaléváním květináčů vodou převařenou z mikrovlny, na indukční plotně, na kahanu a bez převaření. Výsledek možná překvapivý, ale voda čerstvá a voda převařená na kahanu, obě jasně překonaly tu z indukce a ta mikrovlnná byla úplný propadák...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    V Česku se nehorázně plejtvá, bojím se, že za tenhle mejdan draze zaplatíme, říká Pohlreich
    http://www.youtube.com/watch?v=odkE84tMPtc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hanka Michopulu spouští podcast a je to chytré a zajímavé.
    Potraviny (podcast) - Hana Michopulu | Listen Notes
    https://www.listennotes.com/podcasts/potraviny-hana-michopulu-ZSzdnTiLyU9/

    A teda hlavně je fascinující poslouchat, jak se Michal zklidnil, jak se odstěhoval. Jestli ho neznáte, tak si schválně pusťte nějaké jeho starší Ve vlastní šťávě - ten rozdíl v intonaci a hlase je neuvěřitelný.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    A French dinner for the Queen - in the kitchens of the Elysee Palace
    http://www.youtube.com/watch?v=zkE3PxmaR1o
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hodně videí z téhle cesty dával na YT

    Jídlo prolomí ledy. Gordon Ramsay vařil s Berbery a sjížděl řeku Mekong - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...omov/gordon-ramsay-rozhovor-serial-do-neznama.A190820_184500_hobby-domov_brv
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    Ja kdybych neměl konvektomat tak se muzu jít klouzat. Ještě když si představím ty objemy co varej tak nechapu vůbec
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    WITTGENSTEIN: ja hlvne nechapu v čem to všechno delaj. Kdybych neměl v práci konvektomat tak muzu jít možná tak doprdele a ne vydávat
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    WITTGENSTEIN: ufff, ty vole :D slušnej kalibr
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A tohle je taky slušná haluz:
    „Kdybyste doma zalévali kytky převařenou vodou z mikrovlnky, nejspíš by vám všechny postupně uschly. Suroviny totiž úpravou v mikrovlnce ztrácejí živiny.

    Záhadná ztráta živin z H2O! Vyšetřování ztráty třídní knihy hadr.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak jsem jim to tam napsal:

    "Babička" je nejhorší klišé na našem gastrotrhu. Nechte si ji od cesty, už jen proto, že většina babiček vařit neuměla a přinejlepším se zmohla na vaření podle Brabce.
    Za druhé, konvektomat není sprosté slovo. Je to jen nástroj, který umožňuje replikovat ideální výsledky. "Vaření podle citu" znamená jen to, že to občas budete mít blbě.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    V Ambi se asi zbláznili.

    4 věci, které v kuchyni Lokálu nenajdete - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/4-veci-ktere-v-kuchyni-lokalu-nenajdete/

    Konvektomat
    „Je to užitečný zlepšovák, ale podle mého názoru dělá z kuchařů blbce. Zbaví vás přirozeného citu pro jídlo, protože když používáte konvektomat, tak v podstatě nevaříte. Můžete si na displeji nastavit množství páry, čas nebo pomocí jehly teplotu uvnitř masa. Neříkám, že je to špatná věc, ale pro nás úplně zbytečná. Tohle všechno by měl mít kuchař v hlavě,“ říká Petr.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/zdenek-pohlreich-rozhovor-5plus2.A190612_142326_hobby-domov_bma
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O stážích moc pěkně vypráví Jana Biliková

    Ve vlastní šťávě: Na stáži je důležité nasát filozofii restaurace a tu se snažit přenést | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...ve-na-stazi-je-dulezite-nasat-filozofii-restaurace-a-tu-se-snazit-7944822
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SCHWITA: no oni mu to vrati na "recenzích"
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    Jsem magor, vím přesně, co jsem kde snědl. Stálo mě to už milion a půl, říká Hejlík
    https://video.aktualne.cz/...-kde-snedl-nabizim-dobre-pribehy-fa/r~c4196944813511e9b38a0cc47ab5f122/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam