TOOMIX:
KUBAN88:
Se ženou spolupracujeme s pražskými top hotely a restauracemi (žena zde zajištuje veškeré zázemí pro filmaře - holywood, skandinávie, takže dost náročná klientela) a v podstatě všechny "topy" v Praze (a nějaký zbytek v ČR) jsem navštívil, jedl, přespal v rámci testování a se spousta manažery na různých urovních jsme se za ty roky spřátelili takže mám trochu přehled co se tu děje i vzhledem k tomu, jaké slevy nám na vše dávají při velké spolupráci. Nebo jenom co nám rozdají na voucherech jako dárky za šílený peníze podle jejich ceníku.
A věřte mi, že slušnej plat mají zaměstnanci pouze lidi na "chef/manager" pozicích, kteří mají schopnosti jednak profesní, ale i vedoucí a umí řídit lidi, rozhodovat tak mají možná dobrý plat, ale to je sotva 10% zaměstnanců. Ostatní jsou pěšáci, kteří dělají většinou za minimální mzdu nebo jenom za reference, že v nějakém podniku někomu krájeli zeleninu. Podle mě je celé hotelnictví (nejen u nás) víc šedej business než třeba stavebnictví nebo cokoliv jiného.
Chápu, že je to odřízlo od turistů (90% klientely). Sorry, ale prostě fakt nevěřím, že podniky s minimálně dobrým standartem a mediálně provařenými majiteli je nemožný přežít ty krizové dva měsíce než se alespoň otevře pro místní. Že nejsou schopný alespoň vymyslet něco na rozvozy, udělat nějaký mediální triky (jako to dělá alespoň pohlreich) atd. Podniky, které mají nejdražší jídla a vysokou klientu neumějí businessově přemýšlet dopředu. To fakt ne. Jenom by museli začít přiznávat...