• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    BAILAMARCIA: WTF? Muže mi tu někdo vysvětlit co je na grilovaný rybě která je chutná, šťavnatá a hotová za 5 minut špatně? Navíc stáčí mit jen po ruce sůl, citron a nakou bylinku. To zas musí bejt neco extra jako pstruh sous-vide v bylinkovém másle s panenou bramborovou pěnou, zauzeným kaparovým gelem a emulzí z rybího velouté.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    CAIDEL: tak ono díky Zdendovi víme, že v hospodách je naprosto normálně kdejaky blaf, haha... No ale tohle jsem úplně náhodně viděla obojí v jenom týdnu a bylo to pro mě teda hodně velké wtf... Ještě ten její talíř se pstruhem toho času hodil do Vltavy - ne proto, ze by byl třeba "jenom" spálenej nebo přeso/nedosolenej nebo nebo... ale vyloženě tam říkal, že pstruh je na gril naprosto nevhodnej...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CAIDEL: pardon, mazu se.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    POHODAVOLE: On to říkal i v tom pořadu, že už je všechno fuč, že už mu zbývá jen tenhle pivovar.

FREELA: Plus ty zmínky, že Vejce Benedict je teď super hit co všude jede a on nechápe proč (a samozřejmě ho v Imperialu mají taky - i když si nedělám iluze, že se Pohlreich v běžné agendě svých restaurací nějak orientuje, myslím, že už je tam dost dlouho spíš v roli maskota :)
    BAILAMARCIA: Když už někde v normálních hospodách mají rybu, tak je to nejčastěji právě pstruh na grilu :)
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    FREELA: Já před nějakou dobou z nudy znovu zkoukla Na nože! kde Fabešová v jednom díle dělala na grilu pstruha a on i ostatní kuchaři ji totálně sepsuli, jaká to je nebetyčná blbost... Pak jsem náhodně v televizi zahlídla nějakej díl Šéfa na grilu, kde připravoval na grilu pstruha jakožto výbornou a ideální rybu na grilování......
    FREELA
    FREELA --- ---
    Pobavilo: v poslední řadě servilně někomu sděluje, že když vejce Benedict, tak jedině na English muffin, ať si dotyčná najde recept. Pak koukám na nějakou starší řadu, kde chce po někom vejce Benedict a komentuje to: “maš toustovej chleba? No vidíš, to je ideální”. :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VANEK: To pozná kdo si dal záležet se ale u jiných jídel poznává ještě jednodušeji :) Ten guláš je zrovna absolutní go-to jídlo, které si můžeš dát prakticky kdekoli v horách, v kempu, na fesťáku, v obskurních vesnických putykách apod, protože přijatelný/průměrný bude tak nějak vždycky i když kuchyni v daném místě jinak vůbec nevěříš nebo nic dalšího nemají. Standardně si ho taky až tolik nedávám, právě proto, že wow faktor tam není moc vysoký, ale jako záchranná pojistka funguje spolehlivě (a dobrou zprávou je, že na tu pojistku často ani nedojde).

Já tedy ptáčky občas někde v rámci obědových meníček vidím (ať už normálního nebo falešného) a pryč samozřejmě rychle je, stejně jako řada dalších ne tak obvyklých položek :.). Úplně často ne, ale zase bych se netvářil, že je to jídlo na vyhynutí. Alkotramp byl výbornej, ale jestli tu ceduli na konci psal on, tak má krásný písmo :)) Ale tak to je právě ono, kdyby nebyli paka, tak tam mají trempama furt narváno, ta poloha na Brdy je fakt slušná. Tak to holt berou Hostomice a další pivovary podniky kolem Brd (Fénik nově např.), ale pověst u místních bídná a ta TV majitele v pěkném světle opravdu nevylíčila (hlavně jenom lehce naznačená linka, tak já to teda nechám dělat syna... a nevydržel ani minutu... a při zpětné kontrole bylo jasné, že otěže rozhodně nepustil).

Mě tedy hlavně fascinuje, jak mohl mít podobný "podnikatel" x restaurací a hotelů, když je celkem očividně manažersky absolutně neschopný. Ale tak trik je prostě asi v tom se nebát nabrat úvěry za desítky milionů a ono to pak jede tobě navzdory.

Už jsem teda skouknul všechny čtyři a 2+4 už mě tolik nedráždily, až teda na ten product placement. U jedničky je akorát krásně vidět ta určitá maloměšťáckost, když prostě musí pořád dokola řešit ty tetování jako někdo, kdo to v životě neviděl :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CAIDEL: No, ptáček se onehdá probíral asi spíš na Okounu než vedle, a je pravda, že je pracný a teda málo dostupný (když ho někde udělají, tak je ve 12 pryč). Guláš je možná těžké zkazit, ale docela snadné udělat průměrný (já si ho moc nedávám; bramboráčky jsou taky příloha na houby, o cibuli nemluvě), takže se opravdu pozná, kdo si dal záležet.

Mě zaujalo, jak se Pohlreich pustil do mikromanagementu cedulí; ne že by v zásadě neměl pravdu (krom "druhý místo je porážka" u diplomu za pivo), ale takhle jsem to tam nikdy neviděl.

Bizarní taky ta scéna, jak se alkotramp marně snažil zapřít rozhovor se štábem a oni se natočili, jak ho natáčejí.

A ovšem s tím "ODS u mě skončila (nebo naopak), když zvýšila daně" atd. by Janeček měl motoristovi Pohlreichovi v zásadě konvenovat, ale je to od pohledu takový žvanil a netáhlo, že to i na ZP bylo moc a posílal ho do prdele; za to bod.

Jo, a podnik se zrovna včera drbal u Makovce; prý je to tam přesně dle popisu níže, na natáčení to spíš vylepšili a vzápětí všechen trochu slušný personál odešel.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Tedy moje dojmologie je taková. Normální restaurace - smažák 150,- Kč, minimálně. Restaurace, ve které byl Polehrách 350,- Kč minimálně. S tím, že všechny restaurace ve stejné ulici nejdou s jídlem pod 250,- Kč. Zakončil jsem tuto exkurzi McDonald burgerem a kolou za 75,- Kč.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    SAMOUT: za nás taky spokojenost. Mame uz tři:)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Tak ona většina pánví je nějakou dobu OK :) Každopádně od začátku hodně marketingují a očividně dost mlží, když je potřeba (Čínu nikdy natvrdo veřejně nepřiznávali), takže bych jim obecně žádné proklamace moc nevěřil.

Pod čarou... Teda, nevím jestli na něj začínám být jenom háklivější nebo co, ale ty moudra co občas Pohlreich trousí o nějakých obecných "tak to je" věcech jsou čím dál nesmyslnější Španělskýho ptáčka si dneska nikde nedáš, protože kuchaři chtějí work-life balance a nechce se jim makat / Hospoda, kde byses nějak najedl někde po cestě nikde není, všichni chtějí akorát burgra do ruky / Na guláši poznáš hospodu - za mě přesně naopak, přijatelný guláš zvládne i ožralej kuchař v bezvědomí po deseti pivech a udělat guláš nepoživatelný je celkem kumšt.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    CAIDEL: Hele, zrovna tu palacinkovou mam, akorat novejsi verzi (uz asi teda z EU?), a za me dobry. Delam na tom vedle toho teda uz jen vejce / hemenex, ale obcas i rybi filet (kdyz mam na velky panvi prilohovou zeleninu), a pokud pod to clovek da drobet oleje, a pocka si na mallarda, tak se to v pohode pusti. U tech ryb je teda jeste dulezity je osusit, ale tak to je u vsech panvi.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Každopádně, jestli už přesunuli komplet výrobu do Evropy, tak je to pro mě novinka. :)
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    Jediný, co jsem našel, že si to za začátku nechával vyrábět v Číně, ale že by se někde psalo, že je to nekvalitní, to jsem nenašel.

A i když počáteční fázi produkce byl nakonec nucen zahájit Jan Fabini v Číně, dnes nabízí jeho e-shop pouze výrobky, které pocházejí z Česka, Francie nebo Itálie. Podařilo se mu totiž přesvědčit evropské výrobce, že jeho produkty mají ty důležité vlastnosti a má smysl je vyrábět.

Pohlreichovy pánve a milion za jeden den. Fabini našel díru na trhu | Forbes
    https://forbes.cz/pohlreichovy-panve-a-milion-za-jeden-den-fabini-nasel-diru-na-trhu/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CAIDEL: mas k tomu nejaky podklady pls? slysim to prvne a naopak jak pise Samout, v okoli panuje spokojenost.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RUTHLESS: Rád jsem pomohl s osvětou :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CAIDEL: nejlepsi je, kdyz ten jouda jede na ty nerezovy verzi a zacne se mu chytat :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    CAIDEL: Ja mám od nich dve panve, a zatim spokojenost.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CAIDEL: fakt jo? to ja nevedel teda... Ale nic od nich nemam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam