Tak je to tady. Myslela jsem si, že toto budeme řešit až s nástupem na základku, ale už ve školce je naše Maruška obětí šikany...:(
Jsou jí 4 roky. Je to hodně introvertní, hloubavý a přemýšlivý typ. Je přecitlivělá. Co se týče chytrosti je spíš nadprůměrná /absolovali jsme testy u psycholožky a řekla že co umí je prý obvyklé až u školních dětí.../, ale bohužel v životě, mezi dětmi /dospělými / působí jako když sotva začala mluvit. Stydí se projevit, něco říct, schovává se za mě- tydýt hadr a štve mě to, protože v kruhu rodiny je veselá, miluje knihy, hlavně encyklopedie, debatuje, uvažuje do hloubky nad věcmi...
Ona je asi jiná i na pohled. V její třídě je to samá načančaná princezna s různými hůlkami, čelenkami, sukně s třásněma...Maruška má toto úplně na háku a když už jsem ji chtěla místo tepláčků taky dát nějaký šatičky a do vlásků aspoň sponky nechtěla to - nějaké oblečení, česání a činčání jde mimo ni.
Ve školce má jednu spřízněnou duši za což jsem nesmírně ráda - to jsou pak spolu a vidím, že je šťastná. Jenže ta kamarádka je už dlouho marod a Maruška je tam jak ten kůl v plotě. Princezničky se točí kolem jedné/nejstarší holčičky-je jí 5,5 l./ a ta jim jakoby velí a ony ji žerou. No ale ta velitelka asi vysondovala že Maruška je slabá, tak trochu jiná a jde po ní - začalo to slovním odstrkováním-jdi pryč, my si s tebou nechceme hrát až po bouchání po hlavě...To jsem už šla za učitelkou a ona mi povídá, že si ničeho nevšimly, že si teda dají pozor. Maruška mi řekla, že jí včera 2x uhodila, jednou když šla do kuchyňky s talířkem (byly tam samy) a podruhé v rohu třídy, kde mají kuchyňku. Taky tam byla schovaná a učitelka to prý neviděla...Maruška jí jen řekla, ať to nedělá a ona ji prý bouchla znova a Maru nechápe proč. Řekla mi:"Mami, já nevím proč, ale ona mě nemá ráda a já jsem z toho smutná." :(
Mám dotaz zda to někdo také ve školce řešil u svého dítěte, jak to dopadlo, srovná se to, nebo ji mám radši nechat doma, když jsem stejně ještě rok na MD s mladším bráchou? Nechci aby už v tak útlém věku byla odstrkovaná a otloukánek...Je mi z toho dost zle a nevím, jestli to nechat být, nebo to říct i rodičům? Ale to mi přijde blbý, co oni zmůžou - to nedělej, tytyty?...
To už spíš bych čekala, že ta učitelka bude u toho svědkem a seřve jí /důrazně dá najevo/, že tohle se nedělá? Jsem z toho fakt špatná.