QASHQAI: Oni už tu všichni všechno napsali....ale já se připojím i když budu říkat řečené... :-)
Chápu, že jsi z té schůzky rozhozená (a narovinu - já bych doma brečela a brečela...a to už je pokrok, že bych nezačala tam)... ale od počítače z klidu domova mi to přijde docela dobré... Rozhodně to na mě dělá lepší dojem než "paní Nováková no to máte pravdu, vaše Maruška potřebuje speciální péči" a tím to skončí... Líbí se mi, že se zastala svých lidí. Líbí se mi, že slovo "šikana" považuje za silné slovo (já taky a rozhodně bych si netroufla jen z hovoru - po netu - etc. takovou diagnozu dát.... na druhou stranu z toho co popisuješ to v žádném případě v pořádku není a zásah to zasluhuje, at tomu budeme říkat jakkoli). Líbí se mi, že přislíbila zásah... a jsem nadšená, že to vypadá, že se něco stalo - a to k lepšímu...
To co říkala odpovídá tomu, co k ní do kanclu chodí nejčastěji - tj. maminky které své děti skleníkují (minulý týden jsem v 7. třídě ZŠ řešila chlapečka, který volá mamince se vším...se vším - naposledy mu spadly z lavice pastelky, strčil do nich omylem učitel, když procházel...omluvil se, ale bylo potřeba telefonovat a matka chtěla IHNED mluvit s učitelem, třídním i ředitelem, aby se to vyřešilo; ano, chlapec terorizuje své okolí urputně). Takže ano, za sebe musím říct, že bych na místě ředitelky reagovala dost podobně... A pak to šla ověřit. A pak zasáhla... a budu doufat, že to vaše ředitelka má podobně...
Z toho, co se tu ještě psalo se mi zdá, že to k happy endu směřuje... a asi je jedno, jestli tě vyhodnotili jako "tu, co si to nedá líbit, takže na to raději dohlédneme" nebo jako "hele, fakt měla pravdu, tady je potřeba zakročit"....hlavně,že dojde k nápravě.... byla by škoda, jestli se jen Emma rozhodla "z tohohle chudáka koukají problémy, tak ho nechám bejt"....ale to spíš tak plošně...hlavně, že Maruška bude ve školce spokojená... :-)
A tobě gratuluju - jsi strašně statečná a Marušce jsi dala ten nejúžasnjší pocit do života: že je milovaná, věří se jí a bojuješ za ní proti všem (i když tě to stojí hodně sil a odvahy).