EDERA: on to nebyl popis, to byl ten charakteristický tón, kterým se vyjadřuje posměšně a ne popisně, prostě vysloveně naučený.
MEDVED007: ono to byl právě takhle a i ta reakce nebos spíš nereakce matky, i to, že jí to ani nebylo blbý....
Tohle se mi nelíbí, protože mám strach, že to bude Tondu stigmatizovat, že prostě lidi to strašně řeší (ačkoliv nevím jako proč jim to tolik vadí), kdo je tlustý nebo ne. Já si spíš myslím, že horší je, když je někdo nevychovaný, že. Jasně, smíšené rodiny s někým, kdo má jinou barvu pleti, to budou mi taky těžký a jasně, můžete říkat, můžeš si za to sama, uráží to naši estetiku apod. Ale myslím,že výchova k slušnému chování a taktu je víc, než vzhled a zatím si stojím. Myslím si, že jsem slušný člověk a nemám se za co stydět, navzdory tomu jak vypadám a odmítám to, i když mi zřejmě nic jiného nezbyde, proč by kvůli neschopnosti jiných rodičů své děti poučit, měl můj syn trpět. Tonda taky jako malý myslel, že lidé jiné barvy pleti jsou špinavý, tak jsem mu to vysvětlila a když došlo k očividnému trapasu, tak jsem se omluvila. O to jde a ne se tomu ještě usmát (ačkoliv paní teda zrovna twiggy nebyl, mimochodem). A tyhle nevychované děti určitě pokřikují i na postižené a pod., to se můžu vsadit.