• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: To jestli konstatuješ fakt, že je silnější je rozdíl pokud bys jí denně říkala, že jí takhle nikdo nebude mít rád, nenajde práci, kamarády, manžela, není tvoje, druhou dceru máš radši, ta se naštěstí povedla atd. atd. A neposmívej se psychickým problémům, když jsi to nezažila a nevíš co za peklo je deprese a sociální fobie s panickým strachem apod.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já fakt nevím, jestli naše dcery dorostou dospělosti bez toho, aby musely trávit léta u psychiatra nebo aspoň psychologa, protože mladší dcera je viditelně a neoddiskutovatelně silnější než starší a běžně jí to říkáme a bavíme se o tom...ne posměšně, ale prostě ve stylu, že to tak je a vzhledem k její figuře to tak vždycky bude....mladší je zase hubená jak tyč a asi po manželovi taková dycky bude....ale mám známou, kterou zase v dětství traumatizovalo, že jí všichni říkali, že je hubená, tak před ní se slovo hubená nesmí vyslovit a musí se říkat jedině štíhlá.....fakt jak u blbejch na dvoře....copak už dneska neexistuje to, aby člověk sám sebe přijal tak jak je a žil s tím tak nějak normálně a bez problémů ? mně tohle vždycky přijde jako totálně marginální problém....něco absolutně nehodné řešení natož trápení.....ale asi jsem jediná na světě, která to tak vnímá.....

a samozřejmě nemluvím o nějaké morbidní obezitě, která je už potom zdravotně škodlivá, ale prostě o "širší normě", která je ale dneska médii sakra zúžená na holky s BMI 18 a míň :-(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    zajímavý článek - ...Bude-li rodič vědět, kdy a co dítě učit a v čem ho rozvíjet, bude chytřejší, než dostalo do vínku geneticky. Děti správně rozvíjené do šesti let mohou inteligenčně poskočit až o stupeň výš... - http://www.novinky.cz/...mohou-byt-chytrejsi-bez-ohledu-na-geny-staci-do-tri-let-rozvijet-mozek.html
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Příště můžeš takové holčičce s úsměvem odpovědět, že to je tím, že umíš tak báááječně vařit :-) Třeba tě začne tvým dětem závidět ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: vidíš, takže řešením je si hemzy nějakých cizích lidí vůbec nebrat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: ono mě netraumatizovalo to, že je máma krásná, ale měla jsem pocit, že jsem pro rodiče zklamáním, protože oba byly atraktivní a furt se řešilo po kom jsem, mamka mi v dobré víře vyprávěla, že mě jednou pozorovala ve vaně, jak tam mám kaskády těch špeků a že prý to je trest, že odsuzovala tlustý lidi a teď má mě, kterou musí milovat a otec pořád, že snad nemůžu být ani jeho dcera atd. atd. Já nemusím být krásná, ani štíhlá, ale vadí mi, že to ta holka komentovala před Tondou a je mu to bylo líto, ale když nad tím přemýšlím, tak ono ho možná nejvíc mrzelo, že na mě poznal, že jsem kvůli tomu smutná.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: no víš, ale pro tebe je problém vlastně všechno. Traumatizovalo tě, že je matka krásná, teď tě zase traumatizuje, že ty krásná nejsi, a bojíš se, že to traumatizuje tvoje dítě...

Víš, ony si to ty děti nějak přeberou. Moje děti si například vůbec nenechají namluvit, že jsem hnusná a tlustá, ačkoliv zcela objektivně jsem. Pro ně jsem jejich nejkrásnější maminka, je jim úplně jedno, co říkají spolužáci a jsou ochotni se za svou pravdu bít. :D
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Ale tys nikdy nemela problem se sebevedomim. Primarni je vazit si sam sebe a nesnazit se narvat do cizich skatulek. Hubnout, tloustnout, cvicit nebo treba studovat, aby se clovek dostal dal, je samozrejme zadouci, ale nesmi tam byt podminka "prestanu se bat lidi a jejich usudku, az se stanu takovou nebo onakou". Clovek by si mel sam sebe vazit, i kdyz nezhubne, nezbavi se krivejch nozicek nebo nedodela skolu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já právě nevím, jak to můžou brát takovýhle prckové, moje máma byla krásná a nejen v mých očích, pamatuju si, že jsme chodily se psy k Vltavě, máma se tam opalovala, měla takové na bocích hodně vykrojené plavky a troubil na ní parník, zastavovali veslaři, nějakej chlápek spadl z kola, vždy se kolem ní točili obdivovatelé a ctitelé, já si připadala jako ošklivé kačátko, které jaksi neroste v krásnou labut, ale zrovna v tu kachnu. Plus otcův velice povrchní pohled na svět, takže mi to dlouho trvalo než jsem se přestala nenávidět a sebeláska je pro mě oříšek. Já se také snažím o zdravou stravu, hodně sportovat, ale nevím, jak se postavit k tý tlouštce, když to sama neberu přirozeně, abych v nich nezaložila nějakou fobii. A v těhle situacích nevím, jak reagovat. Je fakt, že já mám nějaký hrozně přívětivý nebo jaký ksicht, protože se na mě věčně obracejí lidi, ať už ve zlém nebo v dobrém, věčně si se mnou někde někdo povídá, sděluje mi svoje příběhy s dovětkem, že normálně se takhle s cizími lidmi nebaví, hrnou se ke mně děti, psi a kočky a jejich majitelé a rodiče se diví, protože se prý bojí lidí a pod. Takže si na mě každý troufne nebo mě naopak dělá návrhy. Většinou to bývají osoby nad 80 let, bezdomovoci, různí magoři, Ukrajinci a pod. Ale nedávno se mě ptal na cestu nějaký pohledný chlapík, který nebyl ani jedno z výše jmenovaných a taky mě pozval na kafe s tím, že mám hezký úsměv, tak snad to tak hrozný není. Pro mého muž jsem krásná, ale jemu se líbí také Halina Pawlovská, ta černoška z Policejní akademie apod., tak nevím :-)
    Zase je pravda, že nedávno jsem koukala na fotky mámy tři roky předtím, než onemocněla a ačkoliv mi tehdy připadala atraktivní, tak jsem jí najednou viděla jinýmá očima a vypadala tak o dvacet let starší než byla.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zase trochu z druhe strany... Moji oba rodice meli prakticky vzdy nadvahu, bralo se to presne tak, ze kazdy je jaky je, zalezi, jaky je uvnitr, atd. Takze mi moje vlastni nadvaha nikdy neprisla jako problem, vzdycky jsem si pripadala krasna a jedinecna a jako fakt mi nedochazelo, ze tlouska je neco, co je spatne, proste kazdy jsme jiny, nechapala jsem, ze by mi ve stihlem tele bylo lip. A dlouho mi trvalo nebo vlastne trva, se prenastavit na to, abych to vnimala tak, ze zdrave a normalni je nebyt tlusty, ze to proste neni jen rozmanitost tvaru, ale neco, co bych mela resit. Takze za me - chci, aby Majda vedela, ze nekdo je proste tlusty a nemuze s tim nic delat, protoze je treba nemocny, ze se na to nepoukazuje a je to kazdeho vec, ale ze tlouska je stav, ktery v poradku neni, at uz je duvod jakykoli, a ze o svoje telo bychom se meli starat. Stejne jako si cistime zuby, strihame nehty, ceseme vlasy, tak se musime snazit mit zdrave srdicko, svaly, zdrava zada, meli bychom jist zdrave veci a cvicit, protoze to telo potrebuje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já se obávám, že u tebe není problém tloušťka, ale sebevědomí....taky nejsem zrovna labuť a nikdy jsem nebyla a víš co, je mi to naprosto u zadku.....odsuzováním lidi nehodnotí tebe, ale sebe.....to bys měla svého syna naučit !

já osobně chci, aby se naše holky uměly postavit doprostřed davu a říct, já to má jinak než vy a je mi šumák, co si o tom myslíte, protože tohle je moje cesta. a aby uměly nejen prosadit si své představy, ale taky aby připustily, že někdo jiný má odlišné názory/figuru/oblečení/cokoliv a že to je v pořádku.....je to běh na dlouhou trať, ale pevně doufám, že k tomu jednou dojdou....a hlavní výchovnou metodou v tomhle případě je určitě osobní příklad.....nechci být jako holky z časopisů, ale takovou, jaká chci být já sama bez ohledu na to, jestli to je v souladu a modním trendem....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: A nebo třeba z televize, že jo. Vždyť i v Rychlé rotě je kocour Tlusťoch, záporákům se v pohádkách tradičně nadávat může a padají tam ledajaké výrazy.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Moje máma vždycky byla hodně silná, nikdy jsem se za ni nestyděla. Nejsem si jistá, jakou měrou (a jestli vůbec), ale možná trochu přispěly klasické pohádky, kde většinou nezáleží na tom, jak kdo vypadá, ale jaký je "uvnitř". Tohle si v sobě nesu od dětství.
    Ale jinak dodneška se u nás traduje historka, jak jsem coby asi 3letý capart šla s hodně plnoštíhlou tetou po ulici a před náma šla paní o dobrou půlku hubenější, a já na celé okolí prohlásila: "Jé, teto, podívej, jak je ta pani tlustá!" Teta se tehdy mohla propadnout :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Chapu, ze Te to stve, ale fakt jediny, co s tim muzes delat, je si z toho nic nedelat. :-) Svymu muzi se libis, ne? Znam spoustu chlapu, kteri maji radi hodne silne zenske, stejne jako se nastesti nasli jini, kterym nevadilo, ze ja vypadam jako chlapecek. ;-) Vysledny dojem dela to, co s tim telem udelas a jak ho prezentujes. Nekdo "se umi prodat" sam, mam kamaradky, ktere ve triceti uznaly, ze jim to nejde, a zaplatily si vizazistu. Jestli Ti hubnuti stejne nejde, nezameruj se na nej a hledej obleceni, v kterym Ti to bude sluset, sminky, ktery zvyrazni to hezke z Tveho obliceje, parfem, ktery Ti bude cely den pripominat, ze jsi dama. Pak se nebudes muset stresovat tim, co kdo rika, protoze Ti to bude nekde. ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LORAIN: no a ty děti z tý školky to mají z rodiny, kruh se uzavírá. A je jasný, že člověk si nevybere čí děti do té školky chodí a co od nich pochytí. Já byla na návštěvě u kamarádky a její dcerka (2 roky) si chtěla přidat jídlo a ona jí povídá:"Už nejez, budeš tlustá a nikdo tě nebude mít rád" a pak se koukla na mě a zrudla...a to jinak je docela normální holka, ale je to v lidech tak silně zakořeněný tlustý rovná se fuj.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MARKYSHA: jasně, ten výraz má ze školky. Jako řadu jiných, které doma nepoužíváme. Kupodivu byla doba, kdy je sám vůbec nevyslovoval s tím, že se mu nelíbí. Teď už tomu tak bohužel není.

Ale s tím, že komentuje to, co vidí, zas až takový problém nemám. Rozčílil mě nedávno, kdy hlídací slečně vyhrožoval, že ji "rodiče vyhodí". Přičemž rodiče by to ve snu nenapadlo, ti jsou šťastní, že ji mají a vyjadřují se o ní v superlativech. Dovedu pochopit, že se na ni naštval s chtěl jí říct něco škaredého, ale nechápu, jak přišel zrovna na tohle :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: já s tím nic nenadělám, ale je to někdy fakt těžký, to vám řeknu, já už se teď zase dost dlouho snažím o to zhubnutí, prý je to vidět, ale kila nic a je to pro mě opravdu frustrující a samozřejmě, že se mě dotýká, jak se ke mně hodně lidí chová jako k nějakým podčlověku, a to je fakt, nedávno si na mě otevřel hubu i nějakej bezdomovec. A pak ještě zjistím, že k tomu lidi vedou i svoje dětí? A pro Tondu to večer bylo docela téma a byl z toho smutný. A já mám strach, že jestli se mi to nepodaří zhubnout včas, to se za mě bude stydět? Nebo se mu budou kvůli tomu smát a šikanovat ho? Musím říct, že jsem z toho dost nešťastná. To s ním nemám radši nikam chodit a posílat vyzvedávat muže, aby nedostal kvůli tomu stigma? Já na to teda nereagovala nijak, abych to ještě nepodtrhla a Toníkovi se to snažila vysvětlit, muž taky, ale co když to bude opakovat.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ja treba mela kamaradku, ktera mi jako veselou historku vykladala, jak je jeji ctyrleta (1) neter vtipna, kdyz pri koupani se chytla za stehno a prohlasila, ze ma hrozne tlusty stehna a potrebuje zhubnout. To teda bylo rozhodne prevzate od maminky a od tety, obe typy zenskejch, co jsou hubeny, presto si pripadaji porat tlusty.

Ja teda tlusta jsem, ale neprislo mi to vtipny z uplne jineho duvodu. Kdyz ctyrlety dite prohlasi pri pohledu na svoje hubenoucky nozicky, ze je desne tluste a potrebuje zhubnout, neprijde mi to jako zdravy pohled na vlastni telo. Kdybych u toho byla ja a rekla mne, ze mam tlusty nohy, mela by pravdu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Tyjo já bych byla hodně opatrná soudit lidi co a jak mají doma...to si myslím je docela přehnané. Jasně, dotklo se tě to, jasně, asi měla ta matka dceři něco vysvětlit, ale zase...co ty s tím naděláš? Nic, to je jejich věc, ty můžeš akorát třeba pracovat na své sebejistotě, aby se tě takové věci už tolik nedotýkaly a tím budeš oporou i pro své děti, protože uvidí, že jejich máma má nějaké sebevědomí a nějaké blbé kecy ji nemohou rozhodit.
    A dneska prostě děti mají tolik zdrojů, kde mohou čerpat slovní zásobu, že mi přijde úplně mimo řešit, že výraz tlustoprd musí mít určitě "odněkud" (tedy určitě ze zkažené rodiny).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZABITULKA: ale to, co udělal tvůj syn byl zase popis, já to asi neumím popsat, asi byste u toho musely být, prostě z toho JAK to ta holčička řekla a jak se tvářila a /ne/reagovala matka bylo jasné, že se tím, jak kdo vypadá doma zabývají hodně. Ona ta paní sama teda nebyla opravdu žádná štíhlá krasavice, takže možná má sama mindráky a hodně se stává, že to pak někteří řeší u jiných, aby se nemuseli starat o sebe.
    LORAIN: ale ten výraz tlustoprd už musí odněkud mít, že jo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam