• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já náhodou zcela přesně vím, jak vypadá objektivně hnusná žena....madietta to teda rozhodně není, ale jsem to já na fotce v pase....mám čerstvý pas a vypadám tam jak mentálně retardovaný lívanec....chybí jen slina kapající z huby :-) a to jsem tam (já blbec) šla rovnou od holiče a říkala si, že to třeba díky tomu nebude tak hrozný....hahahahaha....upřímně lituju všechny celníky, kteří na to budou muset čučet a sledovat, jestli jsem té zrůdě podobná :-)
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Nota bene, kdyz je to clovek, ktery o sebe fakt dba a dava si hodne prace, aby mu to sluselo. To je takova fraze, rekla bych, neco jako pojistka "a jestli se vam pres veskerou mou snahu neco nelibi, tak to nekomentujte, protoze vic jsem udelat nemohla". Nekdo holt ma tu potrebu, i kdyz je objektivne pritazliva zenska. :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: jak se prosím objektivně pozná, že jsi hnusná? Máš lepru? Odpadl ti po syfilitidě kus nosu? Jsi kříženec člověka a koně??? Jak musí dospělá žena vypadat, aby o sobě mohla říct nejen, že je hnusná, ale že je hnusná objektivně? Aspoň že tvoje děti mají rozum...
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Psano pro Markyshu, jen jako reakce na zmineny prispevek.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Hlavne dokud clovek tu hru se spolecnosti bude hrat, bude ohrozeny komentari neznamych lidi na ulici, kterym se nemuze vyhnout nikdo, tlusty ani tenky, vlasaty ani plesaty... A ktere mozna vnima uplne jinak, nez byly mysleny. Dokud jsem byla nestastna, vnimala jsem je jako zranujici. Kdyz jsem se srovnala v sobe, uz je na mne, jestli se jim zasmeju nebo je vubec nebudu vnimat. Fakt je efektivnejsi venovat energii na zmenu vlastniho postoje, nez se snazit zmenit pristup spolecnosti. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: neměla jsem v úmyslu posmívat se psychickým problémům a je mi líto, pokud to tak vyznělo, ale prostě mi připadá nesmyslná dnešní tendence být se svým tělem primárně nespokojený a furt dokola to řešit....jako to ostatně dělá 90% minimálně ženské populace....
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Tak snad to nepotká tvé děti...protože říct jim pak, že jejich problém je marginální...no to moc nepomůže prostě, to neodstraníš mávnutím proutku nebo zlehčováním. To jsou věci, co se můžou s člověkem táhnout celý život, pokud se s tím nějak nepracuje. Naříklad já byla jako dítě extrémně nesmělá (zpětně vím, že to byla sociální fóbie jak vyšitá), ale vždycky mi bylo jen řečeno "no tak se neboj, dyť o nic nejde", nebo "buď komunikativní, jako támhle máňa, hvězda třídy!"...no, to vskutku nepomáhalo. A celé dospívání jsem prožila tak, že "bych měla být taková a maková, ale prostě jiná"...není divu, že mnozí v tomhle stavu hledají pomoc třeba v alkoholu, taky jsem k němu čuchla, ale vzpamatovala jsem se včas (díky jedné osobě)...ale nemuselo to tak být. To fakt nejsou marginální věci, to tě klidně může zabít.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: To jestli konstatuješ fakt, že je silnější je rozdíl pokud bys jí denně říkala, že jí takhle nikdo nebude mít rád, nenajde práci, kamarády, manžela, není tvoje, druhou dceru máš radši, ta se naštěstí povedla atd. atd. A neposmívej se psychickým problémům, když jsi to nezažila a nevíš co za peklo je deprese a sociální fobie s panickým strachem apod.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já fakt nevím, jestli naše dcery dorostou dospělosti bez toho, aby musely trávit léta u psychiatra nebo aspoň psychologa, protože mladší dcera je viditelně a neoddiskutovatelně silnější než starší a běžně jí to říkáme a bavíme se o tom...ne posměšně, ale prostě ve stylu, že to tak je a vzhledem k její figuře to tak vždycky bude....mladší je zase hubená jak tyč a asi po manželovi taková dycky bude....ale mám známou, kterou zase v dětství traumatizovalo, že jí všichni říkali, že je hubená, tak před ní se slovo hubená nesmí vyslovit a musí se říkat jedině štíhlá.....fakt jak u blbejch na dvoře....copak už dneska neexistuje to, aby člověk sám sebe přijal tak jak je a žil s tím tak nějak normálně a bez problémů ? mně tohle vždycky přijde jako totálně marginální problém....něco absolutně nehodné řešení natož trápení.....ale asi jsem jediná na světě, která to tak vnímá.....

a samozřejmě nemluvím o nějaké morbidní obezitě, která je už potom zdravotně škodlivá, ale prostě o "širší normě", která je ale dneska médii sakra zúžená na holky s BMI 18 a míň :-(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    zajímavý článek - ...Bude-li rodič vědět, kdy a co dítě učit a v čem ho rozvíjet, bude chytřejší, než dostalo do vínku geneticky. Děti správně rozvíjené do šesti let mohou inteligenčně poskočit až o stupeň výš... - http://www.novinky.cz/...mohou-byt-chytrejsi-bez-ohledu-na-geny-staci-do-tri-let-rozvijet-mozek.html
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Příště můžeš takové holčičce s úsměvem odpovědět, že to je tím, že umíš tak báááječně vařit :-) Třeba tě začne tvým dětem závidět ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: vidíš, takže řešením je si hemzy nějakých cizích lidí vůbec nebrat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: ono mě netraumatizovalo to, že je máma krásná, ale měla jsem pocit, že jsem pro rodiče zklamáním, protože oba byly atraktivní a furt se řešilo po kom jsem, mamka mi v dobré víře vyprávěla, že mě jednou pozorovala ve vaně, jak tam mám kaskády těch špeků a že prý to je trest, že odsuzovala tlustý lidi a teď má mě, kterou musí milovat a otec pořád, že snad nemůžu být ani jeho dcera atd. atd. Já nemusím být krásná, ani štíhlá, ale vadí mi, že to ta holka komentovala před Tondou a je mu to bylo líto, ale když nad tím přemýšlím, tak ono ho možná nejvíc mrzelo, že na mě poznal, že jsem kvůli tomu smutná.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: no víš, ale pro tebe je problém vlastně všechno. Traumatizovalo tě, že je matka krásná, teď tě zase traumatizuje, že ty krásná nejsi, a bojíš se, že to traumatizuje tvoje dítě...

Víš, ony si to ty děti nějak přeberou. Moje děti si například vůbec nenechají namluvit, že jsem hnusná a tlustá, ačkoliv zcela objektivně jsem. Pro ně jsem jejich nejkrásnější maminka, je jim úplně jedno, co říkají spolužáci a jsou ochotni se za svou pravdu bít. :D
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Ale tys nikdy nemela problem se sebevedomim. Primarni je vazit si sam sebe a nesnazit se narvat do cizich skatulek. Hubnout, tloustnout, cvicit nebo treba studovat, aby se clovek dostal dal, je samozrejme zadouci, ale nesmi tam byt podminka "prestanu se bat lidi a jejich usudku, az se stanu takovou nebo onakou". Clovek by si mel sam sebe vazit, i kdyz nezhubne, nezbavi se krivejch nozicek nebo nedodela skolu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já právě nevím, jak to můžou brát takovýhle prckové, moje máma byla krásná a nejen v mých očích, pamatuju si, že jsme chodily se psy k Vltavě, máma se tam opalovala, měla takové na bocích hodně vykrojené plavky a troubil na ní parník, zastavovali veslaři, nějakej chlápek spadl z kola, vždy se kolem ní točili obdivovatelé a ctitelé, já si připadala jako ošklivé kačátko, které jaksi neroste v krásnou labut, ale zrovna v tu kachnu. Plus otcův velice povrchní pohled na svět, takže mi to dlouho trvalo než jsem se přestala nenávidět a sebeláska je pro mě oříšek. Já se také snažím o zdravou stravu, hodně sportovat, ale nevím, jak se postavit k tý tlouštce, když to sama neberu přirozeně, abych v nich nezaložila nějakou fobii. A v těhle situacích nevím, jak reagovat. Je fakt, že já mám nějaký hrozně přívětivý nebo jaký ksicht, protože se na mě věčně obracejí lidi, ať už ve zlém nebo v dobrém, věčně si se mnou někde někdo povídá, sděluje mi svoje příběhy s dovětkem, že normálně se takhle s cizími lidmi nebaví, hrnou se ke mně děti, psi a kočky a jejich majitelé a rodiče se diví, protože se prý bojí lidí a pod. Takže si na mě každý troufne nebo mě naopak dělá návrhy. Většinou to bývají osoby nad 80 let, bezdomovoci, různí magoři, Ukrajinci a pod. Ale nedávno se mě ptal na cestu nějaký pohledný chlapík, který nebyl ani jedno z výše jmenovaných a taky mě pozval na kafe s tím, že mám hezký úsměv, tak snad to tak hrozný není. Pro mého muž jsem krásná, ale jemu se líbí také Halina Pawlovská, ta černoška z Policejní akademie apod., tak nevím :-)
    Zase je pravda, že nedávno jsem koukala na fotky mámy tři roky předtím, než onemocněla a ačkoliv mi tehdy připadala atraktivní, tak jsem jí najednou viděla jinýmá očima a vypadala tak o dvacet let starší než byla.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zase trochu z druhe strany... Moji oba rodice meli prakticky vzdy nadvahu, bralo se to presne tak, ze kazdy je jaky je, zalezi, jaky je uvnitr, atd. Takze mi moje vlastni nadvaha nikdy neprisla jako problem, vzdycky jsem si pripadala krasna a jedinecna a jako fakt mi nedochazelo, ze tlouska je neco, co je spatne, proste kazdy jsme jiny, nechapala jsem, ze by mi ve stihlem tele bylo lip. A dlouho mi trvalo nebo vlastne trva, se prenastavit na to, abych to vnimala tak, ze zdrave a normalni je nebyt tlusty, ze to proste neni jen rozmanitost tvaru, ale neco, co bych mela resit. Takze za me - chci, aby Majda vedela, ze nekdo je proste tlusty a nemuze s tim nic delat, protoze je treba nemocny, ze se na to nepoukazuje a je to kazdeho vec, ale ze tlouska je stav, ktery v poradku neni, at uz je duvod jakykoli, a ze o svoje telo bychom se meli starat. Stejne jako si cistime zuby, strihame nehty, ceseme vlasy, tak se musime snazit mit zdrave srdicko, svaly, zdrava zada, meli bychom jist zdrave veci a cvicit, protoze to telo potrebuje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já se obávám, že u tebe není problém tloušťka, ale sebevědomí....taky nejsem zrovna labuť a nikdy jsem nebyla a víš co, je mi to naprosto u zadku.....odsuzováním lidi nehodnotí tebe, ale sebe.....to bys měla svého syna naučit !

já osobně chci, aby se naše holky uměly postavit doprostřed davu a říct, já to má jinak než vy a je mi šumák, co si o tom myslíte, protože tohle je moje cesta. a aby uměly nejen prosadit si své představy, ale taky aby připustily, že někdo jiný má odlišné názory/figuru/oblečení/cokoliv a že to je v pořádku.....je to běh na dlouhou trať, ale pevně doufám, že k tomu jednou dojdou....a hlavní výchovnou metodou v tomhle případě je určitě osobní příklad.....nechci být jako holky z časopisů, ale takovou, jaká chci být já sama bez ohledu na to, jestli to je v souladu a modním trendem....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: A nebo třeba z televize, že jo. Vždyť i v Rychlé rotě je kocour Tlusťoch, záporákům se v pohádkách tradičně nadávat může a padají tam ledajaké výrazy.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Moje máma vždycky byla hodně silná, nikdy jsem se za ni nestyděla. Nejsem si jistá, jakou měrou (a jestli vůbec), ale možná trochu přispěly klasické pohádky, kde většinou nezáleží na tom, jak kdo vypadá, ale jaký je "uvnitř". Tohle si v sobě nesu od dětství.
    Ale jinak dodneška se u nás traduje historka, jak jsem coby asi 3letý capart šla s hodně plnoštíhlou tetou po ulici a před náma šla paní o dobrou půlku hubenější, a já na celé okolí prohlásila: "Jé, teto, podívej, jak je ta pani tlustá!" Teta se tehdy mohla propadnout :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam