• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Kde jsi sehnala plavkový šaty? Já se je loni snažila ušít, ale nedotáhla jsem to.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jenže to je v hlavě a z tý hlavy je to sakra těžký vyhnat - může mi říkat muž, i jiní chlapi, že mám vnitřní krásu, že to, co údajně vyzařuju zastíní to ostatní, můžou to říkat lidi, na kterých mi záleží a jejichž názoru si vážím, ale stejně to v tý hlavě nezůstane, neutkví a nějaký poslední ztroskotanec nebo malé dítě něco řekne a mám to jako bernou minci, protože se tak prostě cítím. Muž říká, že to tak mám, ať vážím o 30 kg míň nebo víc, i když teď bulím nad fotkama. A s tím upravováním to je na pikaču, mě to nejde, byla jsem na kosmetice, nechala si poradit, ale stejně mi to nejde, prostě bych asi potřebovala být bohatší a mít na to každý ráno lidi, co mě učešou, nalíčej, vyberou mi vhodný kombinace apod. Navíc těch hadrů po tý katastrofě, co mi to ukradli při rekonstrukci, pořád moc nemám, i když to průběžně doplňuju, ale já teda nakupuju na Internetu, zase z mindráků, protože mě ničí přijít do obchodů a snášet otrávený pohledy, že budou muset pro větší velikosti do skladu nebo rovnou " Na VÁS tady teda nic nemáme." Ale omluvte mě já mám po dlouhý době PMS jak prase s takovou tou náladou, že bych si vykopala hrobeček nebo začala chodit v burce nebo něco takového. Kvůli burce by na mě taky lidi čuměli, ale měli kecy, ale to by mi zas tak nevadilo, byla bych schovaná. Dyk já jedu v květnu na dovolenou k moři a už jsem si sehnala plavkový šaty, fakt šaty, že je to nad kolena a když se jde do vody, tak se to na boku sváže a už jsem zcela vážně uvažovala, že si snad pořídím burkiny :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Ale jinak jo, mě doma taky učili, že péčí o zevnějšek vyjadřuju svůj vztah ke světu a že neupravený vzhled je projevem neúcty k okolí. Akorát já jsem holt velmi upravený pankáč, což je v tomto smyslu něco jako princezna koloběžka. :-)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007:
    MADIETTA: já takhle vypadám na občance, kterou bohužel vytahuju mnohem častěji než pas. Šla jsem nahlásit ztrátu OP a oni, že mě hned vyfotí na novou, což jsme nečekala a tomu odpovídala moje úprava vlasů a vůbec čehokoli, nebyla jsem ani namalovaná, protože to byl takový ten den "nechte mě být, chci si vzít tepláky a strávit celý den pod třemi dekami mimo civilizaci".

MADIETTA: když mi bylo necelých 15, byli jsme s našimi na svatbě sestřenice a moje máma mi řekla, že se nemusím tolik děsit, že si mě třeba taky jednou někdo vezme.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Okolí to rozhodně ocení (pokud teda nezuří, že taková úpravnost je mimo jeho kapacitu :-))), ale že z toho nemáš dobrej pocit ty, tomu nedokážu uvěřit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: mám za to, že snahou o upravený zevnějšek dělám službu především ostatním lidem. :P
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: měla jsem za to, že jako retardovaný lívanec vypadá na fotce v pase každej, vzhledem ke způsobu focení si myslím, že je to tak nějak zákonité. :-D

BEBERA: myslím si to celý život, v dětství a mládí jsem o tom byla hojně ujišťována rodinou i širým okolím, tak na tom asi něco bude. :-P
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já náhodou zcela přesně vím, jak vypadá objektivně hnusná žena....madietta to teda rozhodně není, ale jsem to já na fotce v pase....mám čerstvý pas a vypadám tam jak mentálně retardovaný lívanec....chybí jen slina kapající z huby :-) a to jsem tam (já blbec) šla rovnou od holiče a říkala si, že to třeba díky tomu nebude tak hrozný....hahahahaha....upřímně lituju všechny celníky, kteří na to budou muset čučet a sledovat, jestli jsem té zrůdě podobná :-)
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Nota bene, kdyz je to clovek, ktery o sebe fakt dba a dava si hodne prace, aby mu to sluselo. To je takova fraze, rekla bych, neco jako pojistka "a jestli se vam pres veskerou mou snahu neco nelibi, tak to nekomentujte, protoze vic jsem udelat nemohla". Nekdo holt ma tu potrebu, i kdyz je objektivne pritazliva zenska. :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: jak se prosím objektivně pozná, že jsi hnusná? Máš lepru? Odpadl ti po syfilitidě kus nosu? Jsi kříženec člověka a koně??? Jak musí dospělá žena vypadat, aby o sobě mohla říct nejen, že je hnusná, ale že je hnusná objektivně? Aspoň že tvoje děti mají rozum...
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Psano pro Markyshu, jen jako reakce na zmineny prispevek.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Hlavne dokud clovek tu hru se spolecnosti bude hrat, bude ohrozeny komentari neznamych lidi na ulici, kterym se nemuze vyhnout nikdo, tlusty ani tenky, vlasaty ani plesaty... A ktere mozna vnima uplne jinak, nez byly mysleny. Dokud jsem byla nestastna, vnimala jsem je jako zranujici. Kdyz jsem se srovnala v sobe, uz je na mne, jestli se jim zasmeju nebo je vubec nebudu vnimat. Fakt je efektivnejsi venovat energii na zmenu vlastniho postoje, nez se snazit zmenit pristup spolecnosti. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: neměla jsem v úmyslu posmívat se psychickým problémům a je mi líto, pokud to tak vyznělo, ale prostě mi připadá nesmyslná dnešní tendence být se svým tělem primárně nespokojený a furt dokola to řešit....jako to ostatně dělá 90% minimálně ženské populace....
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Tak snad to nepotká tvé děti...protože říct jim pak, že jejich problém je marginální...no to moc nepomůže prostě, to neodstraníš mávnutím proutku nebo zlehčováním. To jsou věci, co se můžou s člověkem táhnout celý život, pokud se s tím nějak nepracuje. Naříklad já byla jako dítě extrémně nesmělá (zpětně vím, že to byla sociální fóbie jak vyšitá), ale vždycky mi bylo jen řečeno "no tak se neboj, dyť o nic nejde", nebo "buď komunikativní, jako támhle máňa, hvězda třídy!"...no, to vskutku nepomáhalo. A celé dospívání jsem prožila tak, že "bych měla být taková a maková, ale prostě jiná"...není divu, že mnozí v tomhle stavu hledají pomoc třeba v alkoholu, taky jsem k němu čuchla, ale vzpamatovala jsem se včas (díky jedné osobě)...ale nemuselo to tak být. To fakt nejsou marginální věci, to tě klidně může zabít.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: To jestli konstatuješ fakt, že je silnější je rozdíl pokud bys jí denně říkala, že jí takhle nikdo nebude mít rád, nenajde práci, kamarády, manžela, není tvoje, druhou dceru máš radši, ta se naštěstí povedla atd. atd. A neposmívej se psychickým problémům, když jsi to nezažila a nevíš co za peklo je deprese a sociální fobie s panickým strachem apod.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já fakt nevím, jestli naše dcery dorostou dospělosti bez toho, aby musely trávit léta u psychiatra nebo aspoň psychologa, protože mladší dcera je viditelně a neoddiskutovatelně silnější než starší a běžně jí to říkáme a bavíme se o tom...ne posměšně, ale prostě ve stylu, že to tak je a vzhledem k její figuře to tak vždycky bude....mladší je zase hubená jak tyč a asi po manželovi taková dycky bude....ale mám známou, kterou zase v dětství traumatizovalo, že jí všichni říkali, že je hubená, tak před ní se slovo hubená nesmí vyslovit a musí se říkat jedině štíhlá.....fakt jak u blbejch na dvoře....copak už dneska neexistuje to, aby člověk sám sebe přijal tak jak je a žil s tím tak nějak normálně a bez problémů ? mně tohle vždycky přijde jako totálně marginální problém....něco absolutně nehodné řešení natož trápení.....ale asi jsem jediná na světě, která to tak vnímá.....

a samozřejmě nemluvím o nějaké morbidní obezitě, která je už potom zdravotně škodlivá, ale prostě o "širší normě", která je ale dneska médii sakra zúžená na holky s BMI 18 a míň :-(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    zajímavý článek - ...Bude-li rodič vědět, kdy a co dítě učit a v čem ho rozvíjet, bude chytřejší, než dostalo do vínku geneticky. Děti správně rozvíjené do šesti let mohou inteligenčně poskočit až o stupeň výš... - http://www.novinky.cz/...mohou-byt-chytrejsi-bez-ohledu-na-geny-staci-do-tri-let-rozvijet-mozek.html
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Příště můžeš takové holčičce s úsměvem odpovědět, že to je tím, že umíš tak báááječně vařit :-) Třeba tě začne tvým dětem závidět ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: vidíš, takže řešením je si hemzy nějakých cizích lidí vůbec nebrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam