• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    EUCHENIE: jj odklady a to syn chodí navíc do logopedické školy,takže tam ty děti mohli dát bez odkladu,protože ve třídě jich je kolem 10.. a ano holky i kluci
    MEDVED007: vadí mi to z toho pohledu,že je to logopedická škola,takže tam mohli jít děti bez odkladu a u některých opravdu ta vyspělost jde poznat..
    jednou přišel syn dokonce s tím,že je nejmladší a že mu to vadí,ne teda že by se mu někdo smál..tak jsem mu vysvětlila,že je vlastně "machr" když zvládá přece v tomhle věku,to co starší děti,tak se uklidnil..
    syn je červencový a u něho je nevýhoda,že po citové stránce by nejspíš odklad potřeboval,ale inteligenčně by se ve školce (navíc v té,ve které byl) trápil a měla bych nutkání mu hledat novou školku.. ted ve 2.třídě se už srovnal
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: V tom pripade rok odkladu nepomuze mamince. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Když já mám v tomhle případě pocit, že syn je vyspělejší, než maminka :o)
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Na druhou stranu, kdyby byl chlapec vyspelej, tak se toho maminka asi nebala. Pokud musis poskytovat servis na urovni skolkoveho ditete nekomu s skolnimi povinnostmi, tak to zahul je. (Prave jsem to rok absolvovala, ale u nas odklad nepadal v uvahu, syn je listopadovy a nudil se uz letos. Jen v nekterych praktickych vecech je dost opozdeny, ale to by rok odkladu stejne nespravil. :-)))
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Standard - už s Jr. kdysi do školky chodil kluk, který tam zůstával o rok déle, protože rodiče napřed musej dostavět dům.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Onehdá jsem slyšela svou "oblíbenou" maminku ze školky někomu vykládat, že syn bude mít odklad, protože ONA by to ještě nezvládla, mít ho ve škole.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: a máš pocit, že to nějak vadí ? dcera je narozená na konci května, takže taky z těch nejmladších, nicméně mi přijde, že časem se ten rozdíl víc a víc stírá, jsou děti, které "dospívají" rychleji a děti, které jsou děti mnohem déle a ten věk se třeba úplně obrátí.
    ale jinak mě se tenhle trend odkladů taky nelíbí, o tom žádná
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ZEMINO: odklady? a holky i kluci?
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    SOLEI: Dnes už je to běžné. Adam taky vyšel jednu takovou školku. Mělo to pozitivum zezačátku, že ti starší jemu a ostatním mladším pomohli adaptovat se. A nevýhodu to mělo později, když mu jeho starší kamarád odešel do školy.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BALAENA: to taky není jiste. .syn bude letos končit 2.rocnik v sedmi letech, ve třídě má polovina spolužáků 9 let.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SOLEI: Skoro si myslím, že je snazší stát se obětí ve vyrovnaném kolektivu, kde někdo jednou vyčnívá a už je divnej, než ve smíšeném, kde je prostě zvykem, že někdo je malý, někdo velký, někdo takový a někdo makový.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BALAENA: já důvod pro docela chápu, jen nevím jestli pro mého synka který je rozenou obětí je dobrý plán.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SOLEI: věkově nehomogenní skupina je přirozenější, ale ve škole pak rovnověké skupině stejně neujde
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SOLEI: není to neobvyklé. z pohledu matky, jejíž syn to absolvoval - dokud byl mladší, bylo to výborné. ti mladší se přirozeně dotahují na starší a dělají obrovské pokroky. Když pak byl nejstarší, nadšení poněkud opadlo. To zase táhnul on a sám se moc neposunoval...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mne by stačili vrstevnici.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: B má tři nejlepší kamarády o necelý rok mladší, takže já to fakt kvituju... plus jednoho ctitele předškoláka :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: myslím, že smíšené jsou i lepší na adaptaci zase pro ty malé, a pro ty starší trochu se učit krotit ;-)
    u nás to máme tak na půl: dvě třídy, do jedné nastupují mladší, v druhé je víc programu pro předškoláky. nevýhoda je, že děti mění v průběhu třídu/kolektiv, ale zas to není drama, dost se tam znají všichni...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    naše školka je soukromá jednotřídka, takže tak nějak z principu dohromady a předškoláci mají program zvlášť (tuším že dopoledne předškolní příprava a ještě něco místo spaní), líbí se mi to nesmírně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SOLEI: Ano, ale u nás jsou předškoláci zvlášť a to se mi líbí. Zbytek je smíšený.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LBW: nevím, já osobně jsem to vnímala jako nevhodné. jako všechno to má svoje klady i zápory a celkem chápu, když to nějaký rodič nevnímá jako super řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam