• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: No a to je právě ten důvod, proč musí vařit. Školy jsou taky zavřené, ale jídlo nabízet musí, protože děti se i tak vzdělávají.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: teď jsou školky kompletně zavřené, předškoláci mají distanční vyučování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Já si myslím, že oni z toho sami nejsou nějak nadšení, ale škola má povinnost poskytovat stravování dětem, které jsou ve vzdělávacím systému (a ty poslední ročníky školek tam jsou i teď).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PROMETHEA: psala jsem 2 maminkam, na ktere mam kontakt a ani neuvazujou, ze by si obedy objednaly. tak ja asi napisu reditelce, ze kdyby jim chybel do poctu 1 clovek, tak at si me napisou a uvidi se.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ATUARFIK: presne takhle jsem to myslela. dekuju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOTYLEK: já už fakt budu sprostá - pal do pyče.

NEmáš doma dítě školkového věku. NEmáš zkušenosti s tím, jaké to je, kombinovat potřeby dvou a více dětí. NEmáš zkušenosti s výukou prvostupňových dětí v distanční výuce (to je ta tebou opovrhovaná varianta, že matka čerpá OČR na školní dítě do 10). Akorát pindáš jak stará Vomáčková, že za jejích časů nebyly ty automatický pračky, a že to mají mladý teď jednoduchý a na co si stěžujou.

Sama často čekáš pochopení pro svou situaci, a já jsem ta poslední, kdo by ti říkal, že máš zatnout zuby a přestat si stěžovat a prostě s tím něco dělat. Tak zkus projevovat stejnou empatii pro ostatní, jinak z toho vyjdeš jak sobecká kráva.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MOTYLEK: já myslím, že asi nechápeš, že ta diskuse se tady vede z pohledu dítěte - které třeba chce být s kamarády a mít možnosti, které mu školka dá. žijeme ve společnosti, kdy je běžné si toto vybírat. některé dítě je raději doma s mladším sourozencem, některé ne. nemá smysl argumentovat tím, že někdo to nějak jinak udělal a "přežilo se to".
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MEDVED007: Takže rok je moc? Vzpomněla jsem si na svou tchýni, ta měla 2 děti 3 roky po sobě a když se jí narodilo druhé, tak stáhla to starší ze školky a starala se o oba 1 rok doma. Tak nevím, co je za problém mít doma rok 2 děti.
    Na druhou stranu chápu, že když se někomu narodí 2 děti a pak třeba onemocní a je těžké se o ně starat, tak se snaží aspoň jedno dát do školky/školy apod. Ale to je snad menšinový případ. Nebo jsem vešla mezi nemocné maminky?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    sice s křížkem po funuse, ale můj pohled na věc: mám dvě děti ve školce a bydlíme přímo proti školce. obědy mají skvělé v bio kvalitě :) kdyby taková nabídka existovala, ráda bych ji využila. já bych pak jedla fakt ten rohlík+zbytky od dětí (porce by určitě byly krapítek větší). ta úspora času při HO by byla obrovská
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ATUARFIK: Ano, to jsem napsala :) viz SAAYURI.
    Ale máš pravdu, je můj problém, že se nechám rozčílit tím, že někdo k pomoci přidá hromadu svejch "first world" problémů místo argumentů, proč spíš a jak pomoci :) Omlouvám se všem za svou slabost :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SAAYURI: Mínus je ode mě. Nechci se míchat do sporu vás dvou, ale znovu jsem si přečetla ten původní příspěvek příspěvek a taky to chápu jako "nabízí nám obědy, nechce se mi do toho, vidím v tom samé zápory (viz), ale jestli tím potřebují podpořit kuchařky, tak to udělám". Stačilo slušně napsat "pro tebe opruz, ale některým rodinám to fakt pomáhá, o kuchařky nejde."
    Není důvod z toho rozdmýchávat takovouhle hádku.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BONEMINA: taky vyzvedavame obědy ve škole, aspoň trochu změna.. Navíc můžu obědy odhlásit libovolně podle chuti.. dneska mám třeba já segedin, který děti nejí!!a doma bych ho tudíž nevařila
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Na tvém místě bych se do debaty o hlouposti nepouštěla, pokud tvoje první tři věty v příspěvku zněly " Statni skolka nam nabizi, ze muzeme brat obedy, jedna detska porce. Myslite, ze potrebujou timto podporit? Moc se mi do toho nechce, muset pro nej kazdy den jit, za kazdeho pocasi, ve 30 minutovem okne."

Z čehož mi bohužel jako hloupému člověku zní, že tě tato forma podpory obtěžuje, protože tobě se NECHCE, protože by ti vadilo jít za každého počasí si pro jednu porci jídla a nenaloží ti kotel, protože pak by ti to dávalo teprve smysl.

Obecně nechápu, proč se na takovou věc musí někdo ptát (to zase přijde hloupé mě), tak buď chceš někoho podpořit a něco pro to uděláš a seš ochotná to udělat, nebo se ti nechce a tak se ti nechce. Co si čekala, že ti tady lidi řeknou?

Pak je tu třeba třetí aspekt a to je známá / kamarádka / sousedka, které ta jedna tvoje porce třeba pomůže s tím, že může vypustit jednu večeři - finančně, nebo i časově a věnuje ten čas dětem, nebo se dá domluvit někde po okolí a někomu to předat, pokud to má být pomoc a chceš někoho podporovat... Ale začít tady s příspěvkem o podpoře státní (obecní) instituce a v tom samym příspěvku vypsat hromadu důvodů proč tě to obtěžuje... nevim, v tom je nyx zase nepochopitelnej pro mě..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TAPINA: pro nas ma vyzvedavani obedu ze skoly ten zasadni vyznam, ze synove pravidelne zvednou zadek od pocitace a jdou si pro nej do jidelny a zpet. Je to pro nas alespon nejake pojitko se skolnim rezimem. O to jidlo samotne jde az v druhe rade, i kdyz nekdy se z jejich dvou porci naji cela peticlenna rodina, kucharky byvaji obcas hodne stedre.
    U skolky ale to, ze by si dite zaslo pro obed, asi tak vyznamne nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ano, prisla jsem sem s dotazem, jestli pomuzu tim, ze si objednam, nad cim "ohrnuju nos", abych pripadne pomohla tim, ze to udelam a zjistim, ze trpim nedostatkem empatie. Nyx, no, cemu se divim.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: píšeš "ale pomoc rodičům je to dost o ničem" a tím bych to uzavřela.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ja se ptala, abych mohla pripadne pomoct tim, ze si objednam, co nepotrebuju a ty mi napises, ze to je projev nedostatku empatie? Nejses tak trochu hloupa?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: na co si stezuju, prosim tebe? ptala jsem se, jestli tim skolce pomuzu, protoze kdyby odpoved byla ano, tak si ty obedy (ktere nepotrebuju a ani nechci) objednam. o to mi slo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: To nabízí i škola. Kdybych byla doma jen já a jedno dítě, tak do toho asi jdu, když je doma pět lidí, tak to smysl fakt nemá.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: A jaka pomoc je podle tebe adekvatni a nestezovala by sis na ni? Pro spoustu lidi je pomoc i ta jedna porce jidla. To, ze ty nad tim, kor v teto dobe ohrnujes nos, je spis otazka tvoji povahy a ocividne nedostatku empatie vuci jinym rodinam, kterym toto muze pomoci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam