NIKDAS: Pokračování 5
Koupil jsem ten rázový utahovák co jsem tady postoval+gola sadu, celej natěšenej, že se do toho konečně podívám, rozbalím, nasadím zmáčknu čudlík, držím a šroub se ani nehne! Tak to zkusím ještě několikrát a furt nic. Zkusím šroub u spojky a ten povolil hned, stačilo jen přidržet zadní brzdu, ale do spojky se taky nepodívám, protože matka, která drží spojdu pohromadě je velikost 36. Největší ořech mám 32, v nově zakoupené gola sadě taky! Povolit klíčem samozřejmě nejde, protože spojku neudržím v ruce a do svěráku ji dávat nebudu.
Mám pocit, že z toho zešedivím (vlasy už mi slezly u pokračování číslo 4), když v tom si vzpomenu na horkovzdušnou pistoli, po 6min nahřívání na 630°C ten sviňák povolil! Vypadá to, že tam někdo kromě loctite (modrý, bylo ho tam tolik, že byl vylezlý až ven, po zásahu pistolí se odpařil) dal i teflonovou pásku, protože po odšroubování tam zbyla podezřelá bílá vrstva (samozřejmě to může být zbytek loctite, ale už bych se fakt nedivil ničemu.) Neuvěřitelná radost, která mi ovšem vydržela jen pár minut, než jsem se dostal k řemínku vodní pumpy, který je neporušený, a funguje perfektně viz video na konci. Zbývají tedy dvě možnosti, jedna dražší než druhá - v prdeli je pumpa(3k+-), nebo celý válec (10k+).
Když už jsem vevnitř, rozložím variátor a zjišťuju, že válečky jsou všechny sjeté (mají plošky), modrý prach uvnitř pochází právě z nich. Vodítka vydřené, padají z talířku. Řemen je v dobrém stavu, bohužel o 1,5mm užší.
Tzn. koupit:
Nové válečky
Nové vodítka
Nový řemen
Nové čidlo teploty
+ Pumpa/válec
Uvažuju, že bych si válečky, vodítka, řemen a čidlo koupil a vyměnil sám, ještě před tím, než ho zavezu do servisu (stejně na mě mají čas nejdřív příští týden). Ale s mým stěstím to chlazení nepůjde vůbec opravit a všechno bych mohl vyhodit, takže to buď nechám po opravě, nebo se domluvím se servisákem.
Video:
https://youtu.be/UUpAOXDv-Yk
Ps: Jediná dobrá zpráva je, že jsem to úspěšně složil zpátky a stále jde nastartovat
Ps2: Stále platí nabídka, že mě tady umínusujete a já zmlknu :D