• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Na skutru vozim vzadu krabici vina 6flasek v boxu, druhou nekdy na sedacce spolujezdce chycenou strechkou nebo gumicukem. A pod sedackou jeste jednu. Hele dá se. Ale to si davam dost bacha, ovladatelnost je horsi.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    HARVIE: konečně legálně! :))
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    DRATENIK: obecně každá další zátěž za tvými zády mění ovladatelnost moto/skutru :)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    PAN_MYVAL: A dle manualu prifouknout zadni kolo ;)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DRATENIK: to se píše v manuálu k motorce, najdeš tam jaké je maximální přípustní zatížení na zadní plotně a jaká je omezená rychlost. Není to danost, ale je dobré to vědět a nad ně jít s určitou opatrností, a pokud povezeš spolujezdce a naložený kufr, třeba přitvrdit zadní tlumiče pokud to lze.
    DRATENIK
    DRATENIK --- ---
    JAVESEU: Ok, to si odladím. Dokud si na skútru nebudu jistej, tak tam stejně nebudu vozit nic těžkýho. A taky to se mnou bude asi cvičit míň, než s nějakou 50kg holkou...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    DRATENIK: Hele já to myslel tak, že když jedeš mezi autama tak automaticky vnímáš šířku řidítek tam kde máš ruce. No a když je za tebou něco většího, musíš na to myslet, jinak urveš zrcátka nebo poškrábeš okolí ;) Samo sebou, když budeš mít kufr narvanej pivákama jako já, zase musíš počítat s kilama navíc, abys to třeba při stání na světlech nepřevážil na bok.
    DRATENIK
    DRATENIK --- ---
    JAVESEU: Jak moc mění kufr právě ty vlastnosti v provozu? Trochu se bojím, aby to pak s tím širokým nebylo naprd co se ovládání týče... Jinak šířka řidítek je 74 cm a kufr má "jen" 55 cm
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    JAVESEU: do toho 29l kufru jsem narval 25 plechovek piva, ten 33l jsem ještě nezkoušel ale bude to víc! :D
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    DRATENIK: Já mám tenhle: https://www.2hmoto.cz/vrchni-kufr-na-motorku-shad-sh33-cerna. Shad vyrábí pro Hondu kufry, dá se tam vyměnit i vložka abys to měl na stejný klíč. Standardně je tam 29l kufr a tenhle 33L je vyšší ale není širší tím pádem nemění vlastnosti v provozu. Všeobecně myslím, že je potřeba aby kufr nepřesahoval šíři řídítek (a) je to limitní rozměr pro přepravu ve vyhlášce (případně mě opravte) (b) hlavně podle řídítek projíždíš mezi překážkami, a když bude širší může se stát, že neprojedeš :D
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SAMOUT: Hledej šmudlo ;)

    KCE
    KCE --- ---
    _A5_: naopak, to je akorat cerstve zajety, mas zajem?:) ja chci trikilo misto 125 ;)
    DRATENIK
    DRATENIK --- ---
    No já potřebuju nějakej co má šířku třeba 50-55 cm, abych tam dal pohodlně batoh


    SAMOUT: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Honda_PCX125_2011_Front.JPG
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DRATENIK: Co je to bobek na sedadle?
    _A5_
    _A5_ --- ---
    KCE: Budes menit skutr? Tvoje SH uz je kaput? :)
    KCE
    KCE --- ---
    ja mam givi e35, uz byl na skutru kdyz sem ho koupil. vejde se integralka a par drobnosti okolo.
    vzhledem k tomu jak pouzivam skutr, bych klidne bral vetsi, treba ten co posilal dratenik
    beztak letos budu menit skutr, tak rovnou asi i s vetsim kufrem:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja mam 32 nebo 34 litru, uz nejak nevim, a vejdou se do toho netuseny veci. I s podlozkou a nosixem me to stalo 2600, ale ja mel v Auto Jarov slevu, pac jsem si u nich koupil skutr, navic to bylo 3 roky zpet. Ale vetsi kufr uz bych nechtel, to uz je moc velky, a popravde bych to ani nevyuzil.
    DRATENIK
    DRATENIK --- ---
    PAN_MYVAL: Díky, zjistím jakej mám nosič a uvidím...
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DRATENIK: kufr kupuješ především podle toho, jestli je jeho montážní deska ("plotna") kompatibilní s tvým nosičem kufru ("držák"). Ne všechny jsou se všemi, a nosič bývá ta dražší položka.

    Jinak ano, z montážní desky/plotny kufr odcvakneš bez nástrojů nějakou páčkou.
    DRATENIK
    DRATENIK --- ---
    Ahoj, včera jsme se stal hrdým majitelem prvního skútru v životě - na základě rad odborného okolí jsem šel do první generace PCX 125 :) Řeším ale dvě věci - tou první je obligátní bobek na sedadle - vím, že se to řeší přešíváním, ale to jsou částky 4000+ co jsem okrajově koukal. nemáte někdo tip na levnější alternativu? Důvodem je moje výška 192 cm :)

    No a druhá věc, co řeším, je kufr. Prosím o potvrzení, jestli to chápu správně, tak si na skútra přidělám držák s plotnou a na tu se dá pak nacvaknout kufr? A když ho nepotřebuju, tak ho nějak jednoduše bez nářadí sundám? A co se týče velikosti - pohledově se mi líbí spíš menší, ale kamarád mi říkal, ať jdu radši do většího, kam dám v klidu třeba batoh anebo střední nákup. Jak jste na tom se zkušenostma s velikostí kufru vy? Mám v merku třeba tenhle: https://motorky.bazos.cz/inzerat/161962091/prodam-motokufr-giwi-blade-cerny.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam