• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: jako zvlada to, to jo, ale porad ten letitej katalog ma delsi najezd a nepusobi to tak svizne po spusteni, zalohovani/optimalizace nemluve. Samozrejme v behu v developu uz je to fuk, kazdopadne se tesim az zavru 2016, naimportuju vse do archivniho 2007-2015 a zacnu s cistym 2017 :) je to samozrejme otazka preferenci, vim, ze to mas rad uplne vsechno v jednom :) ale ciste z IT storage pohledu je min pravdepodobny, ze se neco podela s mensim dnes a denne pouzivanym katalogem nez 10GB+ molochem.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: jasný, tak jsem to také myslel i když blbě napsal ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: No ono nejde o "omezeni" ale spis zpomaleni..spousta programu nezvladne fungovat kdyz jim databaze prekroci nnejakou velikost
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    dobrý vědět, nicméně by to bylo slušná demence, kdyby to mělo nějaké zásadnější omezení
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    How Many Images Can You Have in One Lightroom Catalog and Have It Still Perform Well? - Lightroom Killer Tips
    http://lightroomkillertips.com/many-images-can-one-lightroom-catalog-still-perform-well/
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    NEXUS6: Má to super ficury. Na paladixu je o tom článek.
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    PAVELDUFEK: super. tak to musim vyskusat. dik za info
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    C1 je už ve verzi 10
    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    SKALARIAK: ja som v CO robil volakedy docela intenzivne.. je to iny mindset ako pri LR, ale opat asi prejdem na CO, lebo v9 ma novy engine a vyzera to zaujimavo. hlavne tethering LR ma hrozne pomaly a nema live view, takze CO je na tethering jasna volba.
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Díky za potvrzení :))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: Tak ono už z principu nejde pro Fuji používat presety který máš pro Canon/Nikon/Sony..cokoli..vzhledem k úplně jiný technologii snímače se to chová jinak a minimlně je nutné použít jinej profil..a po jeho aplikace jsou zase potřeba jiný hodnoty úprav..takže ne nelze použít stejný presety..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jako zní to vcelku fajn. Nicméně od té doby co používám X-Rite ColorChecker tak mě ty profili až tak moc netrápí. Na většinu normálních věcí, používám camera neutral, a na zbytek si udělám profil vlastní. Na druhou stranu, teoreticky by tohle mohlo sem tam uspořit nějaké minuty práce. Díky za tip!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. kdyz sme u těch různejch vysněnejch funkcí, tak mě by přišlo úplně super, kdyby bylo nějaký tlačítko, jak do quickcollection dát aktuální fotku na filmstripu a zároveň vyřadit tu co jsem vybral naposledy :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: v podstatě je to tak, ale teda u canonu by mě to asi ennapadlo používat, ale po přechodu na Nikon to využívám, někdy simuluju nějaký canony, ale jinak spíš jiný Nikony... smaozřejmě nevim jak moc je to věrný a zjišťovat to nehodlám, ale rozhodně to ve spoustě případů vypadá líp než camera standard v LR....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: co to jako je? jako chápu to správně, že díky těmto profilům si budu moci v postprodukci u Canonu "nasimulovat" Nikon?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: několikrát jsem to zkoušel, zvláště po nějaké masáži alá že se to udělá lépe, jinak, ostřejš, lepší barvy atd. A jako musím přiznat, že buď to to v tom lépe, jinak, ostřejš, barevnějš udělat neumím, nebo to prostě se stávajícím foťákem nejde. Měl jsem 5DII a tam byl rozdíl NULA, momentálně vlastním 5DS a to bylo taky plno keců, že tam se ty rawy načítají rychleji, že to ostří jako prase a celkově je výstup 100x lepší a prd. Ve finále jsem koukal na 2 totožný fotky, který vylezli z dvou různých aplikací.

EGGH: ano správně píšeš, teoreticky by tam mohl být kvalitnější výstup... Prakticky mi to přijde stejné a nebo tak podobné, že nemá smysl (alespoň pro mě) přecházet na jiný soft.

Jako dokážu pochopit, že s foťákem Phase One, z toho lezou luxusní výstupy, ale z "běžného" foťáku si myslím, že ten výstup poleze +/- všude stejnej.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MICTECH: mám pocit, že podobnej test se tady už objevil, ale jako dobrý ;)
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Neznám, kouknu na to. Díky za tip
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: jaky pouzivas doostreni u fuji rawu? mel si i xt1? tam to nastaveni je asi jiny nez u xt2
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: tohle si zkousel? http://pskiss.com/shop/cross-camera-color-profiles/ ja to pouzivam celkem na nikon, docela zajimava vec... maj tam este jiny edice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam