• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KUBAN88: anebo slaninu, uzenýho lososa, sýr...
    a dle mí kapsy klidně nic:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: jj to je dobre... pri soucasnych cenach doporucuji misto sunky dat kureci prsa... cenove uz je to pomalu na stejno...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Variace na špenát č.1

    1x obyč mraženej špenát
    1x smetana
    lžíce másla
    lžíce mouky
    10 dkg šunky
    těštoviny
    sůl, česnek, oregáno, tymián

    dáme vařit vodu na nudle.
    Rozpustíme máslo, přisypem mouku, zpěníme, zalejem sklenkou vody.
    Hodíme do toho špenát (klidně ještě zmrzlej) a necháme rozpustit.
    Když je špenát vařenej, přilijeme smetanu, přidáme bylinky, sůl.
    Necháme projít varem, vypneme.
    Přidáme čenek (aspoň půl paličky, spíš jednu).
    A nakrájenou šunku.
    Polejem tím nudle a jíme.

    4 porce

    Jen jedna z tisíců variat jak se daj dělat nudle se špenátem...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mno já ted byla snad v nejlepší pizzerce (a vubec restauraci) co znam, v troji, par stanic autobusu od Zoo směrem k metru holešovice..bohužel mi uplně vypadlo jméno, ale můžu opravdu doporučit, výborná obsluha (usměvavá, schopná doporučit jídlo atd. - prostě tak jak by to mělo být), menší jídelníček (ne 200jídel jako v nekterých restauracích) se sezonní nabídkou - ted právě to byl týden chřestu a musím říct - opravdu lahoda, lepší chřest jsem snad nejedla. Porce jídla akorát, po snědení jsem nebyla přecpaná a měla jsem ještě dost místa na dezert s kafíčkem:)
    Určitě to bude pravidelná zastávka při návštěvě zoo:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SAKJA_PANDITA: Dicarlo byla u nas prvni kvalitni pizzerie... kuchari jezdili do italie na uceni apod...

    tata kdyz si otviral pizzerii pred lety, kde nastesti uz svuj podil uspesne prodal, tak si prave dojednal s majitelem dicarlo a pujcil si od nej 2 kuchare, kteri ucili jeho personal jak delat poradne pizzy a pastu...
    a melo to uspech a ma dodneska...

    jinak v Dicarlo maj snad nejlepsi salat ze vsech restauraci co znam a vzdy se jim prejim a pritom je to neco strasne jednoducheho - a to Con Pollo salat... doporucuji...

    jak tady nekdo zminil Lucky Luciano tak v Nuslych docela casto chodime na obed prave sem - bohuzel moc neumi pizzy a je zajimave, ze v Holesovicich ty pizzy delaji velmi dobre a pritom je to jeden a ten samej podnik - (jsem bydlel nad Lucky Luciano prave v tech holesovicich, tak jsem behem roku a pul snedl snad vsechno z jejich jidelnicku :) )...
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    KUBAN88: jóó dicarlo je fakt dobrá.. jednu dobu jsem tam chodívala a s oblibou si dávala těstovinky (tagliatelle) s kuřecími prsíčky na kari-smetanové omáčce - bylo to vynikající. až mě mrzelo, že si to dávám skoro pokaždý:) skvěla obsluha, prvotřídní servis. jo taky mě neplatěj za reklamu :))
    a nejlepší byly přílohy . dušené bejby karotky, bejby kukuřice a všechno bylo tak nějak bejby, že to bylo hezky sladké po tom dušení.:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KUBAN88: grosseto už máme na nástěnce :)

    já sem teda rozhodně pro sojovku v tomhle případě, bez ní by to nebylo ono...
    ale je to codůmdal, takže to vlastně musí fungovat s čímkoliv :))
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: aha ;)
    tak pridavam jeste jednu lepsi pizzerii
    http://www.dicarlo.cz/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KUBIIK: Baretta je hodne spatna pizzerie... prostredi pekne, obsluha az na majitele mila, ale jinak kuchyne priserna a pizzu take moc neumeji...
    ale proti gustu...

    jestli si chce nekdo pochutnat na opravdove Italii v Praze, tak doporucuji - Grosseto
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KUBIIK: Hele to je něco jako TOHLE ale bez papriček:)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Recept na: Nudle s česnekem (rychlé)
    Ingredience: Nudle, česnek (hlavička na osobu), olivový olej, kvalitní strouhací sýr (jenom ne eidam!)
    Postup: během loupání česneku přivedeme vodu na těstoviny k varu a těstoviny dáme vařit. Stroužky nakrájíme na plátky asi 1mm silné a cca 5-8 minut před dovařením těstovin smažíme ve velké pánvi v předem rozpáleném olivovém oleji. Pozor, česnek je třeba usmažit do přesného mírného růžova, ne víc (zhořkne), ne míň (rozblemcne se). Těstoviny scedíme, vysypem do pánve s právě dosmaženým česnekem, promícháme, dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem
    Velice rychlé jídlo, akorát pozor na přesmažení česneku, smaží se dál i dost dlouho po vypnutí plotýnky
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Baretta, Bělehradská 4, Praha 4 - Nusle
    http://www.baretta.cz/menu2.html

    podnik, kam chodím hlavně na těstoviny minimálně 3x do měsíce už několik let, spokojenost naprostá, výtečné a lehké jsou i ty bezmasé. Hm, vypadá to jako reklama, ale fakt platím já jim a ne oni mně ,-)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: misto sojovky bych zkusil neco jineho, ale timhle jsem byl krmenej cele koleje...

    jinak uplne jednoduse
    3 kelimky rajcatoveho protlaku
    1 hlavicka cesneku
    bazalka
    olivy nakrajene na pulku
    jeden parek
    spagety
    pepr, sul

    - osmahnout cesnek - krajenej, pak parek a olivy nakonec, do toho pridat protlak, podusit a pak kidnout na spagety, posypat eidamem a je to... cim vice cesneku tim lepe...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Codůmdal

    1x nudle
    1x balík mražený zeleninový směsi (hrášek, mrkev, kukuřice, nebo co je...)
    kousíček slaniny, nebo něčeho mastnýho
    sojovka
    česnek
    případně sýr

    takže uplně prasácky,
    do osolený vody frknem vařít zmrzlou zeleninu.
    až se voda začne vařít přisypem nudle.
    Můžem přidat nějáký koření, chceme-li, třeba karí, nebo co je...
    až sou nudle vařený, všechno scedíme
    když máme tu slaninu, tak ji osmahnem a přidáme do toho, když ne, krapet to omastíme něčím jiným, anebo necháme bejt...
    dochutíme sojovkou, česnekem
    šťastlivec, který někde najde zapadlý kousek sejra, si to může vylepšit posypaným sejrem...

    4 porce

    Studený je to taky dobrý, když přidáte krapet majolky vznikne docela fajn těstovinovej salát.
    CROAN
    CROAN --- ---
    navic v jakubsky maji okynko a bez cekani mas kousky pizzy, salaty atd...chodim tam tak 3x do tydne a nikdy sem nemela nic spatnyho...doporucuju spagety di angelo a pak s krevetama, nedavaji tam ty maly smucky ale vetsi a lepsi a vubec vsechno je tiptop....
    CROAN
    CROAN --- ---
    www.giallorossa.cz

    ceny solidni, kvalita uspokojiva:D
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: ja davam jen bazalku a cesnek, tak to ma vegetarian nejradsi;) muze se pridat i kari, ale to pak ma uplne jinou chut...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: .))) ja nivovou prave delam semtam, na testoviny nebo noky (vetsinou smetanovou, nekdy s tymianem a vzdycky s muskatovym oriskem) - a kdyz to masojedlik odvazne ochutnaval, prave rikal, ze na stejk by to bylo super ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: je to mimochodem omacka, ktera je moc dobra i treba ke steakum, ale to asi neocenis... kdyby neco, tak se stav, zaucime, poradime:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: aa super, vyzkousim, ja delam vzdycky besamel...
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    WARE: jj,zni to vyborne ,jednoduche a hlavne urcite mnamka,vyzkousim:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam