• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLADUSKA: no ja nivu nejim :)) jinak s tavenakem jsem to delala normalne jen s mlekem...
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    CMLKA: Tak zkus, já nevim, tenhle recept jsem dostala od kamarádky a nenapadlo mě tu omáčku udělat "lehčí", když ji dělám tak třikrát do roka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLADUSKA: a neni jiska, smetana a este niva trosku moc? podle me by uplne stacila niva do mlika nebo do smetany....
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    NEELLA: Za deset minut máš hotovo, neni s tim žádný sraní ;)
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    VLADUSKA: zbožňuju nivu 8) díky zkusim
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    NEELLA: Jestli máš ráda Nivu, mám mňamózní recept :o)

    Niva (ten trojúhelníček, co prodávaj, stačí)
    malá plechovka žampionů
    smetana
    masox
    hladká mouka
    máslo

    V hrnci připravíme jíšku pomocí hl. mouky a másla. Až zhnědne, pomalu přimícháme vodu do požadované hustoty. Rozpustíme kostku masoxu, přidáme na kousky nakrájenou Nivu a na kousky nakrájené žampiony.

    odstavíme a za stálého míchání vmícháme smetanu.
    může se místo nivy dát i klasickej taveňák, tak 3, 4 trojúhelníčky.
    Je to fakt výborný, taky jsem jednou přidala zbytek zeleninový směsi, co jsem měla v mrazáku a taky moc dobrý.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    nemáte někdo tip na dobrou sýrovou omáčku?? 8)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: no mnam:)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak dneska budou těstoviny ma kari:) když bude čas, tenhle recept mě hodně láká
    AETHER
    AETHER --- ---
    A testoviny na kari uz byly?

    kureci prsa - nakrajime na nudlicky, osolime, lehoucce opeprime, posypeme kari, zprudka osmahneme na panvi, pak zalijeme vodou a nechame cca ctvrt hodiny dusit, mezitim uvarime
    testoviny (osobne preferuji penne, farfale nebo spagety)
    podusene kureci nudlicky poprasime hl. moukou (muze se i solamylem), zalijeme smetanou a nechame chvilku lehce varit (do zhoustnuti). Kdo ma rad, muze pridat ananas.
    NINQUE
    NINQUE --- ---
    čtu tady samý dobrý věci :-) až jsem z toho dostala hlad... osobně miluju těstoviny se špenátem v jakýkoli úpravě a ani maso mít nemusim.. :-)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Takže včerjší experiment.

    Recept: Smetanová omáčka s hořčicí a kuřecím masem.

    1x kuřecí prsíčka
    1x smetana
    1x cibule
    kousíček ang. slaniny (3-4plátky)
    lžíce hořčice (já tam dala francouskou)
    sůl, koření: chilli&šípek (páč nebyl pepř, ale dalo to tomu zajímavou chuť)
    kousek sýru
    1x těstoviny

    Nakrájenou cibulku osmahneme se slaninou a okořeněným nakrájeným masem.
    Trošku podlejeme, přilejeme smetanu.
    Přidáme, hořčici, kořeni, povaříme.
    Případně dochutíme.
    Kydnem na nudle, posypem sýrem...a jíme...

    Asi 3 porce.
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    KLARYSSA: to jsem onedha dělala ve velké nouzi se špagetama a kupodivu to bylo fakt dobré :) myslím že se tomu žíká "žebrák"
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    Recept:Testoviny s kyselym zelim
    Cibule,kys.zeli,anglicka slanina,sul,pepr,testoviny
    Na panvi osmazime cibulku se slaninou,pridame zeli i s nalevem a dusime az je zeli mekke.
    Uvarime testoviny-neé dute(kolinka apod),no a smichame se zelim....
    Jednoduche,dobre!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    NEELLA: no vidíš jak ti to jde:)
    a ještě ke všemu lasagne, to musím zkusit...

    moje máti dává dycky vrstvu lasagni, vrstvu bešamelu a vrstvu omáčky, furt dokola
    já to tak dělala taky a s tím bešamelem, ty lasagne měknou pěkně.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    ZUZKAOU: mnam!!

    nebo klasický těstovinový tunákový salát, nejlépe rio mare tunáka s kukuřicí, fazolema, mrkví...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    od mé slovenské učitelky na gymlpu
    (množství prostě nejsem vymyslet)

    recept: Těstoviny s bryndzou
    ingredience: těstoviny (špagety, vrtule, mašličky nebo tak něco, ne duté), bryndza, slanina, cibule, česnek, sůl, pepř.
    postup - uvařit těstoviny dle chuti. Vyškvařit slaninu nakrájenou na kostičky a na tom sádle osmažit cibulku, nechat na pánvi rozpustit bryndzu a zalít troškou mléka (v originále je smetana) aby vznikla hustá omáčka. PO vypnutní sporáku do omáčky přimíchat utřený česnek se solí.

    Promícháme těstviny s omáčkou a podáváme - super je posypání naťovou cibulkou, neobo pažitkou, nebo osmaženou slaninou a cibulkou.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    lasagne

    česnek, cibule, mražený špenát, rajčata (4 velká), bazalka (popř. oregáno, tymián, provensál), lasagne, mléko, kečup nebo protlak, eidam (30 deka)

    na osmahlou cibulku přidámě rozmražený špenát, provaříme, dáme česnek, sůl a zalijeme trochu mlékem (může být i smetana). na osmahlou cibulku dáme na kousíčky nakrájená rajčata, podusíme, až rajčata trochu změknou přidáme protlak (kečup)bylinky, česnek, sůl.
    na pekáč dáme nejdřív první vrstu lasagní, dáme bud špenát nebo rajčata, a potom vrstvýme lasagne a střídáme náplně.nejdůležitější je nechat navrchu rajčatovou omáčku!!(asi až po 20. lasagní sem měla tu poslední vrstvu měkkou 8) podlijeme vodou (0,5 hrnečku) a dáme na vrch alobal. 10 minut před dopečením přidáme nastrouhaný sýr. podle návodu na lasagní pečeme

    celý balík lasagní je tak pro 5 lidí, tuto zde porci máme většinou pro dva na dva dny 8)

    než sem vychytala, aby lasagne nebyli tvrdé (nikdo je v mém okolí nedělá, krom mého kamaráda, co má remosku) docela mi to trvalo. nejdražší jsou na tomto receptu ty lasagne

    pro masožrouty jsou výborné s mletým masem, namísto špenátové náplně mleté maso na cibulce, přidat protlak, majoránku česnek a střídat to s rajčatovou omáčkou
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    NONOBODY: zkusim teda ty svoje recepty interpretovat 8)
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    SHEILA_B: tak čerstvou bazalku jsem zrovna koupila ve čtvrtek
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    NEELLA: taky vařím od oka pro dva, ale většinou to vyjde na dvakrát, takže čtyry porce:)
    a množsvý si bajvoko pamatuju)

    4 bod, je orientacny, aby člověk nebyl překvapenej, že je toho malo nebo moc...
    ono stejne kazdej si dava jinak velky porce, žejo...

    no a množství surovin, to snad odhaneš ne?
    on si to podle mýho stejně každej poupraví podle svýho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam