• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    MAD_CADDY: pravdu díš!
    na rejži a nudlích se moc šetřit nedá, jinak je to kentus...
    u nudlí ještě občas se seženou levnější a celkem dobrý, třeba Babiččiny nudle mi přídou celkem cajk.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    mě máti párkrát udělala jako dárek domací lasagne a široký nudle do zásoby.
    obyčejná hladká mouka a vajíčka...
    akorát to válela ručně a to je fakt hrozná dřina:(

právě přemejšlím o tom strojku
    stačí něco takovýho?

chtěla bych dělat jen ty nudle a lasagne...
    nějáký zkušenosti?
    POLINA
    POLINA --- ---
    my si někdy domácí těstoviny děláme sami, z mouky de ceccho, italské, + vajíčka. Koupili jsme si ten strojek a děláme tagliatelle, moc dobrý. Jinak i kupovaný těstoviny kupujeme od de ceccho, zrovna jsme nakoupili 3000 g balení radiatorků nebo fusilli nebo něco podobnýho...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale chyběj jim v tom obrázku písmenka. Písmenková polívka je totiž nej :-)

(kdysi na jednom outdoor závodě po přeplavání tuším že lomu, nebo čeho účastníci dostávali na zahřátí písmenkovou polévku obsahující šifru. (no byla v tom písmenka i z moduritu.)
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    HASHTAMIGA: já tortelíny miluju ale teda ty sýrový fuj.... jinak u nás doma se na těstovinácha rejži vůbec nešetří (na spoustě jinejch věcí jo) páč tam je to opravdu znát
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HASHTAMIGA: jaké kupuješ? Protože většina co jsem potkala mi prostě nechutnala, byly takové pilinovité. Jedině teďka jsem dojedla celozrné Tagliatelle a ty byly moc dobré a mám balíček celozrných tesco penne, ale nějak jsem se ještě neodhodlala je uvařit.

Domácí nudle jsem zkoušela kdysi dávno, ale bez strojku na nudle se poměr námaha/chuť nevyplatila. Ale když ještě fungovala Delvita, tak jejich čerstvé těstoviny bývaly super.

Jinak na anglické wiki jsou snad všechny druhy těstovin, co jde vymyslet.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pasta
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pasta
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    NEELLA: no přesně a ještě hnusné pro jendoho :)

zkoušeli jste někdy domácí nudle? pamatuju si jako dneska když otec válel ty velké pláty a sušil je pak na postelích na ručníkách,vždycky v neděli dopoledne domácí nudle do polívky,,,miam..asi se k tomu vrátím, trochu hrubší pláty a daly by se použít jako takové ty klubíčka co se prodávají
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    HASHTAMIGA: taky s tim sýrem nic moc, navíc mi to přijde jak normální těstovina zbytečně drahá, naposled jsem je koupila v bille asi za 29 kč to jedno balení pro jednoho
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    NONOBODY: no a mám hrozně ráda ty celozrné těstoviny, takové ty tmavé, a nemusí být ani bio.. jsou ale fakt dobré, jen je nesmíš rozvařit
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    HASHTAMIGA: tortelini miluju, s tim sejrem sou hnusny vetsinou...
    rada bych zkusila vyrobit domaci.

mate nekdo nejaky tipy?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    jo sem si rikala, ze by byla dobra naketa, jakej druh testovin preferujete, ale ja vetsinou kupuju jen ty levnejsi, tak se v tom az tolik nevyznam...
    tak, ja to hodim na nastenku, a na co zapomenu, mi pripomente tady a ja to doplnim...
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    no mě by třeba zajímalo co říkáte na tortelíny, jaké kupovat a jaké ne... když si koupím ty plnéné sýrem, příjde mi právě ten sýr vevnitř hrozně hnusný, takový práškový, umělý...
    ale jinak tedy mám ráda torteliny se špenátem a kuřecím masem
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    POLINA: ja myslím, že se tu řeší a může řešit všechno.
    někoho zajímá cena, někoho kvalita...

takže pokud chce někdo nadhodit něco propracovanýho, budu jen ráda.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Mě přijde, že v tomhle auditku se ve většině případů řeší hrozně levný a ne moc propracovaný recepty na těstoviny.....s Itálií a její lehkostí to nemá moc společnýho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam