• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    IVNA
    IVNA --- ---
    KORA: mela jsem pocit ze krYze je fakt tvrda a drsna vec, neasi ;)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KORA: čerstvý borůvky jsou super)
    sice nevím jak v těch nudlích, ale předpokládám že s nějákou kysanou smetanou, cukrem, máslem, případně nějákým čerstvým sýsem to může bejt gut.

    a jestli si myslíš, že si lepší člověk, jenom protože ovládáš pravopis, tak to já si teda nemyslím,
    kor když jediný čím umíš přispět je nějáká rádobynavýši hláška, místo abys radši poradila jak si nepálit při přílišné horlivosti prsty...
    KORA
    KORA --- ---
    o zadny hospodarsky krYzi sem teda jeste neslysela a cerstvI boruvky asi taky nebudou nic moc..
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: ze by recepty na dobu hospodarske kryze? :)
    IVNA
    IVNA --- ---
    Jeste jeden, ten delam fakt rada a casto a taky nema nazev, je to takova osobni inspirace italskou kuchyni

    Recept na: testoviny s grilovanou zeleninou

    pod gril:
    paprika aspon dvou barev na vetsi kusy
    cibule nejlip cervena nakrajena na mesicky
    culeta na kolecka
    slanina, jakakoliv prorostla na platky a na prouzky
    olivovy olej, sul, pepr

    na omacku:
    1 cibule
    2 strouzky cesneku
    provensalske koreni
    rajcatovy protlak
    nebo/a konzerva rajcat ve stave
    3 pulky ancovicek na jemno nasekane (muzete vynechat, ale doda to omacce super chut aniz by byla citit po rybe)
    zeleninovy vyvar na dolivani vyvarene vody

    strouhany syr

    Zacnete omackou, klasika-spenit cibulku, pridat cesnek, ancovicky a susene bylinky, lehce orestovat, pridat rajcata a protlak a zalit vyvarem, ale jenom tochou. Potom bez poklicky varit, obcas promichat nechat uplne vyvarit a znovu podlit vyvarem. Tohle opakovat alespon dvakrat, protoze to z omacky odstrani kyselost z rajcat.

    Mezitim vsechnu zeleninu a slaninu dame na plech, polijeme olejem, promichame, osolime a opeprime. Dame pod vyhraty gril a grilujeme az se zacnou okraje barvit do zlatova. Potom udrzujeme v teple.

    Vsechno nakonec pridame do hrnce se slitymi testovinami a promychame s omackou a syrem. Muzeme jeste pred podavanim posypat nasekanymi cerstvymi bylinkami

    zni to komplikovane, ale netrva to dele nez 45 minut a stoji to za to!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    a co nějáký sladký laskominy? já teda sladký teplý jídla moc nemusím
    ale určitě existuje spousta jinejch receptů, než nudle s mákem, tvarohem, strouhankou?
    nějáký ovocný třeba? čerství borůvky a smetana?

    tohle mě teda zaujalo, i když to není čistě sladkost:
    http://www.eatingwell.com/recipes/chix_blueberry_salad.html
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    období "lehkejch jídel"

    Recept: Šopskej nudeln salát
    1 nudle (vruty, nebo široký...)
    1 okurka hadovka
    3 rajčata
    2 papriky
    svazek jarních cibulek (nebo cibule)
    balkánskej sýr (200g?)
    olej, sůl, pepř, případně bylinky, chilly, sojovku...co kdo chce...

    uvaříme nudle, scedíme, necháme vystdynout, a smícháme s nakrájenou zeleninou a jíme...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    IVNA: tak to zní úžasně letně...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    kousek historie



    IVNA
    IVNA --- ---
    Tak a ted neco lehkeho a letniho a taky snad rychleho:

    Recept na: Pesto

    strouzek cesneku
    1/2 dcl olivoveho oleje
    sul, pepr
    poradna kytice cerstve bazalky
    hrst prazenych piniovych jader
    2 hrsti strouhaneho parmesanu
    trocha citronove stavy

    vsechno dame do mixeru a rozmixujeme na kasi, vmichame do cerstve uvarenych spaget

    da se ruzne obmenovat, misto bazalky treba rucola a misto pinii vlasske orechy...jenom na syru bych trvala, pouzijete-li cihlu, udela se vam z toho v mixeru velka koule :)


    Recept na: Bylinkove letni testoviny

    nema presny seznam ingredienci, v pdstate cokoliv ze zahradky:
    jarni cibulka
    pazitka
    bazalka
    petrzel
    koryandr (nat)
    fenykl (nat)
    K tomu na jemno nasekana citronova kura
    citronova stava
    olivovy olej
    cesnek na jemno nasekany (pro zjemneni ho jeste nevyloupnuty dam na 10 sekund do mikrovlnky)
    strouhany syr, pokud mozno italskeho typu
    sul, pepr

    bylinky nasekam a vse smicham s uvarenymi testovinami

    pro obmenu se da prihodit trocha orisku, susenych rajcat, ancovicek, oliv nebo slaniny
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    cesnek se samozrejme hodi do vseho :)
    ale sem ho nedavam aby to bylo takovy lehky
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    jeste se to v tom hrnci trochu opepri
    HASHTAMIGA
    HASHTAMIGA --- ---
    LEBOWSKI: to bude asi moc dobré...musím vykoušet...ještě mě napadlo doplnit česnekem možná
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    S ricotou mam jeste jeden oblibenej, pac je to rychly a jednoduchy, kdyz treba delam testoviny jen jako predkrm

    ricota
    cerstava bazalka
    oliv. olej
    sůl, pepr, chili
    testoviny

    Uvari se testoviny, slejou se, a rovnou k nim do hrnce se prileje trochu oleje, prida se ricota (cerstvy syr), posili se, prida se trochu chili, ale zase jen tak aby to jen drazdilo, nalozi se na talir a posype listkama cerstve bazalky.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak jsem zkusil ten rozvoz jídla z Pizzerie GIALLA ROSSA a byla to docela bída, nevim jak jsou na tom s jídlem v restauraci ale rozvoz fakt špatnej.
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    ono to ma konzistenci jako asi jako tvaroh, ja to na to vzdycky nahazim kdyz uz je to nalozeny na taliri a pak si to tam kazdej zamicha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEBOWSKI: to zní dobře - jen teda mám dotaz - ta ricota nebo čerstvý sýr se na to nasype, nebo zamíchá dovnitř, nebo jak?
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    Fajn klub, testoviny muzu porad. Pridavam svuj oblibeny:

    Pasta alla Norma:

    lilek 1 vetsi pro 2 lidi staci, ale klidne 2
    cesnek
    oliv. olej
    ricota (nebo cerstvy syr bez prichute)
    vinny ocet
    cerstva i susena bazalka, sul, pepr, cili
    sugo
    spageti, nebo nejaky jiny dlouhy testoviny

    lilek se nakraji na platky a postupne se vsechen osmazi na oleji s bazalkou, pak se vsechen hodi na panev prida se na tenky platky nakrajeny cesnek, za chvili sugo a zakapne se trochou octa, pak se to posoli, opepri a prida se trochu cili, ale tak aby to nebylo uplne palivy, jen aby to tak trochu drazdilo. Pak se k tomu prihodi testoviny, poradne se to zamicha a na konec ta ricota a cerstva bazalka.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    MIXXX: ZÁHLAVÍ NO :)

    jinak recept zní dobře)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ahaa, to mi nedoslo.)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    KAREN: No vidis, mam to nastaveno na skryvani a nevidel jsem to.... Diky za upozorneni.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MIXXX: ;D viz zahlavi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam