• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    jéé on je vlastně speciál klub na těstovinky, tak já to sem taky hodim - - máma mi přivezla z Itálie malé potěšení místo obvyklého cetkovatého náramku z mušlí:))
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Těstoviny s lehkou rajčato majdou

    3-4 uzrálý rajčata
    černý olivy
    cibule
    olej, sůl, bylinky, česnek
    1 špagety

    cibulku osmahnem, podusíme na ní rajčata s bylinkama až se rajčata rozpadnou,
    přidáme olivy (můžem nakrájet na kroužky), česnek, koření.
    Nalejem na špagety.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Zbytko nudle

    2-3 mrkve
    čtvrtka celeru
    cibule
    karí, olej, chilli pasta, sůl
    1/2 balíku nudlí

    zeleninu nakrájíme na tenký nudlišky (jako plochý široký nudle)
    a osmahneme
    přidáme uvařený nudle nudle a ještě krapet osmahnem, aby se to spojilo.
    a okořeníme.

    a jíme...

    2-3 porce
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Těstovinovej salát alá MEXICO

    nudle (vrtulky)
    1 paprika
    1 plechovka červenejch fazolí v nálevu (400g)
    1 plechovka naládaný kukuřice (200g)
    20 dkg šunky
    2 cibule
    majonéza
    feferonková pasta.

    všechno nakrájíme a zamícháme do vystydlejch nudlí
    dle chuti dosolíme, opepříme
    kdo nechce majolku může dát místo toho krapet oleje
    Doporučuju upgrade ve formě osmahlí slaniny, či cibule.

    6-8 porcí
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    muj oblibeny recept Těstoviny Salmon
    Cibule
    cesnek
    olivy
    uzený losos
    susena rajcata
    chilli pasta
    provensalske koreni
    pepr
    sul
    loupana rajcata ve vlastni stave

    Na panvi osmazime lehce cibuli, prihodime k ni na nudlicky nakrajeneho lososa a olivy.Chvilicku restujeme, pak pridAme loupana rajcata ktere sme predtim nakrajeli na pulky....prisipeme koreni...hlavne hodne provensalu, nasledne chilli pastu dle libosti a nakonec sušená rajcata a cesnek...cesnek doporucuju dat nakonec aby nezhorkl. jednoduchy jak facka...hodi se ke kazdemu typu testovin..az na plnene...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ALTHIA23: to zní výborě :)
    ALTHIA23
    ALTHIA23 --- ---
    Teď jsem vařila novou verzi. Na plech na malé čtverečky nakrájet slaninu a škvařit na grilu do totálního vypečení, poté na plach přidat nakrájenou papriku všech barev, cibuli, žampiony, česnek, feferonku a nechat pěkně tepelně opracovat. To vše pak smíchat s těstovinama, vedle na pánvičce rychle orestovat kuřecí maso s provensálským kořením, pepřem, solí.. přidat k těstovinám, vmíchat zakysanou smetanu, rozprostřít na plech, zasypat sýrem a zapéct. Není to zrovna dietní ale bylo to báječné...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    CROAN: z vinohrad.
    CROAN
    CROAN --- ---
    INSEQUI: a z Prahy 1 nebo Vinohrad? Ja ynam uroven jen v Jakubsky a prisla mi pomerne slusna...
    KORA
    KORA --- ---
    IVNA: mas recht..:D
    IVNA
    IVNA --- ---
    KORA: mela jsem pocit ze krYze je fakt tvrda a drsna vec, neasi ;)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    jo ty chňapky jsou peklo, akorat tak na plech...
    KORA
    KORA --- ---
    no, myslim, ze ostatni stravnici by byli spokojeni tak jako tak a ja jeste vic, pze by to vareni na me nemelo nasledky.. ale v tech chnapkach se varit fakt neda, tze nezbyva nic jinyho, nez si davat bacha
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    vono by to bez toho občasnýho popalení asi ani nechutnalo:)
    KORA
    KORA --- ---
    :D

    nevim, taky se občas popálim, zkus rukavice
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KORA: čerstvý borůvky jsou super)
    sice nevím jak v těch nudlích, ale předpokládám že s nějákou kysanou smetanou, cukrem, máslem, případně nějákým čerstvým sýsem to může bejt gut.

    a jestli si myslíš, že si lepší člověk, jenom protože ovládáš pravopis, tak to já si teda nemyslím,
    kor když jediný čím umíš přispět je nějáká rádobynavýši hláška, místo abys radši poradila jak si nepálit při přílišné horlivosti prsty...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    hmmm, krize nekrize u mě je to fuk...
    prostě svíčkovou do nudlí cpát nebudu, tu si hodím na gril, kdybych náhodou o nějákou zakopla)))
    KORA
    KORA --- ---
    o zadny hospodarsky krYzi sem teda jeste neslysela a cerstvI boruvky asi taky nebudou nic moc..
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: ze by recepty na dobu hospodarske kryze? :)
    IVNA
    IVNA --- ---
    Jeste jeden, ten delam fakt rada a casto a taky nema nazev, je to takova osobni inspirace italskou kuchyni

    Recept na: testoviny s grilovanou zeleninou

    pod gril:
    paprika aspon dvou barev na vetsi kusy
    cibule nejlip cervena nakrajena na mesicky
    culeta na kolecka
    slanina, jakakoliv prorostla na platky a na prouzky
    olivovy olej, sul, pepr

    na omacku:
    1 cibule
    2 strouzky cesneku
    provensalske koreni
    rajcatovy protlak
    nebo/a konzerva rajcat ve stave
    3 pulky ancovicek na jemno nasekane (muzete vynechat, ale doda to omacce super chut aniz by byla citit po rybe)
    zeleninovy vyvar na dolivani vyvarene vody

    strouhany syr

    Zacnete omackou, klasika-spenit cibulku, pridat cesnek, ancovicky a susene bylinky, lehce orestovat, pridat rajcata a protlak a zalit vyvarem, ale jenom tochou. Potom bez poklicky varit, obcas promichat nechat uplne vyvarit a znovu podlit vyvarem. Tohle opakovat alespon dvakrat, protoze to z omacky odstrani kyselost z rajcat.

    Mezitim vsechnu zeleninu a slaninu dame na plech, polijeme olejem, promichame, osolime a opeprime. Dame pod vyhraty gril a grilujeme az se zacnou okraje barvit do zlatova. Potom udrzujeme v teple.

    Vsechno nakonec pridame do hrnce se slitymi testovinami a promychame s omackou a syrem. Muzeme jeste pred podavanim posypat nasekanymi cerstvymi bylinkami

    zni to komplikovane, ale netrva to dele nez 45 minut a stoji to za to!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam