Testoviny s houbami a spenatem
hrst susenych hribku
lzice olivoveho oleje
mala cibule, nejlip salotka
strouzek cesneku, rozdrceny
500 hub, ocistenych, na hrubo nasekanych
lzicka cerstveho tymianu
lzice cerstveho oregana
(oboje postaci I susene, v polovicnim mnozstvi)
sul
cerstve mlety pepr
0,5dcl madeiry
250ml kureciho vyvaru
500g testovin, nejlip tagliatelle
3 hrsti salatoveho spenatu (male listky)
Namocime susene houby do hrnku horke vody a nechame 30 minut. Potom slijeme a vodu si nechame na pozdeji.
Na velke panvi rozehrejeme olej a minutu smazime cibulku a cesnek. Potom pridame susene hribky , houby, bylinky, sul a pepr, restujeme dokud houby nezmeknou. Pridame Madeiru, nalev z hub a kureci vyvar. Varime dokud se tekutiny nevyvari na polovinu.
Potom odstavime, uvarime testoviny a po zcezeni do nich vmichame omacku a syrovy spenat.
Skoro bych rekla ze by se do toho dal pridat parmesan a treba i trocha smetanky jako obmnena, co?