VERONIKA22: asi tak před osmi lety jsem na tom s vařením polévek byla stejně - taky jsem měla pocit, že bez podravky, masoxu nebo něčeho podobného se fakt nedá obejít. Pak jsem měla období, kdy mi polívky nechutnaly bez zakysané smetany :)) a dneska už jsem pokročila a umím dobrou polívku i jen ze zeleniny, koření a soli. Je to hlavně věc experimentování a pak, a to je možná ještě důležitější, upravení si své vlastní chuti, uvědomit si, že podravka a spol udělá ze všeho stejnou chuť, že důležitý je naučit se vnímat ty jednotlivý chuti.
Mně se osvědčuje dělat polívku z mála druhů zeleniny, většinou tak tři, zrovna podle toho, nač mám chuť. Je to pak pokaždé jiné,není to jen furt stejná míchano-zeleninová voda.
Já dělám často polívku po ránu a to jí chystám tak, že si nakrájím nadrobno cibulku, nějakou tu zeleninu, osmahnu na oleji nebo másle se špetkou soli a s nějakou zelenou trávou (libeček, petržel, šalvěj, pažitka, prostě co zrovna urvu), zaleju horkou vodou a za pět minut, jen co se ta voda trochu tou zeleninou ochutí, můžu podávat. Občas tam dám trochu červené čočky (je taky tak za pět minut hotová, ale to nesmím předtím solit), jindy kuskus nebo vločky a tak.