• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    XMARGE: veřejně se přiznávám, že mé dítě již hranolku pozřelo a žije!
    Obecně mám pocit, že se to s "nezdravostí" potravin moc řeší. Pochybuju, že i kdyby dítě snědlo jednu kostku taveného sýru denně, bude mít odvápněné kosti - jelikož pak by něco takového nemohlo být na trhu, že. Steně tak hranolky, limonády, tatarka (zde v úměrném množství, ne flaška denně)... Jelikož to co způsobuje škody na zdraví jsou "sorty potravin" - když jím normálně (žádná složka mého jídelníčku není příliš v převaze), nevidím důvod, proč bych taky nemohla jíst hranolky či taveňák. Mimo to - já na taveňáku vyrostla a nepřipadám si poškozená...
    Nebrat prosím jako útok, je to jen takový povzdech nad představou, že to co se prodává v potravinách jsou balené jedy způsobující malformace plodů a tělesné postižení dětí (dělám s GMO).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AYUNTAMIENTO: tak já vypsala,co mažeme my,ne že je to zdravé!!
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    VERONIKA22:
    LILY:
    ZEMINO:
    Kiri je dle mýho stejnej humus jak ostatní taveňáky
    Kiri z tvarohu a smetany
    http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/kiri-z-tvarohu-a-smetany-bel-syry-cesko
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    VERONIKA22: Nechci, aby to znělo jako pruzení, ale zkus se na ty taveňáky vybodnout a zvyknout si na chuť lučiny, tvarohu a nebo žervé. Ony ty taveňáky chutnají kvůli srágorám a koření, které v nich je, bohužel to není nic zdravého a dítěti bych to v žádným případě nedala (asi jako smažený hranolky nebo kupovanou tatarku a podobný lahůdky).
    MAKU
    MAKU --- ---
    LILY: ano, ale Veronika řešila, jak je to konkrétně s taveňáky. Ostatně viz. VERONIKA22:
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MAKU: jo lučina je fajn ale chutná mi max. tak 1x za měsíc.
    no asi ty taveňáky jsou mňam hlavně kvůli těm srágorám co do toho dávají :o(
    no zkusím to Kiri
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: ale zase se to dá namazat na chleba místo másla a není to takovej humáč jako tavené sýry, tak to aspoň Veronika může zkusit, no ne? :o)
    GAF
    GAF --- ---
    MAKU: a jo.
    MAKU
    MAKU --- ---
    GAF: jenže Lučina není taveňák, ale čerstvý sýr (=nedávají se do ní ty tavicí soli a podobné ságory) :)
    LILY
    LILY --- ---
    GAF: no jasný, stará dobrá lučina!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: my mažem Kiri,Lučinu,Žervé nebo čistý tvaroh
    GAF
    GAF --- ---
    VERONIKA22: nebo možná Lučina.

Z čeho je Lučina
    http://www.mojelucina.cz/cnt_page.php?menu_id=138&menu_parent=108&menu_page=100&menu_lang=cz&ordr=5&PHPSESSID=NPpu7JVx03eZn62SZwKG5QIucY6

Já jí teda jím často a je mi po ní vysloveně dobře (ale ok, nejsem dítě), kdežto ostatní sýry jsou taková normální až těžší potravina pro mě.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: a co takové ty rádoby tvarohové? Kiri nebo jak se to v dnešní době jmenuje..? (já to nejím, leda v rámci nějakého úletu (namazané na topinky...), tak nemám přehled)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    chtěla bych se zeptat na tavený sýry - jejich chuť zbožňuju a ráda je jím - teď jsem dala pořádně ochutnat i dítěti a konečně jsem zjistila, že umí sníst i celý krajíc chleba.
    tak bych to ráda mazala na pečivo i dál ale ještě jsem na tavené sýry nečetla nic pozitivního :o( všude zmiňujou jen, že obsahují fosfor a vytahují vápník z kostí :o(

kupujete dětem nějaký ze kterého bych nemusela mít až takové výčitky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: no Pájovi je teď 10 týdnů a já se budu tím Fuchsem řídit, a to primárně proto, že potom nebudu muset tak pečlivě zkoumat etikety a vylučovat všechno lepkové :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: však říkám, že to TEĎ říkají :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: ovšem je otázka, co budou ta velká jména říkat za rok, dva, nebo za pět.

když si vezmu, jak se návody v tom, co s dětmi dělat, mění...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LUBAR: je, je to dokonce obří změna i proti období proti čtyřmi nebo pěti lety, kdy Fuchs napsal Alergie číhá v jídle a pití.
    Fuchs si veřejně sypal popel na hlavu, že prý bude muset připravit nové vydání a tam to hodně tučně opravit
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    BALAENA: Ale je to obrovská změna oproti době před sedmi lety, kdy byl lepek na indexu do roka :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: takhle to teď říká i Fuchs a Frühauf, a to jsou v tomhle ohledu dost velká jména.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam