• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LITTLE_SISTER: no jo, ale ty nejsi osmiměsíční kojenec :)
    věř tomu, že tihle mrňavci jsou s tím, že na to, co na ně čeká na lžičce, se dá spolehnout, vcelku spokojení.
    a fakt v tom, že jí podáš nějakou exotiku, není schovaná žádná výhoda. spíš bych se snažila rozšiřovat jídelníček v rámci dostupných lokálních surovin než něčím, co se vozí v plechovkách přes půl světa
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    BALAENA: nerozšifrovala jsem, v čem byla přesně chyba, ale nejedla to, no :)) ještě jsem do toho přimíchala kuskus (experimentuju :) ) a osobně se domnívám, že jí nejel ten kuskus, ptž stejně tak druhej den nejedla kuskus se špenátem a jogurtem, což v jiných variacích jí. tak nevim. ale eště určitě kokosový mlíko po troše zkusim, až se bude někam hodit. musim říct, že to bylo první jídlo, který nechtěla, jinak je to děsná pažravka. a snažim se jí vymejšlet nový jídla spíš kvůli svýmu pocitu, že by mě "nebavilo jíst dokola to samý"...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LITTLE_SISTER: a docenilo to to dítě?
    podle mých zkušeností (uznávám, malý vzorek, osobně jen syn a dva synovci, z pozorování asi dvacet dětí kamarádek) takhle malé děti dávají přednost tomu, aby to, co vypadá stejně, i stejně chutnalo. v zásadě vůbec chtějí po světě hlavně to, aby se na něj dalo spolehnout. nevadí jim, když jedí pořád "stejnou chuť", naopak tomu dávají přednost. a největší zrady se na nich dopustíš, když umožníš, aby třeba koberec, který vždycky byl suchý a teplý, byl najednou mokrý a studený. většinou neřvou kvůli tomu, že je studený, ale že se chová jinak, než se slušně vychované koberce chovat mají.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    FILOMENA: přidala jsem dvě lžíce do zeleninový kaše, aby to mělo trochu jinou chuť...
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LITTLE_SISTER: jako nic mu tim asi neudelas, ale prvoplanove bych mu ho tam nedavala. preci jen je to exotika..
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak kůzlátko je hodně luxusní maso! Úplně jemné, výborné, fakt super. Kus jsem nechala pro nás a udělám s tím rozmarýnem a česnekem :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Teoreticky se s kozou vaří stejně, jako se skopovým/jehněčím. Praxi nemám :) Pro mimino bych to hodila tak na hodinu vysokého tlaku do papiňáku, pro dospěláky tak na 3 hodiny do trouby s česnekem a rozmarýnem :) Ale uvidíš, jak rychle to bude...
    PETATA
    PETATA --- ---
    KRKA: fakt jo :) byli jsme o vikendu na Sumave a jeli kolem biofarmy, tak jsem chtela nejake maso Naty do prikrmu, jehne uz nemeli, tak jsme koupili kuzle :)
    plus jsme si vcera dali nejake kozi syry a jeste jsem N koupila prvni jogurt a tem je kozoovci :) ale teda mnam!
    KRKA
    KRKA --- ---
    PETATA: Fakt kuzleci? :) promiň za dementní dotaz, ale v zivote jsem o tom neslyšela .. Kde se to kupuje? :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    koupila jsem kuzleci maso, mate a nim nekdo zkusenosti? mam ho uvarit v papinaku, na jak dlouho tak?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    můžu dát 8m miminu do jídla kokosový mlíko? děkuju
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: Mnam, bych se uzrala :) díte to nejí, ale maminka si dá :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    možná jsem vynalezla kolo, ale dala jsem zamrazit obyč neslazenou jablečnou přesnídávku do nanukových formiček a je to děsně dobrý! ideální svačinka pro malé raubíře v tomhle počasí, zdravá a navíc je to porce ovoce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: skoro všechno, ale zas nechci ho krmit moc smaženým a ostrým, plus některé kombinace je trochu problém do něj nacpat, když buď nechce spolupracovat nebo se naopak chce krmit sám :-)
    ale s tím zelím to zní dobře, to určitě někdy vyzkouším!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: cemu rikas batole friendly? Pavel sezere vsechno ne? :)
    moje mama koupi vzdycky tak 3 kruty z domaciho chovu na mrazak a pak ty nohy pece a nejradsi to mame s bramborovym knedlikem a ze zelim .. to by zvladnul?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte nějaký batole-friendly dobrý recept na krůtí stehno?
    Dělám ho na střídačku pečené se zeleninou ve výpeku a pečené s brambory, mrkví a žampiony, chtělo by to nějakou změnu...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    HARIBOKACHNA: Čočka je vhodná, nejlépe začít s červenou. Ostatní luštěniny jsou taky ok, až na tu sóju a výrobky z ní.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj zjistila jsem, ze Tofu je nevhodne pro deti...nevedela jsem to...
    jak je na Tom cocka prosim?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    zase jedna parádní :oD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam