REALLK: Já začala dceři dávat v pěti měsících příkrmy přesně ze stejného důvodu, co píšeš. Zatím příkrmy kupuju, protože se stejně má začít opatrně kvůli alergiím, takže na těch pár lžiček mi stačilo koupit malou skleničku a měla ji na víc dní. Taky jsem chtěla inspiraci, co s čím kombinovat a jak moc mají být příkrmy rozmixované, husté atd. Nejdřív jsem dávala jen zeleninu, pak jsem začala dávat i ovocné přesnídávky, dcera všechno bez problémů jí (snad kromě cukety s bramborem). Po 6. měsíci věku jsem teprve začala dávat příkrm s masem a mléčnou kaši. Na kaši se zatím moc netváří, zatím ji dávám dopoledne, sní jen pár lžiček, takže na noc by jí moc nezasytila, ale budu to zkoušet dál.
Co se týče lepku, tak kamarádce radila pediatra nastrouhat piškot do ovocné přesnídávky, taky jsem to tak udělala, ale zjistila jsem, že některé ovocné přesnídávky Babylove z DM lepek obsahují, tak se případně dá zkusit tolerance i podáním té přesnídávky.
Spaní se dceři malinko začalo upravovat až teď, po cca měsíci a půl od podávání příkrmů, tak doufám, že si ty pauzy mezi jídly bude pořád protahovat a já se konečně aspoň trochu vyspím:-)