• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    INUSHKA: bezva, díky
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SEBIEN: Malvína loni v létě, tj. cca těch 7 měsíců, jedla meruňky normálně syrové a jak jí chutnaly :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Určitě jo. Ze začátku jsem používala olivový olej. Lehké orestování má pozitivní vliv na vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    btw. dávali byste meruňku (povařenou)? Někde píšou, že se v sedmi měsících může, jinde jsem četla až od devítí měsíců, ale to nevím, jestli nemysleli syrovou. Už jsem jí teda trochu asi dvakrát dala, když jsme zrovna meruňky měli a dneska jsem právě otevřela, co jsem si zavařila a když jsem hledala, jestli už můžu dávat fenykl, tak jsem našla to, že meruňku až později.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MONI: cuketu samotnou, s masem, s bramborem, s mrkví nebo s rybou (v kupovaných příkrmech), tak jsem si říkala, jestli nejsem omezená a nešlo by to ještě s něčím.

Přiznám se, že zatím dávám převážně kupovaný skleničky, zatím ty označený od 4. a 5. měsíce. Když pak něco vařím sama, tak se inspiruju složením skleniček.
    Jinak vlastně moc nevím, co a jak už můžu, zatím jenom vařím.
    TAPINA: takže myslíš, že už můžu restovat? Cibuli sice zatím neměla, ale pórek jo, cibuli chci zkusit brzo taky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEBIEN: Já jsem nějak v tomhle věku objevila kombinaci, kterou s chutí jíme dodnes celá rodina. Cuketa, lilek, orestovat, (případně s cibulkou, jestli už dáváš - já jsem dávala) a podávat s kuskusem.
    MONI
    MONI --- ---
    SEBIEN: cuketa má příjemnou chuť a i konzistenci, takže bych jí nějak moc nekombinovala a nechala dítě vychutnat. Já jsem ji dávala s bramborama, případně k tomu bílé maso (králík, kuře). Místo brambor může být i kuskus, ale to asi až v pozdějším měsíci.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    poraďte, s čím vším se dá udělat cuketu pro sedmiměsíční?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ROXXA: Dělám kaše z kdečeho. Dokud jsem neměla mlýnek na obilí, uvařila jsem celý zrno a mixovala. Funguje to dobře, ale dlouho se to vaří. Teď si doma namelu krupici a vařím tu, je to podstatně rychlejší.

Zrovna pohanka samotná malé teda nejede, takže k ní přidávám cca 1/3 pšeničné krupičky.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ROXXA: Pohanková krupice, vaří se stejně jako pšeničná krupička (plus jde narozdíl od ní udělat i v mikrovlnce).
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ROXXA: delam kasi z pohankovych vlocek. Ale teda zatim jen pro sebe. Je to v podstate stejne jako klasicka ovesna. (I kdyz tu jsem vlastne nikdy neochutnala :-)
    Od kdy vlastne dite muze pohanku nebo treba tu poh.kasi? Stejne jako jine kase nebo az pozdeji?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    díky za radu tak ten glukopur tedy nemusi byt špatny.
    každopádně ještě mě napadla jedna věc....ad kaše, občas vařím kaši z kukuřičné mouky (polenty) - povařit. a jde dělat také z pohankové mouky? nebo pohankova kaše jen z pohanky a rozmaširovat to?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    já občas dělám kaši se zeleninou
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: nejaka divna tradice, nekam jsem sem hazela odkaz na rady k prikrmum a tam prave psali, ze kase na noc je blbost. zni to logicky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ad kaše, proč se dávaj na noc? Já jsem zvyklá jíst sladký obilný kaše spíš k snídani, tak mi to přijde divný.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ROXXA: Otázka je, jestli to má chutnat tobě, nebo dítěti. Naše dcera (21 měsíců) zbožňuje neslazené kaše vařené opravdu jenom z toho obilí (ječmen, krupice, pohanka, oves...) bez jakékoliv příměsi. Normálně dostává občas i sladký koláč, takže chuť obyčejného bílého cukru zná, ale kaše pořád nadšeně baští ochucené jenom mlíkem...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ROXXA: glukopur je čistý hroznový cukr, čistá glukóza. nic umělého. kupuje se v lékárně
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, dotaz ohledně vaření kojeneckých kaší...na netu jsem našla různé recepty, kde se přidavalo nějaké sladidlo glukopur...ani nevim, kde to koupit a moc se mi to do tech kasicek davat nechce....nicmene jsem takto vytvorenou kukuricnou kasi chutnala (z polenty) a teda nic moc, ikdyz tam bylo nakrouhane jablko, tak to moc neosladilo- Slo by pridavat stevii ci sladidlo ze stevie? nebo nejake jine prirodni sladido? jenom malilinko...jeslti to je mozne...jen malinko aby to bylo trochu chutnejsi..myslim pro kojence 8m.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MIDORI: na mě už je taky dost mimo :o/
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: jinak my ted meli pecenou zeleninu a skvele na toto fuj vedro pocasi. Brambory,cuketa,mrkev,hokaido-upeces v troupe a je to,mozes posypat ke konci nejakym syrem typu balkan feta apod.Ty snis ty vetsi kousky a male to pekne rozmasirujes.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: aj na me,ale je to dobra inspirace,ktera lze obmenit na nas masozrouty....snad to chudina tedkon necte!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam