OXIS: Rozkrojit napůl, blanšírovat ve slané vodě do středně měkka, přendat na pánev s trochou másla a oleje (řezem dolů), posypat bylinkami provensálského typu a pepřem a nechat řez opéct dozlatova. Místo kroku s pánvičkou možno dát do trouby pod gril, v tom případě je jedno, jakou stranou budou nahoru. Podáváme s tmavým pečivem. Můžeme je namáčet do oblíbeného dipu ze zakysané smetany/smetanového jogurtu. Labužníci ještě můžou lehce pokapat citronovou šťávou. Nebo lehce pokropit hustým balsamikem. Barbaři je můžou znectít tatarkou nebo ubít kečupem.
(mám kapustičky doma a hrozně se těším na zítra, až je udělám. Miluju tohle jídlo!)
Nebo rozkrojit napůl, malou chvilku blanšírovat v hodně slané vodě a přidat na plech k "pečenému podzimu" - na špalíčky/měsíčky nakrájené brambory, dýně, červená řepa (předvařená), mrkev, cibule... Pokropíme olivovým olejem, posypeme oblíbenými bylinkami a dáme do trouby na 200°C asi na 3/4 hodiny. V půlce pečení promícháme. Tady se ta kapusta blanšíruje jen kvůli tomu, aby se osolila, osobně ji mám ráda hodně slanou. Lze vynechat, pokud to člověk chce dát dětem a/nebo bere vážně svůj vysoký tlak :).