• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TRISSIE: Ano a jdu si pro radu. Máme vlastní bio zeleninu ze zahrádky, takže plánuju krmit primárně tím. Jenže mimino zatím sní tak 5 lžiček- teď má mrkev+brambory. Ale aby se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: nekecej že už začínáte s příkrmy???
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    KOVOUN: smazeny syr treba, ne?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOVOUN: jo,CTO s tím vegetariánský jídlem jsem přehlédla, omlouvám se.
    Jak moc přísný vegetarián je? Projdou vajíčka?
    Vajíčko je esence všeho co potřebuje nový život.
    MONI
    MONI --- ---
    KOVOUN: co třeba kuskus s restovanou/pečenou zeleninou (cuketa, paprika, lilek) s olivami a kousky sýra feta nebo
    bulgurové rizoto se sušenými rajčaty, mrkví, řap. celerem, bazalkou a tempehem nebo
    nějaký těstoviny s rajčatovou omáčkou, bazalkou a sýrem
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    SOLEI: to je hrozně zajímavý ale mě jde o to aby v tom nebylo maso!
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    Mužete mi poradit co vegetariánskýho mám uvařit kojící ženě aby to nenadýmalo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit vařit první kojenecké příkrmy! S druhým dítětem je to taková pohoda, člověk má prošlapané slepé uličky a úskalí začátků a už jen vychytává další a další zlepšováky, aby to šlo hladce, snadno a s chutí na obou stranách :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: když koukám do kalorických tabulek, babáty jsou na poměr výživových hodnot (KJ, bílkoviny, cukry, tuky) dost podobném bramborám, ber je jako přílohu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZEMINO: teď jsem rozmrazovala porci, kterou jsem hodila na mrazák před odjezdem na hory, a teda Bára protestovala, že čerstvé je lepší (musela jsem s ní souhlasit, ač v tom byl jen batát-mrkev-krůta, tak to mělo takovou tu chuťově-konzistenční pachuť, co mívají mražené brambory...)

SOLEI: on to reálně problém není, spíš jsem si říkala, jak moc hrotit to přidávání jiné zeleniny... přinejhorším budu mít teď častěji batátové kari s hráškem a rýží, stejně bych se mohla užrat :-)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TRISSIE: nevim,jak je holcicka stara, ale ty prvni ciste zeleninovy prikrmy,jsem davala casto bataty se spenatem,ktery moc oblibeny nebyl, ale v ty sladky chuti se ztratil.
    coz teda neresi tu velkou hlizu samozrejme...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: já dělala batát jako přilohu..a prostě jsem ho uvařila celý a dala do formiček do mrazaku..a vytahovala porci..byl pojidatelný
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: vzato z výživového hlediska - víc příloha, je to hlíza stejně jako brambora.
    Taky slavim úspěchy s batatem, ale tu hlízu teda vařím na víckrát.
    Jak je Baruška šikovná? Mrkev na kousíčky uvařená do mrtva a mastena máslem kuličky rozmrazeneho hrášku atd. by mohly docela dost zachránit. Já to malé dávám po kuličce když třeba něco chystám a tak (je to na dlouho) , zabaví se a nají se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dotaz na batát - je to spíš příloha (jako brambora), nebo zelenina (jako mrkev), nebo prostě kombo?
    maličká na batátu absolutně ujíždí, akorát že ty hlízy jsou dost velké, takže i z půlky je na dva obědy a moc místa na další zeleninu nezbývá.

když byly malé starší děti, tak se u nás batáty sehnat moc nedaly, takže to vlastně řeším poprvé :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GIO: nene, bylo to mysleno tak, ze za rok a pul co je na svete nemel nikdy zadnou reakci na zadnou potravinu, az ted na kiwi. zkusim to radsi zase az casem.. :)
    GIO
    GIO --- ---
    IKARIE: a driv uz kiwi mel a reakce az ted..? jinak i treba jahody umi zflekatet i po letech konzumace bez problemove..to se podle me vylozene predchazet tomu neda.)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: ananas taky asi jeste nemel, diky za upozorneni (broskve v lete jo, ale ty byly ok)
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: pokud mi vadilo kiwi, tak by mohl byt problem i u ananasu, pripadne slupce z broskvi (jen tipuji, dle sebe..)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak u nas v roce a pul prvni a dost brutalni reakce po pozreni asi trech lzicek kiwi - cervene fleky po celem tele, asi 10 min od konzumace. do rana to samo zmizelo, ani jsem si nestihla vzpomenout, ze bych mohla dat treba fenistil.

to me privadi na myslenku - na co bych si mela v 18 mesicich davat jeste pozor? nase dite ji moc pekne a vicemene vse. takove ty klasiky znam: sul a palive, houby, kiwi:), uzeniny, nedavam ani veprove..

co takove morske plody treba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam