• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLANITCHKA: Hotová směs se dá mrazit jakákoliv a po rozmražení je tak dobrá, že to chutná i mně :o) Vždycky uvařím naráz tak 4 porce, jednu zkrmím hned a tři zamrazím v pytlících na mateřské mléko (ale my už jedeme v příkrmech po 200 g, ty menší jsem taky kdysi dávala do tvořítek - u současného dítěte žádné "menší" období nebylo).
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Píšu jak hotentot z telefonu, omlouvám se :(
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Nejdřív zkoušíme nahradit polední/ odpolední jídlo zeleninou. Je postup takový, že se zkouší příkrm dokud je ochotná to jít (neprská a neplibe) a pak se dorazí UM (v jedný session?). A každé cca 3-4 dny nový zeleninový druh (nebo nová kombinace) kvůli reakcím, že? A kdy zkoušet další "nemléčné jídlo"- je mi jasný

Kojená není, voda k pití ji taky moc nejede, ale UM z flašky pije předpisově 5x denně- cca v 7, 11, 15, 19, 24hod plus mínus půl hodina, tak si taky nechci moc naběhnout, protože tento režim nám vyhovuje.

Pokud máte nějaký příčetný a vyzkoušený informační zdroj (web, kniha) respektující moderní výživový poznatky, tak budu ráda za tip. Přijde mi, že leccos je strašně zastaralý.

A pak, jestli máte nějakou vychytávku co se vám velmi osvědčila (

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TRISSIE: Ano a jdu si pro radu. Máme vlastní bio zeleninu ze zahrádky, takže plánuju krmit primárně tím. Jenže mimino zatím sní tak 5 lžiček- teď má mrkev+brambory. Ale aby se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: nekecej že už začínáte s příkrmy???
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    KOVOUN: smazeny syr treba, ne?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOVOUN: jo,CTO s tím vegetariánský jídlem jsem přehlédla, omlouvám se.
    Jak moc přísný vegetarián je? Projdou vajíčka?
    Vajíčko je esence všeho co potřebuje nový život.
    MONI
    MONI --- ---
    KOVOUN: co třeba kuskus s restovanou/pečenou zeleninou (cuketa, paprika, lilek) s olivami a kousky sýra feta nebo
    bulgurové rizoto se sušenými rajčaty, mrkví, řap. celerem, bazalkou a tempehem nebo
    nějaký těstoviny s rajčatovou omáčkou, bazalkou a sýrem
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    SOLEI: to je hrozně zajímavý ale mě jde o to aby v tom nebylo maso!
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    Mužete mi poradit co vegetariánskýho mám uvařit kojící ženě aby to nenadýmalo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit vařit první kojenecké příkrmy! S druhým dítětem je to taková pohoda, člověk má prošlapané slepé uličky a úskalí začátků a už jen vychytává další a další zlepšováky, aby to šlo hladce, snadno a s chutí na obou stranách :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: když koukám do kalorických tabulek, babáty jsou na poměr výživových hodnot (KJ, bílkoviny, cukry, tuky) dost podobném bramborám, ber je jako přílohu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZEMINO: teď jsem rozmrazovala porci, kterou jsem hodila na mrazák před odjezdem na hory, a teda Bára protestovala, že čerstvé je lepší (musela jsem s ní souhlasit, ač v tom byl jen batát-mrkev-krůta, tak to mělo takovou tu chuťově-konzistenční pachuť, co mívají mražené brambory...)

SOLEI: on to reálně problém není, spíš jsem si říkala, jak moc hrotit to přidávání jiné zeleniny... přinejhorším budu mít teď častěji batátové kari s hráškem a rýží, stejně bych se mohla užrat :-)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TRISSIE: nevim,jak je holcicka stara, ale ty prvni ciste zeleninovy prikrmy,jsem davala casto bataty se spenatem,ktery moc oblibeny nebyl, ale v ty sladky chuti se ztratil.
    coz teda neresi tu velkou hlizu samozrejme...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: já dělala batát jako přilohu..a prostě jsem ho uvařila celý a dala do formiček do mrazaku..a vytahovala porci..byl pojidatelný
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: vzato z výživového hlediska - víc příloha, je to hlíza stejně jako brambora.
    Taky slavim úspěchy s batatem, ale tu hlízu teda vařím na víckrát.
    Jak je Baruška šikovná? Mrkev na kousíčky uvařená do mrtva a mastena máslem kuličky rozmrazeneho hrášku atd. by mohly docela dost zachránit. Já to malé dávám po kuličce když třeba něco chystám a tak (je to na dlouho) , zabaví se a nají se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dotaz na batát - je to spíš příloha (jako brambora), nebo zelenina (jako mrkev), nebo prostě kombo?
    maličká na batátu absolutně ujíždí, akorát že ty hlízy jsou dost velké, takže i z půlky je na dva obědy a moc místa na další zeleninu nezbývá.

když byly malé starší děti, tak se u nás batáty sehnat moc nedaly, takže to vlastně řeším poprvé :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam