• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    IKARIE: co je to za super přístroj, který sám uvaří kaši, prosím?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    IKARIE: Ja jsme jednu dobu jela hodne na kasich Nomina. Maji hodne druhu a je to rychle hotove
    Domů | Nominal
    https://www.nominal.cz/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IKARIE: Ječné vločky, jáhly, pohanka, kukuřice (polenta), amarant (ten bych teda spíš k něčemu přidávala než dělala kaši jen z něj, je hodně škrobovatý)... konkrétní recepty (poměr zrna a tekutiny a dobu vaření googli). No a samozřejmě klasika pšeničná krupice, pokud nevadí lepek.

Obecně kaši uvaříš prakticky z jakékoliv obilniny nebo luštěniny (ty jsou teda lepší na slano než s ovocem :-) )
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mladsi dceri (7,5 mesice) dost chutnaji kase. starsi syn to vubec nechtel a nechce doted, ja to taky moc nejim, tak jsem bez inspirace. mam chytreho robota, co vari a zvladne mi kasi uvarit rano behem 20 min co se mejeme a oblekame, vcetne napareni ovoce, ktere se pak da s kasi rozmixovat. delala jsem zatim jen vlockovou a ryzovou - z ceho dalsiho by kase sla vyrobit?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MONI: hahaha, vyloženě jarní odstín :-) , ale já bych si ji dala :)
    no děkuju všem, jako nic jako pistáciový krém určitě nezvládnu, inspirovali jste mě a už jsem to trochu vymyslela.
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: na dort by šel použít pistáciový puding - na obarvení krému nebo i korpusu. (Dcera měla jednou ve školce litou buchtu "pistáciovník", která byla zelená, ale recept se mi na internetu nepodařilo najít:-(
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: pokud jsou děti už větší, tak nivová pomazánka je taky zelená :-)
    Nechají se udělat i zelené palačinky, stačí do těsta přidat rozmixovaný špenát.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    SHINIGAMI: tak to zní docela nechutně :-) , ale na druhou stranu by to vyřešilo zoufalý nedostatek času, který mám na přípravu...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    GILLIATT: co potravinarske barvivo na bazi chlorofylu? Pak muzete mit zelene vselicos;).
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    super holky díky,
    HUJERKA: lučina s pažitkou, nějak to pomixovat, to by šlo. Medvědí česnek a guacamole neprojdou přes děti..
    PETATA: vypadá krásně, nějaký špenátový koláč bych mohla zvládnout, to se dá připravit i den předem.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GILLIATT: Z avokáda guacamole, zeleně obarvit žervé/lučinu nadrobno nasekanou cibulovou natí nebo se myslím už sežene medvědí česnek. Moje oblíbené jsou brokolicové špalíčky, na oslavu super, měli jsme je jednou na Silvestra: http://www.pradobroty.cz/2016/02/brokolicove-spalicky-z-trouby.html
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Syn má letos narozky na zelený čtvrtek. tradičně děláme špenátovou polévku, ale letos bude pohoštění a dort, pár dětí, pár dospělých, Hledám tipy na něco zeleného, rychlého, dobrého, aby to jedly i děti - pomazánka, placičky...,možná něco z avokáda? napadá vás něco?
    a ještě jeden dotaz, velikonoční nádivka - půjde zamrazit? Nebude pak rozblemclá?
    díky díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mám další baby-friendly recept pro #pomalyhrnec

kuřecí stehenní řízky (nahrubo očištěné - odkrojit větší kusy tuku a takový ten tvrdý kousek kloubu, pokud tam je - ale šlachy klidně nechat) rozložit na dno pomalého hnrce, osolit, zalít rajčatovou omáčkou (já použila LIDL rajčata s bazalkou), zapnout na 3-4 hodiny na high nebo na 7-8 na low, vidličkou natrhat maso v omáčce na kousky a servírovat s těstovinami a oblíbeným sýrem.
    mnou použitý poměr byl cca 1:1 (asi 3/4kg řízků a 750g láhev omáčky), ale příště dám omáčky míň, tak 2:3.

není to raketová věda, ale maso je úžasně měkké a vhodné i pro batolata, která toho moc neukoušou, a současně neurazí ani dospělého.

(a i s vařením těstovin jsem měla večeři na stole do patnácti minut od chvíle, kdy jsem unavené a hladové děti přivlekla z neúspěšné výpravy za jarními botami :-)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    taky přidám tip na rychlou a chutnou polévku: koipit zeleninovou směs Minestrone, povařit ( já ve vývaru), přidat konzervu rajčat, bazalku a hotovo! :-) Synovi jsem to zahustila špaldovou jiskou a nam dochutila cesnekem, soli a peprem a luxus ;)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ZEMINO: malej zblajznul celou kisku, on miluje bobulovité ovoce, šťávu vybíral prstem :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GOLDBERRY: tak to mám radost.), je dobrá a hlavně rychlá a jednoduchá.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GILLIATT: Právě jsem dovarila a asi ji mladému pánovi sežeru.. Mrkev jsem pro začátek osmahla na másle a je skvělá. Zarazuji a ještě jednou děkuji!
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    U nás boduje pórková s krupičkou a parmazánem http://www.apetitonline.cz/recepty/8042-porkova-polevka.html
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    * jestli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam