• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    IKARIE: jinak u nas v tomto veku hodne frcela pohankova kase s nastrouhanym jablkem a skorici. Nebo pozdeji se svestkami/broskvi..
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    IKARIE: co je to za super přístroj, který sám uvaří kaši, prosím?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    IKARIE: Ja jsme jednu dobu jela hodne na kasich Nomina. Maji hodne druhu a je to rychle hotove
    Domů | Nominal
    https://www.nominal.cz/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IKARIE: Ječné vločky, jáhly, pohanka, kukuřice (polenta), amarant (ten bych teda spíš k něčemu přidávala než dělala kaši jen z něj, je hodně škrobovatý)... konkrétní recepty (poměr zrna a tekutiny a dobu vaření googli). No a samozřejmě klasika pšeničná krupice, pokud nevadí lepek.

    Obecně kaši uvaříš prakticky z jakékoliv obilniny nebo luštěniny (ty jsou teda lepší na slano než s ovocem :-) )
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mladsi dceri (7,5 mesice) dost chutnaji kase. starsi syn to vubec nechtel a nechce doted, ja to taky moc nejim, tak jsem bez inspirace. mam chytreho robota, co vari a zvladne mi kasi uvarit rano behem 20 min co se mejeme a oblekame, vcetne napareni ovoce, ktere se pak da s kasi rozmixovat. delala jsem zatim jen vlockovou a ryzovou - z ceho dalsiho by kase sla vyrobit?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MONI: hahaha, vyloženě jarní odstín :-) , ale já bych si ji dala :)
    no děkuju všem, jako nic jako pistáciový krém určitě nezvládnu, inspirovali jste mě a už jsem to trochu vymyslela.
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: na dort by šel použít pistáciový puding - na obarvení krému nebo i korpusu. (Dcera měla jednou ve školce litou buchtu "pistáciovník", která byla zelená, ale recept se mi na internetu nepodařilo najít:-(
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: pokud jsou děti už větší, tak nivová pomazánka je taky zelená :-)
    Nechají se udělat i zelené palačinky, stačí do těsta přidat rozmixovaný špenát.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    SHINIGAMI: tak to zní docela nechutně :-) , ale na druhou stranu by to vyřešilo zoufalý nedostatek času, který mám na přípravu...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    GILLIATT: co potravinarske barvivo na bazi chlorofylu? Pak muzete mit zelene vselicos;).
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    super holky díky,
    HUJERKA: lučina s pažitkou, nějak to pomixovat, to by šlo. Medvědí česnek a guacamole neprojdou přes děti..
    PETATA: vypadá krásně, nějaký špenátový koláč bych mohla zvládnout, to se dá připravit i den předem.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GILLIATT: Z avokáda guacamole, zeleně obarvit žervé/lučinu nadrobno nasekanou cibulovou natí nebo se myslím už sežene medvědí česnek. Moje oblíbené jsou brokolicové špalíčky, na oslavu super, měli jsme je jednou na Silvestra: http://www.pradobroty.cz/2016/02/brokolicove-spalicky-z-trouby.html
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Syn má letos narozky na zelený čtvrtek. tradičně děláme špenátovou polévku, ale letos bude pohoštění a dort, pár dětí, pár dospělých, Hledám tipy na něco zeleného, rychlého, dobrého, aby to jedly i děti - pomazánka, placičky...,možná něco z avokáda? napadá vás něco?
    a ještě jeden dotaz, velikonoční nádivka - půjde zamrazit? Nebude pak rozblemclá?
    díky díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mám další baby-friendly recept pro #pomalyhrnec

    kuřecí stehenní řízky (nahrubo očištěné - odkrojit větší kusy tuku a takový ten tvrdý kousek kloubu, pokud tam je - ale šlachy klidně nechat) rozložit na dno pomalého hnrce, osolit, zalít rajčatovou omáčkou (já použila LIDL rajčata s bazalkou), zapnout na 3-4 hodiny na high nebo na 7-8 na low, vidličkou natrhat maso v omáčce na kousky a servírovat s těstovinami a oblíbeným sýrem.
    mnou použitý poměr byl cca 1:1 (asi 3/4kg řízků a 750g láhev omáčky), ale příště dám omáčky míň, tak 2:3.

    není to raketová věda, ale maso je úžasně měkké a vhodné i pro batolata, která toho moc neukoušou, a současně neurazí ani dospělého.

    (a i s vařením těstovin jsem měla večeři na stole do patnácti minut od chvíle, kdy jsem unavené a hladové děti přivlekla z neúspěšné výpravy za jarními botami :-)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    taky přidám tip na rychlou a chutnou polévku: koipit zeleninovou směs Minestrone, povařit ( já ve vývaru), přidat konzervu rajčat, bazalku a hotovo! :-) Synovi jsem to zahustila špaldovou jiskou a nam dochutila cesnekem, soli a peprem a luxus ;)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ZEMINO: malej zblajznul celou kisku, on miluje bobulovité ovoce, šťávu vybíral prstem :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GOLDBERRY: tak to mám radost.), je dobrá a hlavně rychlá a jednoduchá.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GILLIATT: Právě jsem dovarila a asi ji mladému pánovi sežeru.. Mrkev jsem pro začátek osmahla na másle a je skvělá. Zarazuji a ještě jednou děkuji!
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    U nás boduje pórková s krupičkou a parmazánem http://www.apetitonline.cz/recepty/8042-porkova-polevka.html
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    * jestli
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    IKARIE:
    TRISSIE:
    SAAYURI:
    PETATA:
    GILLIATT:
    PROMETHEA:

    Moc díky všem! A ještě ten pacholek přestane jíst i polévky, v nějaké to asi utopím :-).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GOLDBERRY: ještě nepadla krupicová (já jí říkám dětská, páč se dá udělat i bez cibule)
    1, na másle opražit lžíci krupice (ta jemná krupička) než začne vonět
    2, přidat zeleninu (např. mrkev, pórek)
    3, sůl, pepř, koření
    4, ke konci ještě dozahustit krupičkou dle žádané hustoty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam