GILLIATT: S týmto tiež bojujem a zdá sa mi to byť vlastne dosť náročná disciplína.. snažím sa variť vždy viac toho, čo sa dá použiť ako komponent do ďalšieho jedla. Takže vždy viac ryže (ako druhé jedlo je potom ryžový nákyp, "rizoto", nejaké stirfry..), vajíčok (ako bielkovina k nejakej zelenine, alebo do rôznych "misiek", šalátov..), pečenej zeleniny (znova, rôzne "misky", vlažné šaláty, alebo rozmixovať do hustej polievky), "zrna", napríklad pšena, quinoy, atď (z toho robím sladké raňajkové kaše, alebo ako základ do rôznych tých misiek), mäsa (potom do tortilly, alebo do "rizota"), alebo aj cestovín (úplne obyčajné cestoviny s vajíčkom:)
Tie "misky" sú improvizované jedlá, kde je základ obvykle nejaké to zrno, k tomu zelenina, surová a/alebo pečená, a nejaká bielkovina - mäso, vajíčko, syr, tempeh.. a nejaká omáčka/šťava, takže napríklad pesto, alebo orechové maslo, tahini,..), na vrch ešte niečo zábavné na ozdobu, semienka, oriešky, atď. Dá sa to veľmi rýchlo zostaviť z predpripravených súčiastok, ale konkrétne názvy to nemá.:) (resp., podľa toho, čo tam dáš, to môže pripomínať napríklad burrito bowl, alebo gado gado, alebo sabich, atď atď..:)