• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MORPED
    MORPED --- ---
    GILLIATT: a co to zavarit? Ja tady tyto jidla zavaruju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GILLIATT: gulase, ragu a chili con carne mrznou dobre. A veprova v mrkvi a taky veprova na slanine. Hovezi s rajskou dtto.

    Zn: jezdime na hory uplne stejnym modelem 😀
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ADELHAIDA: jo, dobrý nápad!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GILLIATT: A co udělat kuře na paprice bez smetany (stejně se tam přidává až nakonec) a holt vzít smetanu s sebou? Až to budeš ohřívat, smetanu jednoduše vmícháš.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GILLIATT: nikdy mi nepřišlo. Je potřeba teda ji mrazit už nakrájenou. My to děláme tak že nakrájíme studenou a potřeme tou ztuhlou šťávou a pak naskládáme zpátky k sobě jako kdybychom chtěli tvořit bochník.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GENEVIEVE: a sekana se da zmrazit? Resp.treba ta rajska s masovejma kulickama? Neni to maso pak rozblemcly?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GILLIATT: nevím jestli bych to nechávala do dalšího dne. Nejlíp mi vychází věci jako sekaná nebo rajčatový omáčky.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Ahoj, dá se mrazit kuře na paprice? Nevadí tam ta smetana?
    Potřebuji ted něco navařit a zamrazit na hory, co budou asi za měsíc. Moje představa je - vytáhnout to z mrazáku, dát na horách do lednice a mít ten den a další den z toho teplou večeři. díky, díky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORPED: Kuskus ne, ale rýži má rád, rizoto zkusím. Díky.

    Včera byly masový kuličky s těstovinami a přestože frflal nad rajčaty v omáčce, nakonec myslím docela dobrý.
    MORPED
    MORPED --- ---
    QUANTI: CO RIZOTO?kUSKUS?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    QUANTI: Kromě toho co tu zaznělo mě napadají čockové karbanátky a cizrna na paprice, to mi u dětí prochází. A milují tortillu zapečenou v toustovači plněnou fazolemi v rajčatové omáčce s česnekem, na to čedar :-) Když už musí být k večeři pečivo, co ho doplnit koktejlem z ovoce, jogurtu a mléka nebo prostě jogurtovým nápojem?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    QUANTI: Kdyby zvládal cizrnu, tak já pravidelně dělám cizrnový curry, ze zeleniny by tam teoreticky mohla být i jenom ta mrkev (jinak tam může cokoli, na zbytky je to super). A chilli sin carne, to už tu zaznělo.
    Škoda těch vajíček, to je u nás záchranná varianta, tolik variant!

    A pak bych zkusila objevit polívky, když si dá misku před těma rohlíkama, tak jich třeba nesní tolik. A když tam budeš lít vývar misto vody, tak i bílkoviny budou :). U nás je poměrně často vývar, hrášková, pórková. Z mletýho je třeba dobrá gulášovka.
    ULO
    ULO --- ---
    GENEVIEVE: já mám s pečlivém a jeho stravitelnosti problém od jakživa. Pekla jsem jednu dobu kvaskovy chleb, muži sice chutnal, ale přišel mi takový nijaky, takže jsem dělala toustovy chleb, maslo, supr mouka ze mlýna. Bylo to chutný, to jo, ale jist denně to nemůžu. Je to, proti chlebu z poradne zraleho testa, takové plytké a neuspokojivé. Leč jednou za čas si dat toustak zapeceny s máslem a pomerancovou marmeladou…nebo croque monsieur…. Mmmmm :P
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: jasně, to by asi šlo podobmě, ale už to není taková hitparáda :-(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ULO: my začali kupovat toasťák z pekárny, máslovej, a je teda skvělej. Necítím se už tak blbě, že mu ho dávám a sama si moc ráda dám. A aby neplesnivěl, tak mrazím. Z toho co jsem brala předtím a vydržel i tři měsíce zavřenej a neplesnivej, mi bylo ouvej :-D
    ULO
    ULO --- ---
    QUANTI: chápu my máme doma taky toustak (má tu delší tradici, pro kvaskovy chleb se musí do pekárny a cena je vysoká) a je mi spatne už jen z pohledu na nej. Máme ho alespoň z celozrne mouky. Dětem jídlo limituju, varim na porce bezezbytku, pecivo mají na počet. Přídavky jsou pouze omezeně. Syn je hrozne rozežraný, to není imho dobre. Bez omezení mohou jen jablka a okurky (mohly by i mrkev, ale ta je v ukryta v lednici). To je pak vidět jestli je to hlad nebo rozežranost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE: tousťák jo, já myslela klasický žitno-pšeničný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: zkusit pita chleby?
    nebo možná burgery? burger s trhaným masem?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: toasťák mrazím furt. Vložím mezi něj pečící papír aby šel vyndat jeden plátek a narvhu ho zmražený do toastovače (jako toho vyskakovacího) a je z něj supr toast.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Zrovna chleba mi přijde, že se blbě rozmrazuje, mívám ho pak vlhkej. Ale zauvažuju tímhle směrem. Pár celozrnných housek v mrazáku mívám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam