• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORPED: Kuskus ne, ale rýži má rád, rizoto zkusím. Díky.

    Včera byly masový kuličky s těstovinami a přestože frflal nad rajčaty v omáčce, nakonec myslím docela dobrý.
    MORPED
    MORPED --- ---
    QUANTI: CO RIZOTO?kUSKUS?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    QUANTI: Kromě toho co tu zaznělo mě napadají čockové karbanátky a cizrna na paprice, to mi u dětí prochází. A milují tortillu zapečenou v toustovači plněnou fazolemi v rajčatové omáčce s česnekem, na to čedar :-) Když už musí být k večeři pečivo, co ho doplnit koktejlem z ovoce, jogurtu a mléka nebo prostě jogurtovým nápojem?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    QUANTI: Kdyby zvládal cizrnu, tak já pravidelně dělám cizrnový curry, ze zeleniny by tam teoreticky mohla být i jenom ta mrkev (jinak tam může cokoli, na zbytky je to super). A chilli sin carne, to už tu zaznělo.
    Škoda těch vajíček, to je u nás záchranná varianta, tolik variant!

    A pak bych zkusila objevit polívky, když si dá misku před těma rohlíkama, tak jich třeba nesní tolik. A když tam budeš lít vývar misto vody, tak i bílkoviny budou :). U nás je poměrně často vývar, hrášková, pórková. Z mletýho je třeba dobrá gulášovka.
    ULO
    ULO --- ---
    GENEVIEVE: já mám s pečlivém a jeho stravitelnosti problém od jakživa. Pekla jsem jednu dobu kvaskovy chleb, muži sice chutnal, ale přišel mi takový nijaky, takže jsem dělala toustovy chleb, maslo, supr mouka ze mlýna. Bylo to chutný, to jo, ale jist denně to nemůžu. Je to, proti chlebu z poradne zraleho testa, takové plytké a neuspokojivé. Leč jednou za čas si dat toustak zapeceny s máslem a pomerancovou marmeladou…nebo croque monsieur…. Mmmmm :P
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: jasně, to by asi šlo podobmě, ale už to není taková hitparáda :-(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ULO: my začali kupovat toasťák z pekárny, máslovej, a je teda skvělej. Necítím se už tak blbě, že mu ho dávám a sama si moc ráda dám. A aby neplesnivěl, tak mrazím. Z toho co jsem brala předtím a vydržel i tři měsíce zavřenej a neplesnivej, mi bylo ouvej :-D
    ULO
    ULO --- ---
    QUANTI: chápu my máme doma taky toustak (má tu delší tradici, pro kvaskovy chleb se musí do pekárny a cena je vysoká) a je mi spatne už jen z pohledu na nej. Máme ho alespoň z celozrne mouky. Dětem jídlo limituju, varim na porce bezezbytku, pecivo mají na počet. Přídavky jsou pouze omezeně. Syn je hrozne rozežraný, to není imho dobre. Bez omezení mohou jen jablka a okurky (mohly by i mrkev, ale ta je v ukryta v lednici). To je pak vidět jestli je to hlad nebo rozežranost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE: tousťák jo, já myslela klasický žitno-pšeničný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: zkusit pita chleby?
    nebo možná burgery? burger s trhaným masem?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: toasťák mrazím furt. Vložím mezi něj pečící papír aby šel vyndat jeden plátek a narvhu ho zmražený do toastovače (jako toho vyskakovacího) a je z něj supr toast.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Zrovna chleba mi přijde, že se blbě rozmrazuje, mívám ho pak vlhkej. Ale zauvažuju tímhle směrem. Pár celozrnných housek v mrazáku mívám.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE: Bohužel tortilly nejí :/ jídal je jako batole, ale už X let je nechce. Právě se obávám, že tvarohový neprojdou, jak se obecně vyhýbá téměř všem mléčným výrobkům, ale zkusím mu nabídnout, třeba mě překvapí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tak dávat do mrazáku a vyndávat jen potřebné množství?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ULO: Jj, občas nahradím, ale chleba má nevýhodu, že ho doma nikdo jiný nejí, tousťák proti tomu vydrží a občas zachrání třeba snídani (dcera teď trochu bojuje, dřív snídala bezlaktózové jogurty, ale po ránu jí nedělají dobře už ani ty, vždycky musí na WC, a zároveň nemá po ránu moc hlad na nějaké velké, třeba pečivové snídaně, ale toust občas projde, atd.). Luštěninové těstoviny jsou super nápad, to vyzkouším (a kdyžtak dojím sama).
    ULO
    ULO --- ---
    QUANTI: a co kvaskovy chleb místo toustoveho? Je urcite stravitelnejsi a prý dodá rychleji pocit sytosti.

    Ještě mě napadá, že můžeš zkusit těstoviny z luštěninove mouky, u nás se to tedy neujalo (měli jsme z dm), jedly jenom čočkove fusiny (z Albert Heina), ale ty přestali u nás prodávat.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: To grahamový pečivo právě bejvá takový kropenatý, ne vyloženě hnědý a taky není tak "uhňáclý" jako klasický celozrnný.
    Co teda koupit nějaký omezený množství bílýho pečiva a zbytek celozrnnej? Na chuť bude mít bílý a na hlad celozrnný:-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    a ještě mě napadá, co tortily? Tam propašuješ leccos.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: a co obecně tyhle pomazánky? Jakože k cz chlebu nebo tak, zkusit třeba rybičkovou, nebo nějaký na bázi tvarohu?

    Jinak luštěninový placičky mi přijdou super, dá se k tomu dát právě tvarohovej dip. A třeba je neudělat jako placičky ale špalíčky, aby se to dobře namáčelo a je to víc fun.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: Už jsme se dopracovali k celozrnné housce do školy, kde jim to docela i hlídá učitelka, takže se děti snaží o zdravé svačiny, ale bílé mu chutná víc, takže se mě "na volný čas" snaží ukecávat na světlé :)) můžu zkusit zase po nějaké době zaexperimentovat s tmavým tousťákem/chlebem, pozvednout třeba tuňákovou pomazánkou, tu má rád.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Jasně, chápu. A co ještě kupovat celozrnný verze pečiva? Toho sní míň a má to v sobě i nějakou tu bílkovinu. Grahamový pečivo je fajn - působí dost podobně, jako to z bílý mouky, ale benefity jsou o dost jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam