Zrušili moji oblíbenou restauraci “madre española” a tak jsem se pustila do vaření jimi inspirovaných jídel sama. Myslím, že to může být čerstvý vítr v jídelníčku. Děti byly spokojenřé a já, jakožto nutriční dozor taktéž, teda ne že by to bylo až takové terno, ale je to výživově bohatší, než těstoviny s pestem nebo sugem.
Podobných receptu lze na netu najít mraky, ja postupovala podle tohoto receptu, který se dost blížil Madre española: Do blendru se hodí pečené paprika, (červená) cibule, česnek a rozmixuje na kaši. Cele se to nalije na opečená kuřecí stehna (já je pekla v troubě, měla jsem čerstvě vydrhnuty sporák), přidá se piksla rajčat a okoření se jedním bobkový listem, par kuličkami nového kořeni, kusem skořice a v receptu byl tymián a rozmarýn. Pak se ještě přidá namočená/předvařená hnědá čočka (asi jeden šálek a par (3) nakrájené brambory. Pak v receptu psali dusit, ale já jsem to dala do trouby na program pomalé pečení bez poličky, protože jsem maso měla na vrchu, tak aby mu zůstala kůrčička. Na závěr se mohla přidat trocha strouhané čokolády, s tou je to dobré ale není nutná. Podávala jsem to s rýží.