Tak mě opět bere touha postavit si doma nějaký jednoduchý router z 20mm překližky. Hodně se mi líbí
Solidis z http://www.holzmechanik.de/solidis.html, ale ten má pracovní plochu jenom 300×300 mm (z osu 60 mm). Já bych chtěl přibližně 400 × 700 mm . Minimálně bych potřeboval v jedné ose alespoň 325 mm, což nevím, jestli bych u toho Solidise zvládnul nějak ošéfovat.
Osa Z 60 mm stačí, ale 200 mm by bylo fajn, kdybych náhodou uvažoval, že na to nasadím extrudér pro 3D tisk...
Přesnost v řádu desetin mm je pro mě dostačující. Jestli máte tip na nějaký hotový plánek, tak bych se na to rád mrknul. Nerad bych něco vymýšlel sám. Nemám s tím totiž žádné zkušenosti a akorát bych si komplikoval život. To raději sáhnu po menší pracovní ploše a ověřeném řešení.
Taky mě hodně zaujal
Tron+ v Medvědovo blogu. Ale počítal jsem spíše s kuličkovým lineárem a šroubem a taky netuším, čím to lepil. Nicméně pracovní prosto 960 × 480 × 90 mm mi připadá hodně dobrý.
Moje základní představa je stavba na etapy, podle rozpočtu. Tedy našetřit na jednu etapu, nakoupit a smontovat. Pak zase nabrat dech - tedy našetřit na další etapu a zase pokročit. Počítal jsem s cenovkou tak do 15 tisíc, ale to asi není moc reálné. Tím spíš bych stavbu potřeboval rozdělit do několika etap.