• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    Diskuze týkající se problematiky při stavbě domácího CNC a i jiných obráběcích strojů, nejsem žádnej profík, ale můžeme se zde společně podělit o těch pár poznatků co jsme nasbírali. Samozřejmostí bude prezentace našich výrobků a výsledných produktů.
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SALAM23: Jo, tak jako dalsi monitor ti to neberu :-) Zrovna ted resim, ze nektery lidi pouzivaj bCNC na takovyhle ubastlenym HMI. Je tam funkce prepnout na dvojitou velikost ikonek, aby to lip fungovalo na dotykaci. Bohuzel novy funkce se tam nevejdou, takze pred vydanim dalsi verze budem muset ty ikonky sesypat, aby se to veslo na maly displaye...

Raspberry Pi CNC Case: 5 Steps (with Pictures)
    https://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-CNC-Case/

JVCNC: Diky za shrnuti. Jinak s-curve ma GRBL v TODO. o tom jak dlouho v kuse to pobezi neresim, kdyz to SALAM23 pripojuje k xcarvu :-)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    HARVIE: jelikoz mi na pc bezi soucasne ted vic masinek ,plottr,3dtiskarna,freza a je pro me dost neprakticky k nemu furt behat - tak tohle HMI pouziju jako ovladac pro frezu a druhy monitor ,na hlavnim monitoru budu mit reba tisk a tiskarnu budu ovladat klasicky mysi a klavesnici "tam se nemusi moc zasahovat" no a frezu chci ovladat pres tenhle panel abych prave nemusel vubec sahat na pc - na vizualizaci g kodu mi staci to 12" lcd uplne bohate staci
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: 500 stran je prd, to ma kdejake servo nebo trochu chytrejsi VFD.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: takze to byla jednoucelovka s PLC, ne klasicke CNC. S tim by mohli pomoct tady [ Průmyslová automatizace a robotika ]

HARVIE
    HARVIE --- ---
    SALAM23: Tak jestli je to proste PC s ethernetem a USB, tak na tom muzes asi mit nainstalovanej software pro libovolnou masinu...

SALAM23: Ja si uplne nejsem jistej, ze tyhle "profi" masiny maj nejakou vyhodu proti tomu co pouzivam ja. Nutno dodat, ze to rikam jako clovek, kterej s tim nema zadnou zkusenost... Ale uz jen ta abecedne razena klavesnice mi prijde k nastvani. Je neco, co tyhle "profi" kontrolery umi navic proti beznejm hobby resenim?

Popravde mi prijde jako vyhoda, kdyz muzu g-kod do masiny posilat ze stejnyho pocitace na kterym mi bezi CAM. Delat cam na maly obrazovce u ktery musis typicky stat mi prijde otrava, takze dava smysl ovladat stroj rovnou z notasu. Nosit to furt na flashce je opruz. Samozrejme v seriovy vyrobe, kdy tam stoji brigadnik a jen upina material a macka start je to neco jinyho... Tam uz se to kolecko mezi CAMem a strojem neresi...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JVCNC: no ted se prokousavam Siemensackym programem pro tenhle panel a celkovy ovladani masiny - jmenuje se to Step7 a proti tomu s cim jsem doposavad pracoval,je to uz fakt moc profi,hodne se ztracim ve vsemoznym nastaveni "manual asi 500 stranek" tak mam o zabavu postarano - zatim mi to s tim stepem dost zlobi,ale aspon komunikuje a budu to asi dlouho ladit nez to bude pro tu moji sranda masinu pouzitelny
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: no vida, to jsi pokrocil vic nez ja, ja si k tomu cinskemu panelu zatim jen domu dovezl stul abych mel kam dat strojek kterej k nemu pridratuju.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    HORST_FUCHS:
    Photogrammetry - 3D scan with just your phone/camera
    https://www.youtube.com/watch?v=ye-C-OOFsX8
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JVCNC: tak jsem to HMI zatim ne teda uplne kompletne rozchodil - ale zda se ze to bude krasne fungovat jak s Machem tak i s GRBL - trosku jeste valcim s mapovanim custom buttonu,ale i to se povede - dalsi vetes co mi udelala obri radost

TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HORST_FUCHS: Ať si sežene Kinect for Xbox One... ten umí udělat sken obličeje celkem přesně ;) z toho mu vypadne .stl a z toho ať si to prožene CAMem pro tu jeho mrchu ;)
    CHIX
    CHIX --- ---
    at projede net 3d modelu je tam hafo
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JVCNC: melo by to byt z nejaky velky 4 osy masiny - o vikendu to privezu domu,tak to pak poradne okouknu - jen vim ze to jde zapnout a nabehnou vidle vic nic
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: z ceho to je? ten panel vypada jak HMI z nejake jednoucelovky, zkousel jsi to uz zapnout?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JVCNC: ke me se ted uplnou nahodou dostal zase tenhle kousek historie - zadara ,neber to :D a jeste s 3kw vretenem - obcas se vyplati byt vyhlaseny vetesnik -

JVCNC
    JVCNC --- ---
    CHIX: je to nejnovejsi verze tohodle https://www.aliexpress.com/...tepper-motor-and-servo-motor-NC-engraving-machine-CNC/32538034211.html tak nova ze nikde na internetu o ni jeste neni ani zminka
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JVCNC: zvětší ale furt to mám rozmazaný.
    CHIX
    CHIX --- ---
    a znacka?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    MILAZAJICEK: kdyz na nej kliknes tak se zvetsi
    jinak je to levnej cinskej 4 osy RS
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JVCNC: z toho obrázku není moc znát co to je.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    mam na hrani novou hracku, zatim jsem to moc nezkoumal tak az se v tom trochu povrtam a bude zajem tak o tom neco muzu napsat
    IMG-20181119-162304
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam