VYHULENY_UFO: k tomu Ivanovi a jeho vztahu s Antifa: chápal bych tuhle kritiku, kdybys byl fanoušek např. Trumpa a alt right, kteří se proti Antifě vymezujou (ačkoliv u nás de-facto jde jen o lobby podporující vynucování existujících zákonů, které trestají propagaci totalitních režimů...). Ale jinde se tváříš, že nejsi, tak to prostě nechápu.
Přijde mi to jako daleko inteligentnější projev určité levicovosti, než bylo např. Stropnického tajtrlíkování s Fučíkem (ten sice byl obětí fašismu, ale předtím měl za sebou historii někoho, kdo stalinský SSSR viděl, ale napsal o něm do Rudého Práva to, co se od něj čekalo... zatímco jiní kdo to tam viděli třeba stihli bít na poplach. to je as jako kdybych se já vrátil s Číny a mlčel o věcech, co mi tam zarazily a jen opěvoval úžasné plně vyprodané rychlovlaky...). Stropnický se podílel se Zelenými na takové formě akademické pseudolevice, která byla vzácně nestravitelná pro prostý dělný lid (kterému imponují spíš olezlí dědci typu Zeman či Kubera), skutečné levicové aktivisty i enviromentalisty (inu, kazit kšeft exportérům ropy, to se neodpouští.. kdo chce být vidět, musí umět volit témata a Fučík s LGBT byl prostě špatný mix).
Piráti naproti tomu jdou daleko jednodušší cestou: prostě si jen hlídáme, proti komu a čemu všemu se zbytečně vymezovat nebudeme a ozýváme se víceméně jen proti věcem, které jsou za hranou trestného činu (s tím, že současně jiné zákony chceme zmírnit, protože jejich smysl nechápeme). Můžeš si tady fantazírovat jak chceš, ale jedno je jisté: ať už je definice komunisty jakákoliv (sebe-definice, nebo pohled zvenčí), tak stěží to funguje tak, že "komunista je ten, o kom to prohlásí id VYHULENY_UFO, protože na to má prostě čich".