• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    OOHN: A je to ciste vina Danyska a spol? Podivej se na me: hned po par zpravach mi XChaos podsouva neco, co jsem vubec nerekl a predvadi klasicky argumentacni fauly a LINKOS je celej nadsenej ze jsem nenapsal slovo "zdejsi" v "hlavni reprezentant" a muze se na tom tocit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OOHN: jaká laskavost k lidem, co maj corku v názvu partaje?
    OOHN
    OOHN --- ---
    Hele, já beru, že piráti nejsou ideál a to co píše Danysek nebo Ufo jsou občas zajímavý a věcný připomínky a jsem za ně rád. Jenže jsou zabalený do smrdutý obálky a poslední dobou už jsem si odvykl se s jejich komentářema vůbec zabývat, ať už je jejich obsah jakýkoliv. Ta nevraživost z nich jenom kape a já děkuji, ale nemám zájem.

    Vědomosti používané bez laskavosti jsou k ničemu tomu, kdo je používá.
    True story.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: jediný kdo jeste nemá od ufa a Danyska DI a zároveň je ochotnej ztrácet čas reagovat na jejich bludy...?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Zdejsi hlavni reprezentant. S tim uz souhlasis?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: XCHAOS je hlavní reprezentant pirátů? Aha, no možná u tebe
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Hrej si tady s nima sám. Ten hrnek tam nacpal iPad a jeho auto opravy :-/
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: jinými slovy - kašlu na příznivce, důležití jsou trollové. To vypadá na unbook a hrnek si tedy s nima sám
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: veřejné knihovny byly forma volného nekomerčního sdílení - tomu nerozumim. Ja mam pocit, ze ten bod piratskeho programu ""Z dlouhodobého hlediska chceme povolit nekomerční sdílení" se netyka jen knihoven, ale _veskereho_ "nekomercniho" sdileni. Chapu to spatne? Jestli to chapu spatne, upresni to. Jestli dobre, tvoje argumentace moc nedava smysl, protoze "pro knihovny" a "pro vsechny" je zatracene velkej rozdil.

    celá tahle věc dnes není už tak stěžejním bodem programu českých Pirátů - ale porad to tam mate, tak se nedivte, ze se tu a tam nekdo ozve.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, veřejné knihovny byly forma volného nekomerčního sdílení. celé je to o tom, že obchodní modely, postavené na existenci nějakých poměrně značných nákladů na kopírování, jsou v momentě, kdy se kopírování stalo obecně dostupným pro většinu populace, vynutitelné jen prostřednictvím masové represe. celá tahle věc dnes není už tak stěžejním bodem programu českých Pirátů, kteří se do značné míry shlédli v tom stát se catch-all party, zaměřenou na úplné vítězství ve volbách, ale pořád je docela mohutným zdrojem nepochopení.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: každopádně jsem měl pravdu min. v tom ohledu, že nejsem na volitelném místě. - ne, nemel jsi pravdu. Tvrdil jsi doslova "na kandidátce vůbec nebudu". Lhal jsi.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: není to falešná dichotomie. Ale prdlajs. Moje "Piratske tlak na "volne nekomercni sdileni" je spatne" proste ani nahodou neimplikuje tvoje "úprava copyrightu, na základě které asi 100 let fungovaly třeba veřejné knihovny, je podle tebe špatně? ". To cos napsal je proste klasickej argumentacni faul a manipulace.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tak samotného mi to překvapilo, že jsem prošel primárkama. a když jsem viděl, kdo na kandidátku postoupil, tak se mi úplně odstupovat nechtělo.

    každopádně jsem měl pravdu min. v tom ohledu, že nejsem na volitelném místě. ale jaký to má v takovém případě smysl, to je samozřejmě dobrá otázka. pokud se zdejší trollící klice podaří uživatele NYXu přesvědčit, že buď Piráti nebo xChaos nebo oboje dvoje je špatně, tak to velký smysl skutečně celé nemělo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: není to falešná dichotomie. představa, že vše, co Piráti obhajují, je "kradení" autorských děl, naprosto popírá, že po většinu historie copyrightu existovala nějaká forma fair use, třeba skrze veřejné knihovny. Navíc nositeli copyrightu byly většinou fyzické osoby a po jejich smrti díla přecházela do public domain. Současný stav je nejdrakoničtější za celou historii, protože pokud autorská práva vlastní korporace, tak se dají donekonečna obchodovat a dílo do public domain nepřejde nikdy.

    Tohle s nějakou "spravedlivou odměnou" nesouvisí vůbec. Navíc prostě způsobů financování autorských děl lze vymyslet víc, než je jen monopol na vytváření kopií. Existuje spousta různých forem crowdfundingu. Majitelé kopií také mohou chtít mít právo vytváře kopie díla, např. za účelem zálohování. Představa sdílení se také týká toho, že sdílena je kopie, která byla nejprve pořízena legální cestou.

    Koncept, že prakticky jakékoliv kopírování je "kradení" a že fair use neexistuje, je právě "falešná dichotomie" - ale je vytvářena copyrightovou lobby (a užitečnými idioty, kteří se svezou na čemkoliv, o čem se dá na netu pohádat), ne Piráty.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Takze nejake chovani prohlasis za spatne, nejak odhadnes nejaky cislo, neoveritelne vysoky a na jeho zaklade chces banovat, i kdyz hlavni reprezentant piratu dela jinde to same? No... viz ten muj prvni prispevek.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: potom, co o mě s větší či menší četností v těch klubech vykřikoval asi 10 let, že jsem lhář a zmrd (pokud ho tohle odhalení povede k tomu, že teď půjde a promaže to po sobě, byla by to od něj celkem chytrá strategie - proc bych mazal neco, co je prokazatelne pravda? Viz napriklad to, jak jsi nedavno prohlasoval, ze nebudes na kandidatce Piratu do EU. A helemese, kdopak je to na 23. miste... zcela zjevna, prokazatelna lez.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: takže úprava copyrightu, na základě které asi 100 let fungovaly třeba veřejné knihovny, je podle tebe špatně? fair use neexistuje? - a tohle je presne o cem mluvim. Naprostej nezajem o nejakou skutecnou debatu, o vzajemne pochopeni. Prekrouceni, podsouvani, manipulace. Nikde jsem nerekl, ze fair use neexistuje. Nikde jsem nerekl, ze uprava copyrightu neni potreba. Nic takovyho. To co pises sice konci otaznikem, ale neni to otazka, je to cistej utok, argumentacni faul, trolling - neprekvapive od nekoho, kdo tak rad nadava ostatnim do trollu.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: zabanoval jsem ve svých klubech id REDGUY potom, co o mě s větší či menší četností v těch klubech vykřikoval asi 10 let, že jsem lhář a zmrd (pokud ho tohle odhalení povede k tomu, že teď půjde a promaže to po sobě, byla by to od něj celkem chytrá strategie... ale svůj účel by to stejně splnilo :-) Taky založil vlastní anti-xChaos klub. (Ale v tomhle klubu zatím nezlobí, kupodivu... nejvíc ho iritují diskuze, u kterých jsem majitel)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: taky mi přijde trochu vychraptělý od toho předchozího klipu do Parlamentu. Asi dá Sněmovna člověku zabrat :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: k tomu Ivanovi a jeho vztahu s Antifa: chápal bych tuhle kritiku, kdybys byl fanoušek např. Trumpa a alt right, kteří se proti Antifě vymezujou (ačkoliv u nás de-facto jde jen o lobby podporující vynucování existujících zákonů, které trestají propagaci totalitních režimů...). Ale jinde se tváříš, že nejsi, tak to prostě nechápu.

    Přijde mi to jako daleko inteligentnější projev určité levicovosti, než bylo např. Stropnického tajtrlíkování s Fučíkem (ten sice byl obětí fašismu, ale předtím měl za sebou historii někoho, kdo stalinský SSSR viděl, ale napsal o něm do Rudého Práva to, co se od něj čekalo... zatímco jiní kdo to tam viděli třeba stihli bít na poplach. to je as jako kdybych se já vrátil s Číny a mlčel o věcech, co mi tam zarazily a jen opěvoval úžasné plně vyprodané rychlovlaky...). Stropnický se podílel se Zelenými na takové formě akademické pseudolevice, která byla vzácně nestravitelná pro prostý dělný lid (kterému imponují spíš olezlí dědci typu Zeman či Kubera), skutečné levicové aktivisty i enviromentalisty (inu, kazit kšeft exportérům ropy, to se neodpouští.. kdo chce být vidět, musí umět volit témata a Fučík s LGBT byl prostě špatný mix).

    Piráti naproti tomu jdou daleko jednodušší cestou: prostě si jen hlídáme, proti komu a čemu všemu se zbytečně vymezovat nebudeme a ozýváme se víceméně jen proti věcem, které jsou za hranou trestného činu (s tím, že současně jiné zákony chceme zmírnit, protože jejich smysl nechápeme). Můžeš si tady fantazírovat jak chceš, ale jedno je jisté: ať už je definice komunisty jakákoliv (sebe-definice, nebo pohled zvenčí), tak stěží to funguje tak, že "komunista je ten, o kom to prohlásí id VYHULENY_UFO, protože na to má prostě čich".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: zda se mi to, nebo na Bartos vizuelne za tu chvili v PSP ponekud zestarnul? :)
    XCHAOS: no.. spis stagnuji, mozna i malinko klesaji; analogicky krome CVVM to ukazuje i pruzkum STEMu a rovnez MEDIANu. Jedinej, kdo ukazuje nejakej rust je asi jen SANEP, ktery je ale jeste za brezen (ostatni jsou uz dubnove).
    REDGUY: Mam tam lidi, ktery nic jineho nez ad-hominem prispevky do diskuze davat neumej... chapu, ze postizeny to asi stve, ale to si meli nejdriv aspon precist netiketu, nez zacli neco psat. Osobni urazky do diskuzi proste nepatri.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: 80% je odhad podle lidí co tu o tom psali. My tady nejsme první den po půl roce...

    Neboj se, že jak to dělá XCHAOS v jiných diskuzích nevím. Tady naopak zástava metodu, že banovat nebude, i když se tu vyskytne otravný idiot, což je například Danysek...
    Podle něj můžou piráti naprosto za všechno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam