• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jasne... vycucal... tak treba....
    https://www.parlamentnilisty.cz/...etsinu-lidi-jsme-stranou-stahovacu-a-hulicu-To-neni-pravda-472369
    "Kde politici ve sněmovně diskutují možnosti, my máme na nás vyzkoušené řešení"
    V praxi maji Pirati vyzkousene prd a postupne ted zjistuji, ze ta jejich reseni uplne neskaluji a priznavas to i ty zde...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Kde presne je muj faul? Ze jsem rekl, ze pirati faulujou? Aha. Takze jsme zpatky u moji prvni zpravy. Nejde o to, zamyslet se nad tim, co ten druhej rika, jestli nahodou nema trochu pravdy, jestli nemuzeme najit nejakou spolecnou rec. Proste je to nepritel, musime se semknout, honem ho rozdrit a zadupat a pak se poplacat po ramenou, jak jsme tu nasi pevnost hezky ubranili. Ze to takhle funguje u Pitomia je mi u prdele. Ale u Piratu me to fakt mrzi. No, pokracujte v poplacavani...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Staci, takze je to zase tvuj vymysl, co sis vycucal z prstu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: No, já to spíš vidím tak, že jsi přišel, kážeš o morálce a sám přitom ukázkově fauluješ...

    O tom co piráti tak či onak nediskutuji, jen taky (vlastně stejně jako ty) upozorňuji, že másla na hlavách je více než by se mohlo zdát a to i u tebe.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: nemam cas dohledavat konkretni clanky, ale piratskych vystupu, kdy se tvrdi jak jsou veci vyzkousene a v praxi funguji uvnitr strany a tudiz musi fungovat i vsude okolo najdes urcite spoustu. Chapu, ze se chces otocit konkretne na "phpbb", ale o tom vubec debata neni. Debata je o tom, ze IT systemy, co maji Pirati vyzkousene jsou pouzitelne pri malem poctu jeho uzivatelu - nikoliv na slozitejsi veci. To je pointa meho sdeleni.
    A znovu se zopakuji - jses na diskusnim foru, nikoliv na PR nastence piratske strany. Ja chapu, ze bys rad mel na NYXu mistecko, na kterem Pirati budou vypadat jako geniove, co vsemu rozumi a vsechno delaji nejlip na svete, zatimco vsichni kolem jsou blbci - ale od toho maji svoje webove stranky, tiskoviny atd... ;-) Tady jses na diskuznim foru a na diskuznich forech se diskutuje.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: dej sem zdroj, kde phpbb predstavujeme jako skvelou platformu pro verejny zivot.
    Jinak k phpbb
    1) hromade lidem phpbb leze krkem, protoze je to total user unfriendly platforma, celkem vazne se uvazuje o nejake nahrade
    2) vzhledem k tomu, ze tam nejsme limitovany jednim, max 2 kluby, tak jde celkem dobre ten provoz rozdelit tak, ze nosne tema je v prvnim prispevku
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Nerozumim. Ja nerikam, ze nikdo jinej nefauluje. Ukazuju konkretni priklady piratskejch faulu, ktery imho trochu narusujou ten piratskej narativ "za to, jak to tady vypada, muzou trollove co nejsou pirati". Nikdy a nikde ani nenaznacuju, ze by to byla ciste jen vase vina. Jen ze by bylo fakt dobre se zamyslet nad tim, jestli trochu toho masla na hlave nemate i vy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Mo, ale to fair-use z 19. stoleti ma neco do sebe - nuti cloveka taky obcas vstat od pocitace a taky nekamdojit. Coz nemusi byt nutne na skodu, zabijes tim vice much - mj. tim resis problematiku (ne)pohybu lidi...

    Rizikovych paragrafu, ktere mohou byt ke zneuzite k cenzure obsahu je cela rada. Tvarit se, ze bez clanku 13 EU smernice bude svet kolem nas slunickovej a internet necenzurovany je proste nesmysl. At uz jde treba o regulaci online hazardu, ale muzeme si klidne pripomenout diskuzi k novele naseho TR, kterou i Pirati houfne podporili a ktera fakticky (je-li zneuzita) umoznuje to same. Soubor vymluv, ktere Pirati predvedli v momente, kdy "praskla" jejich podpora pro pro-cenzorni paragraf byl proste legracni ;-) A hlavne to ukazalo, ze Pirati v praxi nejsou samostatne schopni dostatecne pozorne sledovat a domyslet deni spojene s legislativnim procesem, tedy hlidat potencialne skodlive zmeny a snazit se je eliminovat - maximalne se dokazou pripojit k necemu, co (za ne) rozmazne nekdo jiny. Sve pochybeni tehdy dokonce sami "omlouvali", ze jiny podobny paragraf tam preci uz je... a ze o nic nejde. Jakou mame zaruku, ze Pirati v EP budou pracovat lepe, nez pracuji dnes v PSP - kde maji jeste tu vyhodu, ze veskera komunikace je vedena v jejich rodnem jazyce? ;-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Hele, takhle faulovat umím taky - sleduj, je to vážně jednoduché.

    Jelikož (třeba například) Andrej Babiš, Okamura, DANYSEK, nebo VYHULENY_UFO na adresu Pirátstva opakovaně a prokazatelně lhali, je jasné, že tvé řeči jsou prostě jen Znovu a znovu, argumentační fauly pirátské opozice. Ach jo.

    A pak se tu má vést "jakože racionální" diskuze, když pořád meleš něco o argumentačních faulech a pak sám vyplodíš tohle, hehe.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: No co chapu je, ze podle tvyho vlastniho priznani usilovne mluvite o vsem moznym, jen ne o tom, co je jadro debaty. To pochopit problem neni 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: nj, když máš problém to pochopit, tak to hold někdy trvá...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Takze diskuse o legalizaci sdileni zatim pokracuje tak, ze LINKOS vysvetluje, ze do nekterych knihoven muzu prijit kydkoliv a XCHAOS od sdileni presel k fair use.

    Par for the course 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: rádo se stalo... :-)
    Pravdivé to je, skutečně si ji můžeš půjčit i o půlnoci, nebo nevím čemu na tom nevěříš...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Aha. Coz je opravdu podstatna informace, relevantni k diskusi o legalizaci "nekomercniho sdileni", i kdyz teda vzhledem k tomu, ze na to pujceni jsou nejaky netrivialni omezeni, tak vlasne neni uplne jasny, jestli je pravdiva.

    Ale ok, dekuji za upresneni. Existuji knihovny, kde si muzes pujcit knihu kdykoliv. Skvele 8))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: o tom já ale vůbec nemluvil, opravil jsem omyl, že z knihovny si nemůžeš půjčit knížku kdykoli...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Další doplňující otázky? Jo. Porad cekam, az mi vysvetlis, jak "casove nemezeny pristup" do knihoven souvisis s piratskym programem, ve kterem se pise o legalizaci nekomercniho sdileni.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: protože jsem reagoval na ten časově neomezený přístup. :-)
    Další doplňující otázky?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: "aneb zadna knihovna nikdy nebyla a neni otevrena 24/7/365" - proc jsi ten citat zkratil? Proc jsi vypustil tu cast, kdy Danysek pise o "nekontrolovanem divokem pristupu"? Dost manipulace, ne?

    Znovu a znovu, argumentacni fauly ze strany piratu. Ach jo.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: fair use - menis tema. "Fair use" a "neomezene nekomercni "sdileni"" jsou dve naprosto odlisne veci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: knihovny jsou fair use, která odpovídá 19.století. Piráti od začátku byli pro fair use digitálního obsahu, který odpovídá 21.století. současný trend ale je, že žádný fair use prostě nebude a basta.

    v neposlední řadě, upload filtry dle nedávné EU směrnice 13 jsou zneužitelné k cenzuře obsahu - protože prostě bude možná zařadit do databáze i otisky obsahu, o kterém nechceš, aby byl šířen. (mezi cenzurou a copyrightem není podstatný rozdíl: mechanismy jsou stejné...)

    ačkoliv jsme tady obviňováni z toho, že jsme "ruští a čínští vlastizrádci" (vůbec to škatulkování někoho jako "vlastizrádců" frčí, jen se obě skupiny předhání v tom, zda je zradou Rusko nebo USA), tak příkladem země, která plošnou cenzuru dovedla téměř k dokonalosti, je právě Čína. Jestli jde program Pirátů nějak shrnout v kostce, tak je to usilování, aby "evropský socialismus" (ano, socialismus - tzn. uspořádání zahrnující nejrůznější sociální programy, výzkumné a vědecké programy, dotace na MHD a železnice a takové věci za veřejné peníze) nešel podobným směrem, jako čínský "komunismus" (prostě totalita).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam