• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: kdyz zacnes u smluv, tak prislusny dataset realne zacina rokem 1997 a konci v roce 2006..... to je pro archivare, nebo pro pouziti v roce 2019? ;-)
    Zverejneni starejch dat je sice "pekny", ale ty aktualni jsou podstatne zajimavejsi, zeano...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Z FB Adama Zábranského
    Praha zveřejňuje evidenci smluv a faktur!
    Plníme tak slib o transparentní radnici, který jsme dali občanům. ☺️

    Smlouvy opendata.praha.eu/dataset/smlouvy-mhmp
    Faktury opendata.praha.eu/dataset/faktury-mhmp
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ja bych teda cekal ze po tech mesicich na magosi uz Zabransky tyhle veci vypublikoval... nebo transparentni radnice v podani Piratu je totez, co bylo predtim... tedy o kazdy prd skemrej podle 106tky? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: no vidis, pokud te to zajima, muzes vyuzit §106
    VYHULENY_UFO: reagoval jsem na slapani na koule
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: OK, takze kdyz je prazdnej soukromej byt... tak z toho Pirati delaj megaproblem, zatimco prazdnej magistratni byt je cajk a jde o rezervni byty. Proc by v kontextu tohoto nemohly mit i soukrome osoby take tzv. "rezervni" byty?
    Dalsi vec je to, kolik rezervnich bytu celkem magistrat takto drzi, na zaklade ceho (zakon, vyhlaska...) - cislo 78 se tyka jen nekolika baraku, kde se aktualne resi prodej, neresi celkovou velikost (a ucelnost) rezervy. Zvlast kdyz je tedy podle Zabranskeho nejaka krize.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ne neni a ty to vis, ze se vam ten autobus fakt prilis nepovedl, protoze bude dukazm prazdnych a dutych piratskych slibu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: To je nejaka tvoje osobni paranoia
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: myslim, ze to bude z duvodu setrvacnosti. vsechny obecni byty se prevadely nejdriv do druzstev a potom teprve vlastnikum. navic mas prijmy ze spravy domu a takove nove vznikle svj znamena i moznou obmenu spravcu.
    ja mam zkusenost s jistym druzstvem LBD P10 a ti se svych domu drzeli jak klistata a vsechny sluzby a prace byly tak 2x-3x predrazeny.


    HONCKA: coz je docela prdel v souvislosti s tim, jak chteli pirati slapat na koule soukromym vlastnikum bytu.

    podle me je to piratsky chucpe. nakreslili ste si na vezenesky autobus babise s capim hnizdem na hlave, bakalu, kalouska s padakama a co vsechno jako vyresite. nakonec kdyz vidim ty tanecky kolem primatora ci prazdny bytu... lol
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Vzhledem k poctu bytu, ktere vlastni magistrat je celkem normalni mit par bytu prazdnych jako backup.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: no, precet... cemu nerozumim, proc se tlaci do druzstva a proc nejdou do klasickeho SVJ... kde by ty Zabranskeho "hlasovaci" problemy nebyly. Sem zvedav, co jeho pravnici vymysli ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: je videt, ze sis to precetl :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: tak je jasny, ze Pirati museli ustoupit tlaku koalicnich partneru, pokud nechteli riskovat rozpad koalice a tedy prijit o post primatora.
    Co me tam spise zaujalo je informace o 78 prazdnych bytech, ktere mesto drzi - a nepronajme. V dobe, kdy sam Zabransky (dle clanku) mluvi o krizi bydleni... a zajmem dobreho hospodare je mj. i to, aby se snazil nemovitost naopak nemit prazdnou (neb na prazdny byt se vazou nejake naklady).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Bud sis to neprecetl, nebo nechapes psany text, pirati nesouhlasili, top a cizinsky to prohlasovali s opozici

    Otázka pokračování odprodeje v poslední době vyvolala spory mezi Piráty, kteří chtěli privatizaci úplně zastavit, a Spojenými silami pro Prahu (TOP 09 a STAN), které spolu s opozicí na posledním jednání zastupitelstva hlasovaly pro dokončení již zahájených prodejů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no ze me prekvapuje, ze pirati souhlasili a potvrdili prodej nejakych obecnich bytu. to vubec pres ne nemelo prijit a meli si trvat, aby ty byty zustali v majetku mesta.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Co si tim chtel rict?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to de. fakt se tesim zase na piratsky vykriky o zdaneni prazdnych bytu, o socialnich bytech po chudy a ze se malo stavi....

    Praha odprodá 582 bytů, prázdné si ponechá | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz//zpravy/praha-odproda-582-bytu-prazdne-si-ponecha/1763803

    Strany pražské koalice se shodly na dalším postupu ohledně privatizace bytového fondu. Město odprodá 582 bytů, u kterých už byly ze strany magistrátu učiněny kroky k zahájení prodeje. Novinářům to řekl radní Prahy pro bydlení Adam Zábranský (Piráti).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: hele a kolik agend s uradem se realne resi v Jungmanove...? :-) U ktery se navic nedostanes rozumne z metra, protoze Staromestska jaksi nema pro vozickare vytah... a jedno parkovaci misto to asi nevytrhne :)
    Hromada beznych agend pro verejnost je ve Skodove palaci - neco je prozmenu u Kongresaku... a Vysehrad bohuzel taky neni uplne bezbarierovej (od Haju/na Letnany mas smolika a musis to tocit pres Prazskeho povstani). O reseni u registru vozidel radeji nemluve :D Chapu snahu se pozitivne zviditelnit, ale prioritne by se mely resit prave ta mista, kde verejnost resi bezne agendy... ono teda popravde se ani nespecha s dodelanim vytahu u hromady stanic; kdyz uz je rec o "bezbarierove" Praze, zvlast na Acku to je vcelku bida...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ty vole, extra.cz neni to bulvar co tak rad linkuje prezidentuv ovcacek... ? ne neni, on vlastne linkuje express.cz ....
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pro změnu něco pozitivního :)
    Měníme PRAHU! Primátor Hřib po reportáži eXtra.cz zakročil! Takhle jsmepomohli vozíčkářům – eXtra.cz
    https://www.extra.cz/...-primator-hrib-po-reportazi-extra-cz-zakrocil-takhle-jsme-pomohli-vozickarum
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: minimalne ten, kdo ridi schuzi a pro koho se zapis dela by mel... nebo aspon teda ja, kdyz ridim schuzi nebo poradu a ma z ni byt zapis, tak si ho po vyhotoveni vzdy prectu.


    jsou to zvasty o slendrianu, ktery by se vedeni magistratu rozhodne nemel stavat. a uz jsou pirati na magistratu dost dlouho, aby se prestali vymlouvat na nezkusenost ci jiny blaboly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam