Hmm, tady Ivan tvrdí, že personální neshody nejsou. No je to problém, ten Jaroslav Zeman se řeší na fóru Pirátů, pokud to Starostové nevyřeší nějak elegantněji, může se docela dobře stát, že hlasování CF v referendu tu koalici smete (já teda rozhodně budu váhat víc, než když jsem hlasoval jen pro "zahájení jednání"). Ale je možné, že si je Ivan natolik jistý podporou ze strany nových, dejme tomu "kariérněji orientovaných" členů, přijatých v posledních letech, nebo natolik jistý, že CF nakonec zahlasuje tak, jak on doporučí, že to prezentuje jako téměř hotovou věc...
Marketingová slupka už nestačí, Babišovi voliči prozřeli, říká předseda Pirátů Bartoš | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ivan-bartos-pirati-dvacet-minut-radiozurnalu_2012042038_ada
Jinak jsem se ptal, a má to být koalice, ne společná kandidátka, takže strop 10% pro vstup do parlamentu. Tedy jinými slovy, jsme tlačeni do toho, abychom podstupovali riziko. Oslabení demokratických, nebo dejme tomu ne-Babišovsko, ne-Okamurovských sil v parlamentu, byť jen v roli opozici kontrolující demokratický proces, mě sice trápí... ale je jisté, že pro ty poslance, co si to už vyzkoušeli, je do jisté míry lepší ve volbách propadnout, než se pořád plácat v opozici. Pro mě osobně by byly zajímavé i peníze za hlasy v 2.úspěšných volbách pro Pirátský institut, což by byla volněji definovaná instituce než je samotná Pirátská strana, a kde bych se doufám mohl přihlásit do výběrového řízení na to stát se placeným žvanilem a důstojným protihráček Institutu Václava Klause (think tanky jsou boží věc, navrhoval jsem jako logo pro PI takový mozek s hlavní a na kolečkách - prostě think tank jak má být :-)