• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FARIN: lepší plácat se kolem 5% než se rozpadnout úplně
    FARIN
    FARIN --- ---
    HONCKA: pokud do toho nepujde tak je s piraty konec a priste se bude placat kolem 5% hranice
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: přesně..

    ale i při nejlepší vůli, právo promoremych se neočkovat, když nechápou, že i pro ně to je přínosný, není něco, co tu epidemii vyřeší nebo aspoň zmírní.

    kandidát na ministra zdravotnictví by měl především vědět, jak bude řešit tu epidemii.

    poukazování na nespravedlnost vůči promorenym mimo systém a vychvalováni přirozené imunity, jejíž získávání plní nemocnice a způsobuje lockdowny situaci způsobenou epidemii spíš zhorší.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    E2E4: Nebo prostě fachidiot (právník je třeba dobrej) se (soft*) antivax agendou.

    *Nepřijde mi, že by otevřeně vystupoval proti vakcínám, „jen“ chce nechávat otevřená vrátka pro antivaxery. (Takže je těžší ho odstřelit / jednoznačně odsoudit, takže ve výsledku horší, je to takovej pomalu působící jed.)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: katastrofa nastala a strana potřebuje restart a s účastí ve vládě se bude dělat dost blbě. Pokud do toho pujdeme a ten restart neproběhne obávám se že hrozí rozpad strany.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NIEKT0: Trochu sa obavam, ze ta katastrofa uz nastala, a kopa ludi si ju iba zatial stale nedokazala pripustit. .... no, to je bohužel pravda. :-(
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Prebieha stale hlasovanie, takze asi nie je uplne koser pre ostatnych clenov o tomto uplne diskutovat, ale v skratke: Ano, mas pravdu ze z opozicie to pojde tazko. Na druhu stranu, budu krajske volby, eurovolby, senatne, strana sa moze spametat a znova zacat rast, moc nie je iba v PSP, aj ked je dolezita.
    Na druhu stranu, co presadis v koalicii s konzervami, ktore ta pre vladnutie vzhladom k vysledku vobec nepotrebuju? To, co uznaju ONI za vhodne, ziadnu mocensku poziciu tam nemas, nepotrebuju ta.

    Trochu sa obavam, ze ta katastrofa uz nastala, a kopa ludi si ju iba zatial stale nedokazala pripustit. Skutocnym na hlavu porazenym tychto volieb su primarne liberali, a ucast/neucast piratov vo vlade na tom podla mna moc nezmeni. Akurat rozhodne o dalsom osude strany.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Kazda jedna zo stran v (moznej) vlade najprv poverila svoje predsednictvo/vyjednavacov vyjednat podmienky pre vstup do vlady, a az nasledne vyjednane podmienky schvalila. Jediny rozdiel u piratov je v tom, ze taketo zasadne rozhodnutie schvaluje hlasovanie vsetkych clenov strany, zatial co u ostatnych stran je to typicky nejaky mensi organ. Nemozes schvalit dopredu nieco, co este nie je dojednane.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KEDRIGERN: Hlasovat 1x za 4 roky o vstupu do vlády .... no, ale o čem chcete tak nějak hlasovat?
    Co asi dokážete v opozici? A jak z opozice, naplníte koaliční smlouvu a vaše sliby? Se čtyřmi poslanci.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    já si myslím, že hlavně nikdo z vás nepočítal s výsledkem, před kterým jsem já tady (dávno před volbami) varoval (a byl jsem označen za pesimistu), tj že vás může smést kroužkování.
    To asi nikdo nevzal při vyjednávání smlouvy do úvahy, tuhle variantu.

    (tohle je ta moje předpověď z roku 2020)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    LEON_KOWALSKI: Osobně si myslím, že nebyl problém v koaliční smlouvě, ale v tom jak byla aplikovaná. Chyba nastala v koaliční radě.

    LEON_KOWALSKI: Hlasovat 1x za 4 roky o vstupu do vlády (která stejně ještě není) a hlasovat o každém rozhodnutí je dost velký rozdíl...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEMAL: Pro me, ze nema cenu pokracovat ve snaze se k te parete pridat. Zatimje to fakt zoufalej pocit ztraty duvery.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: No jo, jenze prezije strana bez Ivana jakozto lidra? Kdo ho nahradi? Nikdo z aktualniho RP to asi nebude. Jake jine medialne vdecne tvare strana jeste ma?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---

    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    GAARQ: "volební koalice se uzavírají kvůli společným principům"
    Když je tím společným principem hlavně odstranění Babiše, tak se pak společně vládne špatně.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: asi jsme si neporozuměli, já právě mám "problém" s přímou demokracií, říkal jsem, že dávám přednost centralizovanějším stranám. to, že i ostatní strany měli nějaké interní jednání a schvalování vládní účasti, to docela určitě (a netuším, o jaké mediální manipulaci mluvíš, jakože toto média neříkají a jen se soustředí na piráty?), ale u pirátů to vypadá, jakoby nevěděli, co chtějí. uzavřeli koaliční dohodu, de facto jsou na vítězné straně, a pak začnou veřejně spekulovat, jestli pro ně není lepší se zdekovat a hrát páté housle v PS? proč šli do koalice se STAN, když s nimi nechtějí vládnout? ano, volební koalice může být jen výtah a vládní koalice je něco jiného, ale i volební koalice se uzavírají kvůli společným principům. ve SPOLU tahají TOP09 i lidovci za kratší konec, ale ti dva bojují o své místo na slunci (někdo by řekl o koryta, ale v politice to prostě jsou posty a funkce, co určuje vliv), i když se vsadím, že je ODS považuje jen za užitečné mouřeníny. co bych nečekal u pirátů, to je ta zmatená debata, kdy místo, aby se nejprve dohodli (a klidně po svojemu na CF) a pak s výsledkem teprve vyšli na světlo, nechávají své pochyby a různice bublat veřejně a porývat tak svou autoritu. moc důvěry to nevzbuzuje, evidentně, podle reakcí pirátských voličů. a ti jsou v mnoha ohledech docela důležití, strana se bez nich neobejde.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARTYZAN: vidíš já zase budu zvažovat svoje členství pokud se v lednu neobmění RP
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    HONCKA: Jsem velmi napjatý jak to dopadne...podle mě to bude o fous...jak jsem tak koukal na foru. Já už hlasoval pro. Pokud to nedopadne a půjdeme do opozice, tak budu hodně zvažovat moje další zachování členství....chápu ty všechny argumenty proti ale stejně nám nic jiného nezbývá než jít s kůži na trh a tu vládu jít dělat i za těchto podmínek.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: On je to opravdu trochu problém, že Piráti jsou politicky trochu někde jinde než zbylé 4 vládní strany a přitom nemají možnost cokoliv blokovat.
    Určitě je správnější dát tomu šanci, ale moc dlouhodobě to Pirátské angažmá ve vládě nevidím, pokud nechtějí být za debily podepsané pod zákony a nařízeními vlády, se kterými nesouhlasí.
    Ale Fiala je nejspíš nevyhodí, půjdou sami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam