• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Ale i ten fakt „rodí se málo dětí“ už má v sobě nějaký hodnotící rozměr. Nejde tedy o fakt, ale o nějaký tvoje subjektivní stanovisko, přičemž třeba jedinec prosazující radikální depopulaci s ním nebude souhlasit (protože podle něj se furt rodí dětí příliš).

Jsi teda dezinformátor, když prohlásíš „rodí se málo dětí“?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZAHRADKAR: pockej pockej, jses v cesku, tady si vidi do kuchyne vsichni, kdyz budes dneska chtit pravni stat, tak si taky muze jednou prijit pravni stat k tobe domu a neco se uz, pollatny dobe, najde. jako jestli neco cesi dokazali, je tahle mistrne slechtena agilita a scoipnost prezit navzdory historickejm zvratum.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Když vezmeme fakt "rodí se málo děti", tak je to fakt. Navrhovaná řešení pak pochopitelně odrážejí nějaké ideologické pozadí autora.

Fakt ale zůstává faktem. A je naprosto v pořádku, že v demokratické společnosti přijdou různí lidé s různou variantou řešení. Abych tak použil staré klišé, politika je uměním kompromisu.

Takže když si ty například myslíš, že porodnost se zvedne zákazem kondomů a já si myslím, že porodnost se zvedne podporou mladých rodin, máme různý názor a je to v pořádku. Ale ten fakt je pořád neměnný a zůstává jak je.

Jen aby bylo jasno, neříkám že navrhuješ zakazovat antikoncepci :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PULNOC: Já o soudech nemám přehnaný iluze. Ale je to furt lepší, aby rozhodovaly ony než aby ve věci pravda/nepravda státu radili samozvaní novodobí politruci.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    FRK_R23: jasne, to, ze stat nevymaha vlastni zakony je problem cislo 0 ...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZAHRADKAR: chtelo by to nejakou redefinici, vizi pro mlady. ti se duchodu nedockaji, takze je na to asi neulovis.

FRK_R23: progresivni reseni nasli v budejicich, mesto najmulo hells angels
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Fakta/data jsou podmínka nutná, leč ne vždy dostačující. Další věc je kontext a třeba interpretace oněch dat. Ta se může nutně lišit podle tvýho světonázoru.

Je dezinformace, když na základě stejných dat/faktů (např. „rodí se málo dětí“) někdo s jiným světonázorem než ty dojde k jiným opatřením, která by měla podle něj vést k nápravě?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Nemyslím. Ale fakta jsou neúprosná. Se podívej třeba na tu piču ZyrtecHamplovou, nebo jak se jmenuje. Otevřeně lže a nic jí za to nehrozí. A není zdaleka sama. Ano, pár jedinců bylo odsouzeno a je to tak v pořádku. Veřejně lhali a byli potrestáni.

Jenže jak už jsem psal dříve, tohle je velice komplexní problém a nemá jednoduchý řešení.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Myslíš, že samozvaní „nezávislí ověřovatelé faktů“ to vytrhnou místo nich? Vždyť je to úplně trapný.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: To jako myslíš na našich soudech, jo? Si mi připomněl jedno moudro z Kulhánka.

Všude na světě mají soudy, jen v Česku máme nezávislé soudy :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PULNOC: Jsem tak starý, že si pamatuju, jak vědci zaplacení tabákovým průmyslem tvrdili, že podle jejich studie to se škodlivostí tabáku není tak hrozný :)))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když vidím, jací lidé „bojují“ proti dezinfu (např. levicový extremista a usvědčený lhář Cemper), tak bych řešení pravda/nepravda nechal na soudech. Nepotřebujeme žádný těžce biased samozvaný politruky.

Kdo chce mistrovat ostatní, nechť vstoupí do státních služeb.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ZAHRADKAR: Jenže to nefunguje. Billboardy jsou například u silnic nelegální už pár let a přes to jich je všude hromada. Reklama je taky dost regulovaná (20 let jsem v reklamě dělal).

Problém taky je, že tenhle stát nevymáhá vlastní zákony.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PALEONTOLOG: nebo jim nabidnout tema, co je oslovi? Treba bydleni? Nebo solidnejsi 3.pilir na duchody?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    FRK_R23: Ja nejsem danar, ale dovedu si predstavit treba zvlastni zdaneni veskere reklamy, pro zacatek billboardy, online bannery, tv, rozhlas, letaky.

Samozrejme propaganda je sirsi a na sockach hur uchopitelna. Dezinfo timto nevymytis, ale urcite omezis.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NECROMAN: hele k tomu debaklu, u nas na osmicce to meli pirati tesne o prsa s ano, takze skoncili treti. na stranu, o ktere jsem neslysel posledni ctvrtrok jinak nez v souvislosti s posranou digitalizaci, je to solidni vysledek. spis me zarazila silena neucast, nekeo by mel mladejm rozdavat hhc, kdyz pujdou alespon volit, jedno koho
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PULNOC: Jasně.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ZAHRADKAR: A jak si to jako představuješ? Jak chceš danit propagandu tyvole? Navíc ta z velké části přicházi z Ruska.

Ten problém je super komplexní a jako takovej vyžaduje super komplexní řešení.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    FRK_R23: soucasti reseni imho musi byt regulace a daneni propagandy/reklamy a vynos dat na skolstvi

Bouzel toto nikdo neprosazuje, protoze propaganda je nastroj moci.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    STAROJDA: Společnost jako celek je totálně rozmrdaná propagandou a hardcore populismes. Nemám řešení a rozhodně ne rychlé. Jediné smysluplné řešení mně osobně přijde kvalitní vzdělání a aktivní boj proti dezinformacím. Dále by se mi líbila podpora občansé společnosti a nějakej pocit společného snažení mezi lidmi.

Sociální sítě nastoupily a totálně rozhodili převážně starší populaci. Ta je ale vzhledem k vývoji 20. století dost dominující. Ono je to vidět na gerontokracii, která tady jede poslední roky. Celej úspěch ANO stojí na hromadě důchodců, co se narodili ve 40.-50. letech 20. století. Tedy lidí, kteří tady už moc dlouho nebudou, ale jejich odkaz lidem narozeným po roce 2000 bude kurvit život další dekády.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam